Ghidul Evenimentelor de Crăciun și Anul Nou în Cluj: O listă detaliată a evenimentelor, târgurilor de Crăciun, concertelor și petrecerilor de Revelion care au loc în oraș.

Home $ Articole $ Ghidul Evenimentelor de Crăciun și Anul Nou în Cluj: O listă detaliată a evenimentelor, târgurilor de Crăciun, concertelor și petrecerilor de Revelion care au loc în oraș.

by | Dec 19, 2023 | Articole, Recomandări

A mai rămas doar puțin timp până la cea mai așteptată sărbătoare a anului, care reușește în fiecare an să îi aducă pe cei dragi mai aproape de noi, dar și până la momentul în care vom păși într-un nou an. Ne-am gândit să-ți venim în ajutor cu un mic ghid al evenimentelor care vor avea loc de Crăciun și Anul Nou în Cluj, pentru ca tu să te poți bucura de o experiență pe cinste.

Târgurile de Crăciun din oraș

Târgurile de Crăciun din Cluj aduc mereu un farmec aparte, transformând orașul într-o oază de lumină și bucurie în timpul sărbătorilor de iarnă. Piața Unirii devine an de an gazda principală a acestui eveniment magic. De la jucării handmade și decorațiuni de Crăciun, până la produse tradiționale made in Cluj și delicatese specifice sărbătorii, târgurile oferă o varietate bogată de opțiuni pentru cadouri și adaugă un plus de culoare și autenticitate experienței festive.

  • Târgul de Crăciun din Piața Unirii este cel mai mare târg din Cluj, unde te poți bucura de căsuțele decorate festiv și încărcate cu bunătăți. Acesta va fi deschis până pe 31 decembrie, când te vei putea bucura de spectacolul de artificii în noaptea dintre ani.
  • Târgul de iarnă este amplasat pe Platoul Sălii Sporturilor și va fi deschis până în 15 februarie 2024. Este locul ideal atunci când îți dorești să faci cu cei mici o ieșire la patinoar, alături de un ceai cald.
    Târgul de Crăciun „Tradiții de Iarnă” este târgul organizat de către Asociația Meșterilor Populari Clujeni în Piața Avram Iancu. Va fi deschis până pe 21 decembrie, așa că mai bine te-ai grăbi dacă îți dorești să te bucuri de produsele lor.
  • Winter Dream este târgul de Crăciun din Florești, unde se organizează multe concerte ale celor mai îndrăgiți artiști. Va fi deschis până pe 23 decembrie 2023, în Parcul Poligon.

Concerte și Spectacole

Cum vacanța de Crăciun este și ea pe cale de a începe, îți propunem să iei cu tine întreaga familie și să faceți o plimbare prin oraș pentru a descoperi concertele de colinde, pentru a te putea bucura mai mult de spiritul sărbătorilor de iarnă. Din dorința artiștilor de a celebra tradițiile, concertele de colinde sunt printre cele mai îndrăgite concerte în această perioadă, Clujul fiind gazda celor care își doresc să aducă comunitatea împreună.

    • MA RA MU este un colectiv de artiști pasionați de cântecele și poveștile din locul natal, Maramureș, pe care doresc să le împărtășească cu cei din jur. Pe 20 decembrie vor ține un concert de colinde la Record Park.
    • Joi, pe 21 decembrie, la Auditorium Maximum va avea loc cea de-a noua ediție a Concertului Caritabil de Colinde Românești. Sub bagheta dirijorului Cornel Groza se va întâmpla întreaga magie, iar fondurile strânse vor fi donate Asociației „Christiana”, care acordă asistenţă socială, medicală şi educativă copiilor orfani sau proveniţi din familii dezorganizate.
    • Pe 28 decembrie va avea loc Concertul Regal Vienez la Casa de Cultură a Studenților. Concertul reunește artiști din cadrul Orchestrei di Teatro D’opera Italiana și de la Orchestra Operei Vox.
    • Un concert simfonic, care îl va avea ca dirijor pe Theo Wolters, va avea loc pe 30 decembrie la Auditorium Maximum. Vei putea participa la un ultim concert din acest an, în care te vei putea bucura de muzica Orchestrei Filarmonicii de Stat „Transilvania”.
    • Devenit deja un simbol atunci când ne gândim la concerte de Crăciun, Ștefan Hrușcă va veni la Cluj și ne va încânta cu ale sale colinde. Concertul va avea loc pe 22 decembrie la Casa de Cultură a Studenților.

     

    Vezi această postare pe Instagram

     

    O postare distribuită de MA RA MU (@maramuproject)

    Activități pentru întreaga familie și pentru copii

    Având în vedere că sărbătorile de iarnă sunt dedicate familiei și timpului petrecut împreună, nu puteam să nu includem pe lista de zi și câteva activități pe care să le poți faci în această perioadă cu cei mici. După cum menționam mai sus, îți propunem să nu ratezi târgurile de Crăciun din oraș și nici patinoarul de la Târgul de iarnă. Mai mult decât atât, am găsit câteva activități care îi vor bucura pe copii, mai ales pentru că vor avea ocazia de a se întâlni cu Moș Crăciun și cu lumea magică a acestuia.

    • Parada lui Moș Crăciun va culmina anul acesta pe 21-22 decembrie, când la ora 17.50 va veni la Iulius Mall și-l va străbate pe tot pentru a ajunge la intrarea principală, unde va aprinde luminițele de Crăciun. Copiii sunt invitați să facă parte din această magie!
    • Pe 22 decembrie, de la 17.30, la CHIcafe, Moș Crăciun a anunțat că va trece în vizită. Iar dacă cel mic are vreo scrisoare pentru el, acum este momentul să o înmâneze personal. Pe lângă multe poze se anunță și surprize pe măsură.
    • Tot pe 22 decembrie, Moșul va poposi și la Hopa Hopa. Părinții pot pregăti un cadou pe care acesta să îl ofere copiilor după ce îi vor cânta un cântec sau îi vor recita o poezie. Mai mult decât atât, joaca în castelele gonflabile, precum și animatorii pentru copiii, dar și alte surprize sunt incluse în programul evenimentului.
    • The Glowing Garden va fi deschisă în perioada 16 decembrie -20 ianuarie în Iulius Parc. Aici copiii vor avea parte de o călătorie colorată și magică, unde vor descoperi 170 de instalații luminoase cu animale, plante, forme interesante și personaje mult prea iubite, toate menite să îi transpună într-un tărâm magic.

     

    Vezi această postare pe Instagram

     

    O postare distribuită de Iulius Mall Cluj (@iuliusmallcluj)

    Petreceri de Revelion

    Știm deja că noaptea dintre ani este una dintre cele mai speciale nopți, în care ne dorim să fim alături de prieteni, de persoana iubită sau de familie, pentru a începe noul an cu multă energie și bucurie. Petrecerile de revelion rămân o metodă preferată de a sărbători această tranziție, fie că unii își doresc să petreacă într-un cadru mai liniștit, la o petrecere privată sau chiar în clubul preferat. Avem și de această dată câteva opțiuni potrivite pentru toate gusturile.

     

    Vezi această postare pe Instagram

     

    O postare distribuită de After Eight Cluj (@clubaftereightcluj)

    Nu uita că în calendarul nostru găsești mai multe sugestii pentru petrecerile de Anul Nou. Aici adăugăm mereu cele mai faine evenimente din oraș, pentru că tu să te poți bucura de spiritul sărbătorilor, energia orașului și de #ClujLife, așa că te sfătuim să-l verifici constant.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!