Lansare re:form, program experimental de regândire a muncii adresat organizațiilor culturale

by | Oct 21, 2020 | Știri Cluj

Programul re:form este un program de facilitare și microfinanțare pentru regândirea practicilor de muncă în cultură. Acesta încurajează ca solidaritatea, incluziunea, empatia, respectul și alte valori exersate prin artă să fie parte și din experiența trăită zi de zi de către cei care lucrează în sectorul cultural.

re:form se va desfășura în perioada octombrie 2020 – septembrie 2021 și face parte din proiectul Cluj Future of Work, inițiat de Divizia de Inovare Urbană din Cluj-Napoca, creată de Centrul Cultural Clujean în parteneriat cu Centrul de Inovare și Imaginație Civică din Primăria Cluj-Napoca.

Prin acest program, suntem interesați să sprijinim procese care aspiră să depășească modelele tradiționale de dezvoltare organizațională și care țin cont de specificul sectorului cultural independent și de condițiile fragile în care își desfășoară activitatea în România, a spus Rarița Zbranca, director de program în cadrul Centrului Cultural Clujean.

Organizațiile culturale care doresc să dezvolte și să implementeze soluții experimentale la provocările muncii în sectorul cultural vor primi sprijin financiar între 3.000 și 5.000 de euro și vor beneficia de mentorat specializat și consultanță în dezvoltarea proiectelor propuse.

Pentru a participa în program organizațiile trebuie să propună un proiect care vizează testarea sau experimentarea unor noi practici de muncă în organizația lor.

Programul se adresează organizațiilor culturale independente active în Cluj-Napoca și în zona metropolitană. Instituțiile culturale publice pot beneficia de acest program dacă proiectul propus presupune colaborarea cu sectorul independent și dezvoltarea acestuia. Organizațiile interesate se pot înscrie până pe 17 noiembrie 2020 completând un formular online accesibil pe site.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!

Share This