Cele mai frumoase poze din Cluj postate în luna august pe Instagram

by | Aug 31, 2020 | Articole, Descoperă Clujul

Nu știm cum a trecut și ultima lună a verii pe lângă noi atât de repede.

Parcă ieri ne bucuram de începutul anotimpului nostru favorit (mai ales datorită festivalurilor la care eram obișnuiți să ne petrecem zilele și nopțile de vară) și de faptul că luna iunie “a fost mai plină de viață decât ne-am adus-o aminte de 3 luni încoace.” Partea bună este că începând din luna iunie, viața în Cluj tot așa a rămas. Apropiată de normalitate.

De fapt, spuneam luna trecută că sperăm ca luna august să vină cu cel puțin la fel de multe zile călduroase, motive pentru a ieși din casă și apusuri colorate surprinse în locuri iconice de-ale orașului. August ni le-a adus pe toate acestea, plus câteva dintre ploile de vară cu care ne-a luat prin surprindere și iunie. Ploi cu privire la care am sperat să nu ne dea peste cap planurile ce includeau activități outdoor.

Dar până și în cazurile în care au făcut-o, clujenii s-au adăpostit în câte-un tramvai, loc retras, sau stație de autobus și au fotografiat Clujul ploios. Și chiar și așa, ni l-au arătat într-o lumină plăcută care ne-a redat, pe feedul de Instagram, atmosfera de afară de care unii dintre noi ne ascundeam în interiorul caselor noastre. Însă nu ne-a deranjat – orașul e frumos și așa.

Bineînțeles că frumusețea orașului s-a văzut cel mai bine în multitudinea de fotografii din Cluj care ne-au inundat feedul luna aceasta. Însă credem că următoarele au surprins cel mai bine viața în Cluj în ultima lună:










Apropo – și noi ne-am numărat printre cei care au refuzat să se ascundă în zilele ploioase și care, în schimb, au ales să surprindă într-un cadru atmosfera zilei respective.

Așa că, o zi ploioasă în Cluj văzută prin aparatul nostru de fotografiat a arătat așa:

Dar la sfârșitul zilei, Clujul colorat și plin de viață a umplut Instagramul mult mai mult decât Clujul înnorat și ploios. De fapt, adevărul e că numărul mare al fotografiilor frumoase din oraș postate luna aceasta pe Instagram ne-a dat bătăi de cap. Nu ne-a fost ușor să realizăm un top 10 al acestora. But here it is.

Totuși, credem că este și normal, având în vedere toate activitățile care ne-au umplut programul luna aceasta, toate escapadele de weekend pe care le-am făcut și toate experiențele pe care le-am încercat (poate) pentru prima dată datorită #experiencesmap. La urma urmei, când orașul debordează de viață, de energie și de noutate nu te poți abține și trebuie să-l surprinzi într-un cadru.

De exemplu, atunci când am participat la TIFF, festivalul de film pe care-l așteptam cu nerăbdare încă de când am aflat că avea, totuși, să aibă loc vara aceasta. Ne-am bucurat de noi localuri deschise în Cluj pe care le-am testat atât la prânz, cât și la cină. Am avut ocazia să experimentăm primul muzeu inovator de istorie a evreilor din Cluj, Muzeon. Și în zilele în care am simțit nevoia să ieșim din oraș ne-am asigurat să nu plecăm, totuși, prea departe, așa că ne-am reîncărcat bateriile în locuri precum Grădina Botanică “Vasile Fati” Jibou.

După cum spuneam, nu știm cum a trecut și ultima lună a verii pe lângă noi atât de repede. Dar știm că a fost plină de activități care ne-au făcut zilele și mai însorite. Și după o lună ca aceasta, suntem pregătiți pentru ceea ce urmează să ne aducă luna septembrie. Inclusiv pentru ploi. Alături de care sperăm să vină și mai multe poze frumoase pe care să le găsim atunci când dăm click pe hashtagul #clujlife.

Ar fi păcat ca o persoană, o rază de soare, o clădire, sau chiar și traficul să te surprindă pe stradă fără ca tu să-l surprinzi înapoi… într-un cadru. Astfel, s-ar putea ca în selecția celor mai frumoase poze din Cluj postate în luna septembrie pe Instagram să se regăsească și fotografia ta și să contribuie la crearea unei imagini de ansamblu asupra orașului în prima lună de toamnă.

Tags: instagram

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!

Share This