Unde poți să organizezi un team building aproape de Cluj

Home $ Articole $ Unde poți să organizezi un team building aproape de Cluj

by | Sep 5, 2019 | Articole, Ieși din oraș

Nu mai e niciun secret: viața la job pare să nu se schimbe niciodată. Mereu aceleași sarcini, mereu același birou, (aproape) mereu aceiași colegi. Apoi, șeful dă următorul anunț: În data x plecăm în team building. Acesta este momentul în care programul monoton, repetitiv, prinde noi culori. În team building, funcțiile fiecărui angajat din companie nu mai sunt privite cu aceeași importanță, căci toată lumea se află acolo pentru a comunica în afara celor patru pereți pe care îi vede zilnic. Pentru ca experiența voastră să fie una desăvârșită, noi ne-am gândit la câteva propuneri de locații și activități pe care să le luați în considerare atunci când vreți să consolidați prieteniile dintre membrii companiei.

Nimic nu se compară cu o echipă faină la locul de muncă. Până la urmă, aceia sunt oamenii alături de care îți petreci o bună parte din zi. Probabil, unii ți-au devenit prieteni și în afara serviciului. Probabil cu alții interacționezi mai puțin. E timpul să-ți cunoști mai bine toți colegii de la job, în cadrul unui team building relaxant, departe de birou, unde vă puteți detașa de task-uri și să povestiți mai multe de „acasă”, cum s-ar zice. Unde puteți face mai bine lucrul acesta dacă nu la pensiunile situate lângă Cluj-Napoca?

Spre exemplu, la 55 km distanță de Cluj vă întâmpină Pensiunea Orgona, care pune la dispoziție o gamă variată de opțiuni pentru organizarea unui team building reușit. Aveți posibilitatea să încingeți adevărate competiții de tenis de masă, ori să concurați în cadrul jocurilor de societate. Cine are îndemânarea mai bună? Acest lucru îl puteți descoperi la poligonul pensiunii, care oferă activități de tir cu arcul, petanque, slackline și multe altele asemănătoare. După atât de mult efort, o pauză în foișor este bine venită. De asemenea, pensiunea dispune și de o sală care poate fi utilizată pentru conferințe. În plus, se organizează, la cerere, un concurs de gătit cu un chef profesionist, iar la final se acordă premii. Cu siguranță nu veți avea timp să vă plictisiți. Capacitatea pensiunii este de 24 de persoane și se poate închiria integral.

De Pensiunea Valea Paradisului din Măgura Răcătău ne-am îndrăgostit iremediabil atunci când am organizat propriul nostru building în această locație. Zona este prielnică unei evadări din stresul zilnic, căci nu vă puteți gândi la muncă atunci când vedeți priveliștea minunată care vă înconjoară. De ce să mergeți aici alături de colegi? Veți avea ocazia să întăriți legăturile din echipă prin intermediul unor sporturi precum: tenis, laptanis, baschet sau volei. Dacă vremea nu este favorabilă activităților outdoor, puteți să vă destindeți cât e ziua de lungă la spa și jacuzzi. În cadrul pensiunii funcționează și un restaurant în regim închis, iar meniurile se stabilesc doar în funcție de rezervare. Capacitatea de cazare este de 32 de locuri.

O nouă opțiune la fel de interesantă în materie de unități de cazare este Pensiunea Ana și Irina, situată în Beliș. Aici pășiți într-un tărâm al relaxării complete, datorită centrului de spa & wellness. Grupurile care își doresc mai multă activitate au la dispoziție mese de ping-pong sau fotbal, dar și un teren sintetic. De asemenea, pensiunea este dotată cu o sală de conferințe. Nici restaurantul nu lipsește din poveste. Locația poate fi ideală pentru grupurile mari, deoarece capacitatea maximă de cazare este de 70 de persoane.

O mică parte din tradițiile și obiceiurile moților pot fi descoperite la Pensiunea Casa Moțească, din Cornești. Ideală pentru team building, în cadrul acestei unități beneficiați de o sală de conferințe, o masă pentru tenis și o piscină în aer liber. Vă îndemn călduros, încă de acum, să nu ratați mâncărurile gătite în restaurant, căci acestea sunt preparate după rețete tradiționale din Țara Moților. Pensiunea este situată în mijlocul naturii, iar clienții dificili pe care îi cunoașteți în fiecare zi lucrătoare nu vă vor da bătăi de cap. Aici pot fi cazate până la 36 de persoane.

