Plimbări de Toamnă în jurul Clujului – O prezentare a celor mai frumoase locuri în care poți admira frumusețea toamnei în apropiere de Cluj

Home $ Articole $ Plimbări de Toamnă în jurul Clujului – O prezentare a celor mai frumoase locuri în care poți admira frumusețea toamnei în apropiere de Cluj

by | Nov 3, 2023 | Articole, Ieși din oraș

Escapadele de toamnă sunt prilejul perfect pentru a scăpa de agitația cotidiană și a te bucura de magia toamnei. Cu multitudinea sa de culori, cu dimineți și apusuri bogate, acest anotimp este momentul ideal pentru a te aventura în plimbări și escapade memorabile în mijlocul naturii. Astăzi venim către tine cu o prezentare a celor mai frumoase locuri în care poți admira frumusețea toamnei în apropiere de Cluj.

Unul dintre locurile noastre preferate din oraș este Parcul Etnografic “Romulus Vuia”, care are un farmec aparte, în fiecare anotimp. Fără doar și poate, toamna se simte altfel în acest loc, în care și timpul pare că decurge mai agale. Poți vizita parcul în intervalul orar 09-16, de miercuri până duminică, iar ultima intrare se face la ora 15. Biletele se pot cumpăra atât online, cât și fizic. Prețul biletelor online este de 11 lei pentru adulți.

Pentru cei care doresc o plimbare în natură cât mai aproape de casă, Pădurea Făget rămâne o variantă extrem de potrivită. Este un loc potrivit pentru întreaga familie, atât pentru cei mici, cât și pentru blănoșii patrupezi. Iar pentru iubitorii de fotografie, pădurea Făget este un subiect perfect. Peisajul spectaculos, culorile toamnei și lumina blândă a soarelui oferă numeroase oportunități pentru a imortaliza toamna în imagini de neuitat.

La aproximativ 50 de minute de condus distanță din Cluj se află Cetatea Liteni, care continuă să încânte drumeții. Deși, din păcate, aceasta nu a fost protejată adecvat, fortăreața continuă să rămână extrem de fermecătoare. Poziționată pe o colină, oferă priveliști de neratat asupra pădurilor din împrejurimi, transformând drumeția într-o reală experiență tomnatică. Îți recomandăm să faci un popas sus, lângă cetate pentru a te bucura de priveliște. Un picnic poate fi o răsplată pe cinste după drumeția până la cetate.

Muntele Rece rămâne una dintre cele mai frumoase destinații din apropiere Clujului, bogat în peisaje spectaculoase și trasee de drumeție, care oferă prilejul perfect pentru a o pauză de respiro, departe de agitația orașului. Situat în Carpații Meridionali, Muntele Rece este numit astfel datorită climatului său mai rece și a zăpezilor abundente din timpul iernii, însă toamna și vara, acest loc devine o adevărată oază de liniște și o frumusețe naturală, de care nu poți decât să te bucuri. Muntele Rece oferă o varietate de trasee pentru toate nivelurile de experiență, de la trasee ușoare și potrivite pentru familii, până la trasee mai dificile pentru drumeții avansați.

Iar ultima opțiune pe care o propunem pentru ziua de astăzi este o nelipsită plimbare în satul unde soarele răsare de două ori. Este vorba despre Rîmetea, unul dintre cele mai frumoase locuri din Transilvania, aflat la aproximativ 1 h distanță de Cluj. Rîmetea este un loc extrem de pitoresc, situat în Munții Trascău și este un loc perfect pentru o plimbare toamnă, fiind renumit pentru frumusețea sa naturală și autenticitatea culturală. Pe lângă plimbarea prin sat, celor mai pasionați de drumeții montane le recomandăm o drumeție până pe Piatra Secuiului. Extrem de aproape de Rîmetea se află și Cetatea Colțești, numită și Cetatea Trascăului. Traseul către ea este de o dificultate scăzută, însă îți recomandăm o încălțăminte comodă și adecvată.

Plimbările și drumețiile de toamnă nu sunt doar o ocazie de relaxare și reîncărcare a bateriilor, ci și un prilej de conectare cu natura și de explorare a locurilor din apropierea Clujului. Îți recomandăm să-i iei cu tine pe cei dragi, câte ceva pentru un picnic spontan și aparatul de fotografiat, pentru a captura ultimele cadre de toamnă.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!