Organizatorii Jazz in the Park au primit premiu pentru Rezistență în Cultură!

Home $ Știri Cluj $ Organizatorii Jazz in the Park au primit premiu pentru Rezistență în Cultură!

by | May 21, 2024 | Știri Cluj

Asociația Fapte, cunoscută pentru organizarea festivalului Jazz in the Park, dar și a altor evenimente culturale semnificative, a primit premiul AFCN pentru Rezistență în Cultură. Acest premiu a fost acordat în cadrul galei organizate luni seara, 20 mai, de Administrația Fondului Cultural Național.

De peste un deceniu, Asociația Fapte s-a dedicat misiunii de a promova cultura prin muzică în rândul publicului larg, dând o nouă semnificație spațiilor publice și private cu însemnătate și promovând valorile pozitive.

Alin Vaida, fondator Jazz in the Park: ”Pe măsură ce Fapte, organizația pe care o reprezentăm, a acumulat tot mai multă vechime și experiență, am început să înțeleg tot mai mult de ce e valoros să reziști în cultură, iar în ultimii ani de pandemie, a devenit o realizare în sine. Așadar, mulțumim AFCN pentru recunoaștere, dar mai ales, mulțumim pentru tot sprijinul și efortul pe care-l depuneți an de an pentru întreg sectorul cultural. Contribuiți de adevăratelea la rezistența multor organizații, inclusiv a noastră.

Cât despre Fapte, promit că efortul nostru nu se va opri aici. Avem deja anul acesta niște proiecte foarte ambițioase și atât eu cât și colegii mei, avem încă multă energie, multă răbdare și multă ambiție și dedicare să trăim din proiectele noastre și să le vedem pe toate împlinite. Nu în ultimul rând, dedicăm acest premiu tuturor colegilor și colaboratorilor noștri, care fac această rezistență în cultură frumoasă și plăcută. De multe ori simțim că ce facem noi e mai degrabă un stil de viață decât un job.”

Asociația Fapte își propune să continue să inspire și să susțină comunitatea prin evenimente culturale de înaltă calitate. Anul 2024 aduce proiecte culturale majore, printre care:

International Jazz in the Park Competition | Parcul Central „Simion Bărnuțiu” | 5 – 7 iulie
Jazz in the Park Festival | Parcul Etnografic „Romulus Vuia” | 30 august – 1 septembrie
Music Gallery | Muzeul de Artă din Cluj-Napoca | 4 – 26 octombrie

Despre Asociația Fapte
Asociația Fapte dezvoltă oameni și comunități prin evenimente culturale. De la înființare, în 2012, Fapte a organizat peste 450 de concerte de jazz cu artiști internaționali, fiind astăzi unul dintre cele mai importante festivaluri europene de gen. În 2019, Jazz in the Park a câștigat trofeul ”Best Small European Festival” la European Festival Awards.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!