5 seturi creative #DIY pe care le poți avea direct la tine acasă

Home $ Articole $ 5 seturi creative #DIY pe care le poți avea direct la tine acasă

Martie, 2021. Ne vine sau nu să credem, tocmai se împlinește un an de când viețile noastre au luat o nouă întorsătură. Un an de când lucrăm mai mult de acasă, un an de când timpul petrecut în trafic s-a transformat în timp propice meditației, un an de când încercăm să ne obișnuim cu gândul la noua normalitate. Totodată, în acest an ne-am acordat o mai mare atenție vocii interioare și am dat viață pasiunilor pentru care înainte nu aveam timp. De la transformat balconul în mici grădini, la croșetat, pictat, puzzle-uri și citit, toate aceste activități ne-au ajutat (și încă ne ajută) să trecem cu brio peste perioada care ne-a testat limitele. Drumul către normalitate este greu de definit, însă un lucru știm sigur: pasiunile și hobby-urile clădite în pandemie nu ar trebui să se oprească niciodată, ele ne-au ajutat să rămânem pe linia de plutire. Așadar, noi îți propunem o listă care cuprinde 5 seturi creative ușor de realizat pe care le poți avea direct la tine acasă și care conturează terenul propice pentru exprimarea crezului artistic.

Crearium
De când am descoperit minunile care se întâmplă în Universul Crearium am ajuns la concluzia că nu e chiar rocket science să ai grijă de o plantă. Mai ales de o suculentă, care provine dintr-o familie atât de numeroasă, încât există un exemplar potrivit pentru fiecare tip de locuință, grădină, balcon etc. Cea care aduce în prim-plan aceste plante este Alexandra, fata cu pervazele pline de suculente. Totul a pornit tocmai din dorința acesteia de a trasa o viziune proprie în cadrul aranjamentelor care conțin plante suculente, iar noi nu putem decât să fim recunoscători pentru ce-i iese din mâini. Dar ceea ce ne-a atras nouă atenția, pe lângă aranjamentele din terarii, sunt kit-urile DIY. Adică un set complet cu ajutorul căruia poți să experimentezi, după bunul plac, design-ul viu Crearium. Kit-ul DIY conține un bol în care se va naște magia, nisip, sol special conceput pentru terarii, instrucțiuni complete de ambalare și de îngrijire și, bineînțeles, suculentele, la care se mai adaugă și lichenii. Pe site există mai multe astfel de opțiuni, cu un număr variabil de suculente și la prețuri care pornesc de la 75 de lei. Fără doar și poate, cel mai interesant produs din această categorie este kit-ul Mystery. Ce înseamnă acest lucru? Un terariu ca cel prezentat anterior, însă pentru care plantele sunt surpriză. Noi considerăm acest kit ca fiind nu doar o oportunitate excelentă de conectare cu natura, ci și un cadou inspirat pentru un iubitor de plante (și nu musai). Voi ce părere aveți?

Codria
Natura reprezintă principala sursă de inspirație pentru cei de la Codria. Aici, bijuteriile realizate exclusiv din lemn se transformă într-un refugiu, un Univers în care putem să evadăm și să luăm o pauză de la viața de oraș. De asemenea, aceștia promovează creativitatea în toate formele ei, punând la dispoziția celor care își doresc o nouă activitate pe agenda zilei o categorie aparte. La activități creative de pe site găsim o serie de produse care ne aduc mai aproape de copilărie și de latura noastră ludică. Este vorba despre kit-uri de pictură, diferite, care conțin figurine din lemn, acuarele și pensule. De la animale, numere, unicorni și zâne, seturile sunt potrivite atât pentru cei mici, cât și pentru cei mari, dornici să se deconecteze de la stresul cotidian. Pentru cei dintre noi care „încă nu am dat în mintea copiilor”, există câteva kit-uri Mandala pentru pictat pe lemn. Rezultatul final nu va fi doar satisfăcător și eliberator de griji, ci va coincide și cu realizarea unui element de decor, perfect de pus la loc de cinste pe perete. Ca idee, prețurile pentru un kit Mandala pornesc de la 25 de lei, iar seturile creative cu personaje pot ajunge până la 50 de lei. O sumă mai mult decât ok pentru o activitate care ajută atât de mult la consolidarea psihicului în perioadele grele din viață.

