#SusțineArtiștiiLocali: 7 producători din Cluj care au lansat recent muzică nouă

by | Oct 30, 2020 | Articole

Și dacă nici muzica n-ar fi… chiar că n-am avea nicio șansă să rezistăm în fața perioadei acestea complicate a vieții. Dar astăzi nu o să vă întrebăm ce mai ascultați și ce-ați mai descoperit în zona muzicală, ci vă spunem noi ce au mai lansat câțiva producători din Cluj. Sperăm să nu uitați, acum mai mult ca niciodată, că artiștii locali au nevoie de susținerea noastră, să le cumpărăm, ascultăm și share-uim muzica, să le mai trimitem un mesaj de apreciere, să fim prezenți. Știți doar, v-am mai spus. În orice caz, haideți să vedem la ce au muncit oamenii aceștia.

PS: Dacă tot suntem la capitolul muzică, vrem să vă reamintim de inițiativa Bandcamp Friday, prin care artiștii primesc în prima vinere din lună 100% din valoarea achiziției înapoi, fără ca cei de la Bandcamp să mai păstreze comisionul normal de 30%. Au demarat această inițiativă în martie pentru a sprijini artiștii afectați de pandemie și, în ultimele luni, comunitatea muzicală s-a reunit într-un mod lăudabil: în doar patru zile de vineri, fanii au pus peste 20 de milioane de dolari direct în buzunarele artiștilor și etichete. Bandcamp Friday mai are loc anul acesta pe data de 6 a lunii noiembrie și 4 a lunii decembrie, așa că stați cu mâna pe carduri și cu urechile la muzică.

Artist: Blanilla
Titlu album: Micro Universe 500
Cumpără de aici.

Piesa aceasta este un tribut adus unui synth foarte drag mie, este un Korg Micro preset m-500 din 1978, pe care l-a mai folosit și Jean Michel Jarre în piesele lui. De mult îmi doream să fac o piesă în care să predomine sunete înregistrate cu el și se pare că acum a venit momentul: bass-ul, linia melodică și cam tot ce e synth sound pe acolo e tras cu Korg-ul acesta mic și potent. Track-ul are și un remix garage bassline, făcut de Newgotti, un producător foarte bun din Timișoara care, de altfel, e și membru de bază al label-ului nostru, Ruffinaments.

Artist: Lizz
Titlu album: lizz5
Cumpără de aici.

Artist: Paul K & Mihigh
Titlu album: with Mihigh (part 2)
Cumpără de aici.

Uniți de o pasiune comună pentru explorarea sunetului, am început, alături de Mihigh, să lucrăm la un proiect muzical în studioul pe care îl împărțim. Neavând gig-uri, am avut și mai mult timp în care ne-am putut concentra. Rezultatul constă în două albume digitale pe care ne bucurăm că le avem împreună.

Artist: RQZ
Titlu track: Twin Peaks edit
Cumpără de aici.

Editul este o odă pentru o bucată de istorie atemporală. Inspirația se datorează filmului și colaborării dintre Angelo Badalamenti și David Lynch.

Artist: Danaga
Titlu album: doamne ferește
Cumpără de aici.

Albumul meu nou are nouăsprezece piese, majoritatea compuse în ultimii doi-trei ani (cu mici excepții). Albumul este despre cum muzica poate să deschidă ferestre către divin, univers, doamne-doamne, necunoscut, nimic sau cum vreți să-l numiți.

Artist: Vlad Bretan
Titlu track: Grow Fast
Cumpără de aici.

Muzica pentru mine a fost elementul care m-a ținut “sane” în toată perioada asta de la începutul anului, toate stările pe care le-am trăit le-am pus acolo, de la niște emotii noi, nedefinite, până la sentimentul de nostalgie față de perioada copilariei.

Ca de obicei, îndemnul nostru e simplu: stay safe, dance it out and support your local artists!

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!

Share This