De această dată ne oprim în satul Vlaha și descoperim Casa Barolo. Veți fi plăcut surprinși de arhitectura pensiunii, pe cât de simplă, pe atât de impresionantă cu ale sale influențe etno. Camerele sunt aranjate și ele cu bun gust, totul pentru ca echipa ta să beneficieze de confort sporit. Aici pot fi organizate diferite activități de team building, iar în caz de nevoie se oferă și o sală de conferințe. Bineînțeles, nu lipsește centrul de wellness & spa, dotat cu saună, ciubar cu apă sărată și jacuzzi. La cerere, puteți beneficia de servicii de masaj. Dacă vă gândiți să alegeți Casa Barolo drept varianta câștigătoare unde să organizați team building-ul, aflați că dispune de 30 de locuri de cazare.

Departe de job, mai aproape de colegi vă veți simți și în cadrul Pensiunii Vis Alpin, situată în Beliș, sau mai bine zis, în inima Munților Apuseni. Unitatea de cazare este perfectă pentru echipele mici, care doresc să lege mai bine prieteniile, deoarece camerele au disponibilitate de 10-15 persoane. Care sunt facilitățile oferite? Încep prin a enumera sauna și jacuzzi-ul, locuri perfecte unde să vă trageți sufletul după ce ați exersat la sala de fitness amenajată în cadrul pensiunii. Tot în această sală veți găsi și o masă de pin-pong. Mai apoi, vă puteți așeza la o masă din restaurant și să fiți răsfățați cu preparate culinare delicioase. Pensiunea se află aproape de atracții turistice precum Lacul Fântânele, Cascada Vălul Miresei sau Rezervația Naturală Cetățile Ponorului, așa că fiți pregătiți de plimbare!

Am început să vorbesc adineauri despre câteva zone pe care le puteți vizita la pas în apropiere de Beliș, dar adevărul este că împrejurimile Clujului oferă zeci de obiective și peisaje inedite, menite să vă uimească de la o primă privire. Nu are niciun farmec să le descoperiți singuri, astfel că un team building ce constă în mai multe plimbări în natură poate fi prilejul ideal să vizitați noi locații, dar și să vă apropiați de colegii de muncă.

Satul Mărișel este bine-cunoscut pentru frumusețea sa pitorească. Ascuns între munți și priveliști uimitoare, acest loc acordă o deosebită importanță păstrării tradițiilor românești. Poate acesta este motivul pentru care timpul pare să treacă mai încet. Obiectivele turistice nu sunt puține la număr, așa că puneți în bagaj pantofii comozi! Puteți vizita Muzeul Satului, care găzduiește exponate de acum 150 de ani, sau Observatorul Astronomic, încă funcțional și dotat cu tehnologie de ultimă generație. Vă puteți umple de energie la Țăcla Gavrii, un punct de belvedere care străjuiește rezervația zoologica denumită „Împărăția lui Zamolxe.” De asemnea, puteți să vă avântați pe vârfurile Bătrâna sau Grohotu, ori să dați o fugă rapidă la Barajul Beliș.

Dacă spuneam că Pensiunea Valea Paradisului din Măguri Răcătău este situată într-o zonă de poveste, înconjurată de păduri și ape, așteptați să descoperiți și satul cu pricina, pentru a fi surprinși plăcut până la capăt. Aici, vă veți simți departe de agitația specifică orașului și veți cunoaște mai bine folclorul românesc, păstrat ca pe vremuri. Nu doar oamenii și poveștile lor despre legendele locului vă vor convinge să nu plecați prea curând acasă, ci și rezervațiile botanice protejate. Nu ratați să vizitați nici Cheile Dumitresei, Defileul Răcătăului sau Defileul Someșului Rece.

