6 locuri de unde poți închiria biciclete în Cluj

by | Jun 4, 2020 | Articole, Sport

Fie vremea oricât de capricioasă, un lucru este sigur: anotimpul cald a început. Atunci când ploile neașteptate vor lăsa loc soarelui și temperaturilor ridicate, mintea noastră va uita de muncă, stres, probleme și se va gândi numai la concedii sau ieșiri în natură. Astăzi îți recomandăm să ștergi bicicleta de praf și să ieși prin Cluj la pedalat. Nu ai bicicletă? Ei bine, acest lucru nu trebuie să te oprească din a face mișcare, mai ales că noi am găsit șase centre de unde poți închiria o biclă și să te bucuri de ea ca în anii copilăriei. Descoperă-le și tu mai jos.

Cred că spun asta de câțiva ani încoace, însă lunile pandemice mult prea lungi de stat în casă m-au convins: E momentul să-mi fac un card la ClujBike. Stațiile de biciclete răspândite prin oraș te îndeamnă numai din priviri să împrumuți unul dintre vehiculele disponibile și să pornești la pedalat în voie. Numai bine ai posibilitatea să descoperi cum a înflorit orașul, cum arată străzile Clujului mai puțin aglomerate și să te bucuri de aerul de început de vară. Partea cea mai bună o cunoști deja, altfel spus serviciul ClujBike este gratuit. Ai nevoie doar de un card eliberat de Primăria Cluj-Napoca, despre care găsești aici mai multe detalii.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Sebastian (@sebi.the.photographer) on

Soare și dor de ducă este tot ce ai nevoie pentru a renunța la statul în casă. Poți alege să explorezi orașul la pas ori să te urci în mașină să descoperi zonele ferite de agitația urbană, dar eu tind să cred că cel mai bine te bucuri de natură în șaua unei biciclete. Nici măcar nu e nevoie să deții un astfel de vehicul, mai ales când Maros Bike sunt pregătiți să-ți ofere spre închiriere modele diverse, potrivite pentru nevoile tale. Clasice sau electrice, bicicletele se împrumută chiar și pentru o perioadă mai lungă de 4 zile, iar prețul de pornire este de 40 lei/zi. Dacă ai în plan să testezi un model de tip hybrid, atunci costul cel mai mic este de 200 lei/zi. În cazul în care plimbarea pe care o ai în plan este sub 60 de minute, închirierea unei biciclete este gratuită, indiferent de tipul acesteia. Odată ce ai hotărât care este modelul tău favorit, îl poți rezerva la adresa de mail [email protected] și să-l ridici din magazin.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by MarosBike (@marosbike.ro) on

La Polartek Sport Service găsești echipamente necesare fie pentru sporturile de iarnă, fie pentru ieșirile în natură pe timp de vreme caldă. Dacă în sezonul rece ai posibilitatea să împrumuți plăci de snowboard sau kituri de schi, acum că vara bate la ușă poți suna cu încredere la Polartek pentru serviciul de închirieri biciclete. Indiferent dacă îți propui să pleci în aventură pentru câteva ore, o zi întreagă, sau pentru un weekend însorit, modelele oferite de service îți vor face pedalarea mai plăcută. Toate detaliile de care ai nevoie sunt doar la un telefon distanță, așa că rezervă-ți bicicleta dorită la numărul 0371 031 565.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Polartek Sport Service (@polarteksport) on

Despre Transilvania Extreme Adventures am mai povestit în articole trecute, atunci când te încurajam să încerci un sport încărcat de adrenalină, precum rafting, canoying, sau zbor cu parapanta. Astăzi, în schimb, îți recomandăm să alegi o activitatea relaxantă: plimbarea cu bicicleta. Vehiculele oferite sunt de tip Mountain Bike Hardtail DHS și pot fi închiriate pentru o perioadă de minimum o zi. De luni până joi prețul începe de la 40 lei/zi, iar de vineri până duminică tariful este de 50 lei/zi. Plimbările mai lungi sunt răsplătite, adică beneficiezi de discount dacă închiriezi bicicleta pentru mai multe zile. Toate informațiile necesare, precum și formularul de rezervări se găsesc pe site.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ioana Rosca (@ioana.roscaa) on

Uită de bicicletele clasice și haide să pedalezi noile vehicule electrice închiriate de RentE. Bicicletele pot atinge o viteză de până la 25 km/h, iar o baterie complet încărcată îți permite să te deplasezi pe o distanță de 70 km. Modelele sunt dotate cu GPS, frână pe disc, asistență la pedalare și au 21 de viteze, potrivite atât pentru amatorii plimbărilor cu bicicleta, cât și pentru cei avansați. Perioada de împrumută pornește de la 2 ore și ajunge până la 5 zile. În ceea ce privește tariful, cele 2 ore de plimbare te vor costa 60 lei, 4 ore vor fi 80 lei, iar costul depășește 100 lei pentru închirieri mai lungi de o zi. Rezervările sunt ușor de făcut, fie prin aplicația mobilă, fie accesând direct platforma web.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by RentE (@rentecluj) on

Rămânem la capitolul eco friendly cu o nouă recomandare de biciclete electrice: E-Trotineta. Platforma oferă spre închiriere un singur model de bicicletă electrică, însă acesta provine tocmai de la Pegas. Dotat cu 7 viteze și o autonomie de până la 40 km, vehiculul te ajută să descoperi toate colțurile orașului, fără ca a doua zi să ai febră musculară fiindcă ai pedalat prea mult. Prețul de închiriere pornește de la 80 lei pentru 8 ore și ajunge la 360 lei pentru 5 zile. Dacă ești tentat să încerci ceva diferit, atunci poți opta pentru trotineta electrică. Rezervările se fac pe site.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by E-Trotineta.ro (@e.trotineta.ro) on

Cine are chef de o ieșire în natură după acest articol? Eu, cu siguranță, da.

Și-am încălecat pe-o șa și-am pornit la pedalat așa.

Abonează-te la newsletter

Ți-a plăcut acest articol? Abonează-te pentru a primi ultimele noutăți și recomandări.

Te-ai abonat cu succes.

Share This