Botanica
Pentru iubitorii de natură, de plante și de frumos, cei de la Botanica sar în ajutor cu o paletă variată de kit-uri de meșteșugit în confortul propriei locuințe. În plus, aceștia realizează și o serie de workshop-uri și evenimente creative menite să ne aducă mai aproape de natură, chiar și în mijlocul orașului. Așa că… ce poate fi mai relaxant decât să pictezi amprente și ilustrații botanice după o zi full la job? Seturile creative fac apel la imaginația noastră pentru a contura într-un mod inedit planșele desprinse din natură. În cazul în care nu avem la îndemână materialele necesare pentru o seară de pictură, cei de la Botanica ne asigură un set complet care include tot ce ai nevoie pentru eliberarea eului artistic. Acuarele, tempera, creioane, carioci, pensule de diferite dimensiuni, toate acestea așteaptă un semn din partea noastră pentru a pătrunde în procesul creativ. Pe lângă ilustrațiile botanice, aici găsim și kit-uri care conțin toate materialele de care avem nevoie pentru realizarea unui element de decor cu adevărat deosebit. Este și cazul instalației de perete cu stele, un kit simpatic care împletește utilul cu plăcutul și care personalizează, în cele din urmă, propria locuință. În ceea ce privește prețurile, aceste seturi creative se încadrează între 149 și 189 lei și, chiar dacă pare o sumă mare la prima vedere, vă reamintim că beneficiile unei astfel de activități vor avea efecte pozitive pe termen lung.

Wooden Toys
De la începutul pandemiei și până acum, mulți dintre noi ne-am găsit liniștea în activități de tip puzzle și de îndemânare. Fie că vorbim despre cuvinte încrucișate, puzzle-uri clasice, sau împletit, scopul este același: deconectare de la realitate. Site-ul Wooden Toys înfățișează un adevărat loc de joacă, un loc în care există doar produse unice, realizate din lemn, ecologice și fabricate în România. La acestea se mai adaugă și o categorie dedicată hobby-urilor și pasiunilor, denumită sugestiv bricotrico. Seturile de croșetat, gherghef, țesut și împletit ne pun răbdarea la încercare și ne asigură de faptul că pasiunile noastre pot atinge în orice moment un nou nivel de creativitate. Pe lângă aceste kit-uri care ne amintesc de bunicile noastre, tot aici găsim și câteva puzzle-uri din lemn care nu țin cont de vârstă. De la mic la mare, rezolvarea acestor puzzle-uri împletește satisfacția de la final cu dezvoltarea atenției la detalii, un soft-skill necesar pentru orice domeniu de activitate. Costul unui set creativ variază în funcție de model, însă nu depășește suma de 35 de lei. Prin urmare, un astfel de hobby nu ar trebui să ne pună prea multe piedici și să ne dea peste cap bugetul lunar.

Ceramic Cafe
Ce poate fi mai cool decât să te afișezi pe ZOOM cu o cană pictată de tine alături? Sau poate ajungi să îți iei cina alături de colegii din echipă și vrei să spargi tiparele cu un bol pictat, bineînțeles, tot de tine. Cei de la Ceramic Cafe s-au adaptat noilor condiții și au decis să nu își pună întreaga activitate pe pauză, considerând că este momentul ideal de a aduce o rază de speranță în viețile noastre. Tocmai din acest motiv, vasele din ceramică mai ieri pictate la ei în cafenea s-au strecurat cu toate cele necesare activității la noi acasă. Nu doar că fac impresie bună la ședințele online, dar conturează și un kit esențial de supraviețuire în momentele de anxietate din viață, pictatul fiind o formă excelentă de terapie pentru minte și suflet. Pe pagina lor de Facebook se regăsește un catalog impresionant de opțiuni și de produse ceramice. Tot ce ne mai rămâne de făcut este să ne decidem modelelor, să trimitem un mesaj privat și să așteptăm cu sufletul la gură sosirea coletului cu seturi creative. În acest fel, îi ajutăm și pe ei să traverseze această perioadă pusă sub semnul incertitudinii (cu accent pe domeniul HoReCa) și ne oferim și nouă o modalitate de terapie prin artă. Este bine de știut că prețul pentru un astfel de set depinde, în mod special, de obiectul ceramic ales (de la 30 de lei până la 150 de lei).

Nu puține au fost momentele în care ne-am trezit urmărind un tutorial DIY de pe Internet și nu aveam cartonul sau materialul potrivit în casă. Tocmai din acest motiv, pentru a nu ne pune pe pauză pasiunile și hobby-urile, toate aceste seturi creative DIY prezentate mai sus pot fi de mare ajutor. De la mici terarii cu suculente, la puzzle-uri și seturi de pictură, acum putem să ne bucurăm de o experiență completă fără grija materialelor. În plus, la finalul activității, starea noastră psihică se va îmbunătăți, ne vom șlefui anumite abilități și, bineînțeles, vom avea un nou obiect de decor în sufragerie. Perfect de inclus în cadrul ședințelor care acum se desfășoară în online. 😉

Tu la ce seturi creative ai meșteșugit în ultima perioadă?

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!