10 muzee europene pe care le poți vizita virtual de acasă

Home $ Articole $ 10 muzee europene pe care le poți vizita virtual de acasă

by | Mar 17, 2020 | Articole

În ultimul an, capitolul ”călătorii” din viața tuturor a fost grav afectat. Vă simțim durerea. Dar pentru că ne gândim în permanență la voi și la bunăstarea voastră în această pauză de la escapadele internaționale obișnuite, am ales să vă vorbim în acest articol despre 10 muzee europene care pot fi explorate din propriul pat.

Așadar, luați lângă voi o cană cu ceai și plecați într-o călătorie digitală a muzeelor din Europa.

1. Muzeul Luvru, Paris
Muzeul Luvru a fost înființat în anul 1792 și este în prezent cel mai mare muzeu de istorie și de artă din Franța, reprezentând și unul dintre cele mai importante muzee din lume. Aici se află o varietate largă de obiecte de artă, printre care antichități orientale, egiptene, grecești, etrusce, romane și islamice. Printre cele mai cunoscute lucrări pe care le puteți descoperi aici, se numără: Mona Lisa, Venus de Milo, The Coronation of Napoleon, Louvre Pyramid și The Raft of the Medusa.

Începe turul virtual aici.

2. Muzeul d’Orsay, Paris
Muzeul d’Orsay este următorul din Paris care pune la dispoziție un tur virtual. Situat pe cheiul stâng al Senei, locația a fost inaugurată încă din anul 1986. Muzeul găzduiește artă occidentală de la 1848 până la 1914 și deține cea mai mare colecție a impresioniștilor și post-impresioniștilor din lume. Cu toții știm pictura Starry Night a lui Vincent van Gogh. Aceasta se află la d’Orsay, împreună cu o mulțime de alte lucrări celebre: The Gleaners, The Luncheon on the Grass și Poppy Field.

Detalii aici.

3. Rijksmuseum, Amsterdam
Următorul tur virtual continuă cu Rijksmuseum, un muzeu național olandez dedicat artelor și istoriei, care se află în Amsterdam. Înființat în anul 1798, clădirea este casă pentru aproximativ 8.000 de exponate deosebite, inclusiv lucrări semnate de Rembrandt, Frans Hals și Johannes Vermeer. Obiectele istorice existente aici aparțin anilor 1200–2000. Ați putea recunoaște lucrările The Night Watch, The Milkmaid, Diorama of a Slave Dance, Christ Preaching și The Battle of Waterloo.

Explorează aici.

4. Muzeul Van Gogh, Amsterdam
Tot în Amsterdam se află muzeul Van Gogh, care este dedicat lucrărilor acestui celebru pictor olandez. Este deschis din anul 1973 și găzduiește peste 200 de picturi, peste 1.000 de desene, zeci de stampe, 4 albume și aproximativ 750 de scrisori trimise sau primite de marele artist. Pretty cool, right? Foarte multe opere ale lui Van Gogh reprezintă munca de la țară. Printre acestea se numără: Self-Portrait with Pipe, Sunflowers, Almond Blossoms, The Yellow House și The Potato Eaters.

Detalii aici.

5. Pinacoteca di Brera, Milano
Pinacoteca di Brera a fost deschisă în anul 1776 și este principala galerie publică pentru picturi din Milano, Italia. Aceasta conține una dintre cele mai importante colecții de picturi italiene și găzduiește alte instituții culturale, precum Biblioteca Brera, Observatorul Astronomic, Grădina Botanică, Institutul Lombard pentru Știință și Artă și Academia de Arte Plastice. Colecțiile sunt reprezentate de opere ale artiștilor italieni, pe o perioadă cuprinsă între secolele XIII și XX. Deja știți ce urmează să vă spunem: Madonna of the Cherubim, Lamentation of Christ, Crucifixion, The Death of Cleopatra și Finding of the body of Saint Mark.

Descoperă mai multe aici.

6. Muzeul Pergamon, Berlin
Muzeul Pergamon este situat pe Insula Muzeelor din Berlin. Clădirea a fost construită pe o perioadă de 20 de ani, din 1910 până în 1930. Acest muzeu adăpostește clădiri monumentale precum: Altarul Pergamon, Poarta Iștar din Babilon, Poarta Pieței din Milet (reconstruită din ruinele găsite în Orientul Mijlociu), precum și Fațada Mshatta. Clădirea este împărțită în secțiunea de antichități, secțiunea de obiecte din Orientul Mijlociu și cea de artă islamică.

Vezi mai multe aici.

7. Galeria Uffizi, Florenţa
Galeria Uffizi este cel mai cunoscut muzeu din Centrul Istoric din Florența, regiunea Toscana, care este deschis din anul 1765. Colecția sa de pictură renascentistă, găzduită de un palat din secolul al XVI-lea, este cu adevărat deosebită și conține lucrări ale celor mai celebri pictori ai epocii, inclusiv Michelangelo, Leonardo da Vinci și Botticelli. În turul virtual veți avea șansa să analizați: The Birth of Venus, Coronation of the Virgin, Head of Christ, Medusa și Venus of Urbino.

Începe turul aici.

8. Muzeul Prado, Madrid
Prado este un muzeu și o galerie de artă amplasat în Madrid, Spania, înființat în anul 1819. În interiorul lui se află una dintre cele mai interesante colecții de artă europeană din secolul al XIV-lea și până la începutul secolului al XIX-lea. Inițial a fost fondat ca un muzeu de pictură și sculptură, iar în prezent conține o importantă colecție de peste 5.000 de desene, 2.000 de afișe, 1.000 de monede și aproape 2.000 de obiecte decorative și lucrări de artă. Printre cele mai populare lucrări de la Prado se numără: Guernica, Surrender at Breda, The Third of May, Bearded Woman și Garden of Earthly Delights.

Detalii aici.

9. Muzeul Dali, Catalonia
Teatrul și muzeul Dali este o clădire dedicată artistului Salvador Dali, care se află în orașul său natal, Figueres, din Spania. Acesta a fost inaugurat în anul 1974. Muzeul are cea mai mare și mai diversă colecție de lucrări realizate de Salvador Dali. Pe lângă picturile Dali din toate deceniile carierei sale, există sculpturi Dali, colaje tridimensionale, dispozitive mecanice și alte curiozități din imaginația lui Dali. Fun fact: Salvador Dali este îngropat într-o criptă sub scena teatrului.

Descoperă mai multe aici.

10. Muzeele Vaticanului
Muzeele Vaticanului sunt muzeele publice de artă și sculptură din Vatican. Acestea adăpostesc lucrări din imensa colecție a Bisericii Romano-Catolice adunată de-a lungul secolelor, inclusiv câteva dintre cele mai renumite sculpturi romane și cele mai importante capodopere ale artei renascentiste din lume. Muzeele conțin aproximativ 70.000 de lucrări, dintre care 20.000 sunt expuse în prezent. Acestea sunt cele mai vechi din această listă, fiind deschise încă din anul 1506.

Începe turul de aici.

Dacă sunteți interesați de cum stă România la acest capitol, vă lăsăm aici o listă cu muzeele din țară care dispun de un tur virtual.

Alte muzee care dispun de tururi virtuale pot fi descoperite aici.

Have fun visiting!

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!