Am întrebat 6 Instagrammeri clujeni care sunt cele mai Instagramabile locuri din Cluj

Home $ Articole $ Am întrebat 6 Instagrammeri clujeni care sunt cele mai Instagramabile locuri din Cluj

by | Nov 12, 2019 | Articole

Cum ar fi ca… fotografiile făcute de tine să strângă sute de aprecieri? Și tu îți dorești asta – Instagram este, la urma urmei, o platformă vizuală, iar conținutul publicat aici devine tot mai calitativ.

Ești bombardat de fotografii atent făcute. Ai tinde să crezi că pentru asta, este neapărat să ai un DSLR. Și, de ce nu, să știi să folosești programe de editat sofisticate. Ei bine, fotografii memorabile pot să fie făcute și cu telefonul. Exemplul cel mai potrivit în această situație este Victor Petric, ale cărui fotografii sunt făcute doar cu propriul său iPhone.

Asigură-te, totuși, că locația în care îți desfășori ședința foto este favorabilă realizării unor fotografii care să merite distribuite pe Instagram. Pentru că trăiești în Cluj-Napoca, este greu să alegi un singur loc Instagramabil, căci acest oraș se arată mereu fotogenic. Așa că, ce loc alegi atunci când ai multe opțiuni?

Pentru a-ți ușura munca, am întrebat 6 Instagrammeri clujeni care sunt cele mai Instagramabile locuri din Cluj. Dacă ai alte recomandări, folosește #ClujLife data viitoare când postezi.

Munteanu Mihai (@munteanumi)

Fie că ești pe acoperiș la Klausenburger sau pe balcon la ClujHub, Mihai știe că Cluj-Napoca este fotogenic la tot pasul. Totuși, el găsește ceva special în strada Episcop Ioan Bob.

Știți pasajul acela acoperit din Piața Unirii? Odată ce-ți iei gândul de la clătitele unicornului, vei vedea că acolo se întâmplă tot timpul ceva interesant.

Mai apoi, Mihai remarcă frumusețea străzii Andrei Șaguna, căreia îi spune Canalul Morii. “Adică… evident, nu? Cine n-are Veneția, să-și facă. Iar Clujul și-a făcut.”

Și pe strada Horea merită să surprinzi câteva cadre. Mihai crede că atâta timp cât nu stai în zonă, curțile caselor și blocurilor, sigur o să te facă să exclami un “wow, ce tare!”

Iar Pădurea Hoia Baciu? “Indiferent că-l vezi ca un colț de natură aproape de casă sau ca un punct de panoramă, te asigur că doar fotografii de speriat nu-ți va oferi.”

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ⭕ Mihai Munteanu (@munteanumi) on

Leonard Bordea (@bordealeonard

Primul lucru pe care îl observi atunci când intri pe profilul lui Leonard, sunt culorile toamnei. Iar primul gând pe care îl ai atunci când te uiți cu atenție la locurile surprinse de către el este… Cluj, arăți frumos îmbrăcat în haine de toamnă. Așa că, și Leonard știe că sunt multe locuri Instagramabile în Cluj. “Totuși, pentru mine, locul de suflet este Cetățuia.” Dar ce îl leagă pe Leonard de Cetățuie? Nu este vorba doar despre apusurile surprinse acolo.

Aici mi-am trăit multe dintre amintirile studenției. Și, mai mult decât atât, aici am venit de multe ori să îmi pun ordine în gânduri.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by bordealeonard (@bordealeonard) on

Cristina Pavelean (@cristina.pavelean)

Strada Horea este strada cea mai dragă Cristinei. O adoră datorită arhitecturii sale impresionante. “Parcă ne transmite o fărâmă din istoria Clujului de altădată.”

Și totuși, aceasta crede că de pe Malul Someșului poți să surprinzi cele mai intense apusuri.

Străzile de lângă Parcul Central merită și ele fotografiate datorită clădirilor aparte care se găsesc acolo. “Aceste străzi au o arhitectură boemă, care este în completă antiteză cu agitația urbană din zonă.”

