Cele mai frumoase poze din Cluj postate în luna octombrie pe Instagram

by | Oct 30, 2020 | Articole, Descoperă Clujul

La finalul lunii septembrie ne mândream cu privire la faptul că deși ne așteptam să avem parte de multe multe ploi care să marcheze începutul toamnei în Cluj, n-am avut parte de ele. Ei bine, acum avem și un update: în luna octombrie a plouat din plin.

Aproape îndeajuns de mult încât să compenseze și pentru septembrie, dar cu certitudine îndeajuns de mult încât să ne dăm seama că dacă tot n-am avut parte de  ploaie în septembrie, în octombrie am lăsat garda jos, iar luna aceasta ne-a găsit nu atât de pregătiți pentru începutul toamnei. Pentru că, dacă am putea descrie cumva această lună care tocmai s-a sfârșit, am descrie-o ca fiind luna care a marcat începutul toamnei și… sfârșitul propriu-zis al verii în Cluj. Fiindcă octombrie a adus cu sine tot ce știm ca fiind specific toamnei.

De la cer înnorat spontan la temperaturi considerabil mai scăzute pe-afară, de la frunze arămii la natură a cărui verde dispare treptat și de la ploi neașteptate la… bineînțeles, gândul că n-ar trebui să ieșim din casă fără umbrelă. Greu ne-am obișnuit cu gândul din urmă, motiv pentru care ne-a și prins ploaia fără umbrelă pe-afară de câteva ori – dar noi am dat vina pe faptul că nu voiam să acceptăm că s-a terminat vara pe bune pentru anul acesta.

Din același motiv, am și încercat să profităm cât mai mult posibil de tot ceea ce are de oferit Clujul chiar și acum; nu degeaba ne place zicala “make the most out of what you got” (pe care, by the way, ne-am însușit-o și mai mult de la începutul pandemiei până acum). Și ne bucură să vedem că nu suntem singurii, pentru că am găsit nenumărate cadre surprinzător de frumoase luna aceasta pe hashtagul #clujlife. Atât de multe încât ne-am întrebat chiar și dacă n-ar fi cazul să ne extindem puțin selecția lunară și să alegem, în schimb, mai mult de 10 poze.

Cumva, totuși, am reușit să ne rezumăm și luna aceasta la nu mai mult de 10 fotografii care au surprins orașul în ultima lună arătând cam așa…










Sumarizat într-un cuvânt, orașul s-a văzut „moody” în luna octombrie. Dar la fel ca fiecare dintre noi, a avut și momentele sale bune în care a fost luminos, călduros și ne-a îndemnat să-l luăm la pas.

Așa că, după cum bine știi deja, noi am fost atenți la momentele în care ploaia s-a oprit în oraș și-am pornit la plimbare. Iar cu această ocazie am fost cu ochii-n patru după cadre spontane și surprinzătoare care ne-ar putea face feedul de Instagram și mai viu, și mai colorat, și mai pe placul comunității noastre. Așa am surprins momentul acesta care ne-a confirmat că nu suntem singurii care așteaptă momentele în care Clujul e însorit, chiar și-n octombrie:

Ce-am făcut între timp când am ieșit din casă? Am luat Clujul la pas, desigur, dar am făcut-o cu scop, conform unui Instagram City Guide pe care l-am și realizat luna aceasta. Astfel, ne-am ocupat 48h petrecute în Cluj doar cu hidden gems pe care orașul le are de oferit outdoor și… în siguranță. Hint: cel mai mult ne-au plăcut picturile murale, curțile interioare și tavanul clădirii de pe Iuliu Maniu nr. 38.

Ne-am bucurat de ultimele evenimente din cadrul TiMAF, am experimentat arta cu ajutorul realității augmentate datorită expoziției We AR Culture din cadrul Clujotronic 2020, ne-am făcut cumpărăturile de la micii producători din zonă, am degustat bere artizanală românească cu ocazia BeerCrafters 2020 și am vizionat filme vechi în aer liber în Iulius Parc datorită Pelicula.

Apoi, în pauzele pe care le-am luat de la muncă, ne-am asigurat că le facem să merite și mâncăm bine la prânz la terase precum Frank The Tank și Cimbru. Și când ne-am întors la muncă am testat, atât la începutul lunii, cât și la final de lună noile localuri recent deschise în Cluj. Dar nici weekend-urile nu le-am lăsat să treacă pe lângă noi fără să le marcăm în vreun fel; motiv pentru care, am vizitat destinațiile oenoturistice din zona Clujului.

Acum, însă, așteptăm nerăbdători să vedem ce ne-aduce luna noiembrie – atât în materie de activități outdoor care să ne scoată din casă, cât și din punctul de vedere al evenimentelor culturale. Dar mai ales din prisma cadrelor care vor fi surprinse de către comunitatea #clujlife prin oraș. Speaking of which, în cazul în care ți-ar plăcea să-ți regăsești și tu poza în selecția celor mai frumoase poze din Cluj postate în luna noiembrie pe Instagram, folosește hashtagul #clujlife atunci când postezi.

By the way, provocarea de luna aceasta e să ne convingi să ne extindem și mai mult selecția lunară a celor mai frumoase poze din Cluj postate în luna respectivă pe Instagram. How about that?

Tags: instagram

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!

Share This