Regiunea Turda se numără printre destinațiile populare pentru ieșiri în zilele de weekend, așa că de ce nu ar fi o alegere inspirată atunci când vine vorba despre team building-uri? Traseul Cheile Turzii – Salina Turda propune o serie de activități variate, menite să satisfacă fiecare gust. În cadrul Rezervației Naturale Cheile Turzii aveți posibilitatea să organizați drumeții, să parcurgeți trasee montane și să admirați diversitatea biologică. Nu vă obosiți prea tare, căci nu veți avea timp de odihnă nici la Salina Turda. Galerii și mine care păstrează vechi povești despre tehnici de exploatare a sării așteaptă să fie descoperite. Cu toate acestea, veți putea lua o pauză în spațiile de agrement, special concepute pentru destindere.

De altfel, dacă pregătiți un team building pentru perioada iernii în avans, aveți locația asigurată: Stațiunea Muntele Băișorii. Aflată la doar 50 de km de Cluj, stațiunea este prielnică practicării unor sporturi de iarnă precum schi sau snowboarding. Zona este largă și permite o priveliște superbă asupra Câmpiei Transilvaniei și munților din zonă. De asemenea, atunci când zăpada nu blochează căile de acces, există posibilitatea organizării drumețiilor. Cei mai curajoși pot vizita împrejurimile și însoțiți de biciclete.

Sunteți o echipă dinamică și aveți nevoie de adrenalină chiar dacă vă aflați în team building? Exact ce voiam să aud! Ultima rubrică din acest articol este dedicată unor activități de echipă, care vă vor pune sângele în mișcare.

Dacă veți alege unul dintre serviciile oferite de Transilvania Extreme Adventures, veți cunoaște o altă formă a muncii în echipă. Aceștia propun o serie de activități în cadrul cărora coordonarea este vitală. Rafting, caiac sau paintball sunt doar câteva exemple. Tot echipamentul este asigurat, iar instructorii profesioniști vă vor însoți pe tot parcursul exercițiilor. Tarifele diferă în funcție de serviciul ales sau de numărul persoanelor din grup.

Colegul la nevoie se cunoaște. Puteți testa această zicală în cadrul unui joc de paintball sau airsoft. Nici nu trebuie să ieșiți din Cluj-Napoca pentru asemenea activități, ci e suficient să faceți o vizită la War Zone, aflat lângă Ferma Steluța. Centrul propune mai multe tipuri și strategii de paintball pe care le puteți încerca cât vă țin bilele colorate. Dacă sunteți în căutare de și mai mult dinamism, atunci puteți simula un scenariu militar folosind armele de airsoft. War Zone stă la dispoziția clienților 24/7, pe bază de rezervare. Astfel, cu siguranță veți găsi momentul prielnic în care să ieșiți din birouri și să vă duelați pe „câmpul de luptă.”

Competiția are rolul de a-i uni pe toți membrii echipei într-un scop comun: câștigarea primului loc. Cel mai bine știu acest lucru administratorii Gecko Parc, care oferă activități speciale pentru un team building plin de aventură. Traseele suspendate sunt menite să antreneze individual fiecare coechipier, iar la final se organizează jocuri de echipă competitiv-constructive. Nu lipsesc nici premiile, care sunt personalizate în funcție de profilul fiecăruia. Grupurile de peste 10 persoane trebuie să facă o rezervare prealabilă, pe baza căreia vor primi reducere la intrare. Mai bine spus, un adult va trebui să plătească 35 lei/oră.

Ultimul, dar nu cel din urmă centru în care puteți testa cât de bine se pricepe colegul să vă păzească spatele este Laser Tag, aflat pe strada Traian Vuia din Cluj-Napoca. Jocul se aseamănă cu cel de paintball sau airsoft, singurele diferențe fiind că acesta se desfășoară într-o încăpere special amenajată, iar muniția nu este formată din bile ci din… lasere. Pentru organizarea unui team building, precum și pentru rezervarea sălii este nevoie completarea formularului de aici. Mai apoi, veți fi contactați telefonic pentru toate informațiile necesare. Laser Tag reprezintă soluția ideală și rapidă atunci când vreți să întăriți coeziunea grupului de muncă, dar nu ați dori să vă îndepărtați de oraș.

Unde plănuiți următorul team building?

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!