La Terenuri Mănăștur este un alt loc potrivit pentru o ședință foto. “La Terenuri Mănăștur reprezintă punctul în care se combină jungla urbană – reprezentată de blocurile comuniste – cu emblematica Pădure Făget.”

Grădina Botanică este, după cum remarcă Cristina, un decor ideal pentru portrete.

Grădina Botanică este, de fapt, un loc foarte fresh, care te încarcă instant cu un boost de energie.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Cristina Pavelean | Kr 📷 (@cristina.pavelean) on

Adelaida Zanfir (adelaida.zanfir

La fel ca și ceilalți Instagrammeri cu care am povestit, și Adelaida a remarcat faptul că “Clujul în sine este Instagramabil.” Dar la fel ca fiecare dintre noi, are și ea preferințele ei pentru anumite locații. “Pe unele le prefer pentru ahitectura lor veche, altele pentru oamenii pe care îi văd și care transmit diferite stări de spirit, iar altele pentru liniștea lor.”

Cel mai adesea, o vei găsi pe Adelaida în timp ce surprinde cadre în Piața Unirii. La acest loc o atrage în mod special faptul că găsește… unitate în diversitate.

În Piața Unirii mă opresc pentru două lucruri: Hotelul Continental, care este fotogenic indiferent de vreme, și pentru a fura niște cadre cu oameni.

Și Strada Mihail Kogălniceanu, încununată cu Biserica Reformată Calvină, are ceva special, crede Adelaida. “Îmi pare un loc misterios, mai ales având în vedere faptul că mereu asociez Biserica cu un om foarte mirat. Prefer să fotografiez zona aceasta în zile însorite și când trandafirii sunt înfloriți.”

Lacul Chios din Parcul Central este fotogenic mai ales la apus, atunci când se aprind luminile. “Reflexia cerului și a luminilor în apă e minunată.”

Iar Palatul Baboș din Piața Mihai Viteazu este o altă locație care se regăsește în cadrele surprinse de către Adelaida deseori. “Nu-l fotografiez doar pentru că e în drumul spre muncă, ci pentru că în ciuda forfotei cotidiene, reușește să te trimită într-o epocă a frumosului.”

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Adelaida Elisabeta (@adelaida.zanfir) on

La fel ca Leonard, Victor adoră Cetățuia. “Cetățuia este unul dintre punctele cheie ale Clujului. Îți oferă o priveliște panoramică, prin care poți să surprinzi nu doar stilurile arhitecturale, ci și dinamica orașului.” Recomandarea lui Victor este să îți iei puțin din timpul tău pentru a te bucura de această priveliște deosebită. Și, cu această ocazie, poate surprinzi și câteva cadre memorabile.

Nici centrul Clujlui nu este mai puțin Instagramabil. De fapt, plimbările pe Bulevardul Eroilor pot să fie deopotrivă sănătoase, și Instagramabile.

Bulevardul Eroilor reprezintă un spațiu de tranzit. Îl văd ca pe o legătură dintre piețe, unde te poți bucura atât de arhitectură, cât și de spații comerciale, dar și de viața cotidiană.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Petric Victor (@petric.victor) on

Marius știe că în inima Transilvaniei găsești de toate – de la clădiri cu istorie precum Biserica Sf. Mihail, la străduțe colorate și la dealul Cetățuie, de unde poți admira un apus de poveste deasupra orașului.

El adoră ca atunci când face plimbări dimineața, să surprindă primele raze de soare pe un fond liniștit.

Surprind câteva cadre în Piața Unirii, fac 3 – 4 poze pe strada I. C. Brătianu, am câteva momente de relaxare în Parcul Central și mă declar mulțumit.

Iar indiferent de anotimp, mereu știe că poate evada din “jungla orașului” în mijlocul naturii – în Grădina Botanică.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Marius Bidi (@mariusbidi) on

Pentru tine, care sunt cele mai Instagramabile locuri din Cluj?

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!