Unde poți bea un ceai bun în Cluj

Fiecare anotimp are farmecul lui. Vara ne răcorim cu o limonadă și iarna ne încălzim cu un ceai. Eu sunt o mare fană a acestei băuturi fierbinți și încerc mereu localuri noi. Totuși, mi-am dat seama că nu numai sortimentul ales contează, ci și ambianța locului. Mai jos aveți 5 dintre preferințele mele, acolo unde aleg să-mi petrec câteva clipe călduroase și fericite.

Samsara Teahouse
Adresă: str. Emil Racoviță, nr. 27
Orar: L-D, 14 – 02
Contact: 0364888477 (nu se fac rezervări)

Dacă spui unui clujean (și nu numai) că stai de ceva vreme în acest oraș și nu ai fost în Samsara, îți va da o listă întreagă de motive pentru care să mergi acolo. Cel puțin, așa a fost în cazul meu. Fiecare local din Cluj are specificul său, însă Samsara este cu adevărat unic. De acest lucru îți dai seama de îndată ce intri și realizezi că trebuie să te descalți. Exact ca la tine acasă! De asemenea, sunt mai multe camere unde poți alege să stai, fiecare cu o temă diferită. Nu e de mirare că ambianță creată este una extrem de relaxantă, perfectă pentru a te bucura de un ceai fierbinte și aromat. Puteți vedea sortimentele servite și prețurile acestora aici.

Flowers
Adresă: str. Emil Isac, nr. 11
Orar: L-V 08 – 23; S-D 10 – 23
Contact: 0372 913 152, 0756 896 633

Nu cred că aș putea vreodată să mă plictisesc de Flowers. De altfel, nici dacă aș merge o iarnă întreagă nu aș reuși să gust din toate sortimentele de ceai pe care le au în meniu. Exagerez puțin, dar cert e că nu vă veți decide prea ușor asupra băuturii pe care o doriți, mai ales că toate au nume și ingrediente apetisante. Prețurile sunt și ele atrăgătoare, căci un ceai costă între 5 și 7 lei. Flowers e localul unde poveștile devin mai interesante alături de prieteni vechi sau noi.

#flowersteahouse #painting #flowers #goodpeople #goodtea #goodlife #inlovewiththisplace #art #relax #fun

O postare distribuită de Luana Ghereben (@luanaghereben) pe

Doamna T
Adresă: str. Napoca, nr. 10
Orar: Luni – închis; M-D 12 – 22.30
Contact: 0753 043 112

Când treci pragul localului Doamna T, ai impresia că vizitezi o locuință dintr-o altă epocă. Mobilier vintage, cărți cu paginile îngălbenite de timp, un pian vechi de 100 de ani și multe alte obiecte de decor pe care le poți găsi numai în casa bunicilor, toate acestea oferă o notă de eleganță locului. Denumirile ceaiurilor sunt și ele speciale, pentru că fac referire la persoane. Ce spuneți de o infuzie de mentă, soc și lavandă pe nume Rodica? Prețurile nu sunt foarte mici, dar dacă vreți să evadați într-o altă lume, Doamna T e locul potrivit. Proprietara vă va primi cu un zâmbet și va fi bucuroasă să vă povestească despre secretele „casei.”

Q Caffe
Adresă: str. Petru Maior, nr. 13
Orar: L-S 07.30 – 03; Duminică 08.30 – 03
Contact: 0752 104 641

Când am mers pentru prima oară în Q Caffe, am fost fascinată dar și puțin speriată de design. Cred că tocmai aceste două sentimente mă fac să revin cu plăcere în local. Nici nu ai nevoie să-ți aduci un prieten, căci aproape la fiecare masă sunt așezate păpuși de mărimea unui om, pregătite să îți țină companie. Fiecare element decorativ spune o poveste ce merită descoperită cât timp o ceașcă fierbinte îți încălzește mâinilie.

🙂

O postare distribuită de Thidathip Kounnavong (@lina_7779) pe

Papillon
Adresă: str. Emil Isac, nr. 9
Orar: L-V 10 – 02, Sâmbătă 12 – 02, Duminică 12 – 00
Contact: 0721 274 705

Nonconformist aș putea numi și decorul din Papillon, în special tablourile. Totuși, acest local îți dă un sentiment de intimitate, căci îți poți alege o masă într-un colț unde să nu te deranjeze nimeni. Aici poți veni de fiecare dată când ai avut o zi grea și îți dorești câteva clipe în care să respiri. Ceaiul este aromat, sortimentele diverse, iar prețurile nu trec de 8, 9 lei.

Lazy Friday afternoon

O postare distribuită de SuddhaSatwa GuhaRoy (@s_guharoy) pe

Bonus: La Demmers Teahaus oricând vei putea găsi ceva nou, ce nu ai mai încercat, iar la Let’s Coffee vei putea descoperi câteva selecții KOFI TI.

Tu unde te ascunzi de frig pentru a savura un ceai bun?

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!

Share This