Afaceri pe roți: food truck-uri din Cluj

by | Jan 19, 2018 | Articole

Cine se gândește că și-ar dori un job dinamic, care să nu-l țină țintuit la birou, pe scaun, care să-l plimbe prin țară, pe la evenimente mari și mici, care să-i răsplătească munca prin zâmbetele de pe fețele oamenilor, poate ar trebui să-și deschidă un food-truck sau un drink-van. Că și așa sunt îndrăgite și așteptate de toată lumea pe la festivaluri. Și dacă aveți nevoie de un imbold, astăzi vă povestim de câteva afaceri pe roți din Cluj, poate vă inspiră. Și dacă nu, măcar știți data viitoare când dați de ele că puteți să mâncați ceva delicios acolo.

No walls, no borders, only food. Asta e deviza celor de la Chef off the grid, iar Chef William Cunneen a lăsat Chicago și s-a mutat în România de ceva vreme, unde a pus pe picioare acest food-truck. Pentru că preferă un meniu simplu, ingredientele sunt fresh tot timpul, nu arunci atât de multă mâncare, faci economie și, în plus, ceea ce prepari trebuie să fie cel mai bun lucru pe care-l poți face, mereu oferi ceva incredibil oamenilor. Porchetta sandwich este principalul său dish, e un must try atunci când dați de el la evenimente, chiar e spectaculos. Am povestit mai multe cu Will la un moment dat, puteți reciti articolul aici.

Cu Cimbru a fost dragoste la prima îmbucătură din sandwich-ul lor. Și tind să cred că that type of love lasts for a lifetime. Cei de la Street Food Festival au descris această afacere pe roți ca ”un exemplu de proiect street food ideal”, iar noi nu putem decât să le dăm dreptate. Rețeta ingenioasă a lui Chef Nicolae Crăciun (avem interviu și cu el, dacă vreți să-l revedeți) alături de truck-ul vesel, numai bun de pozat și postat pe Instagram, precum și ingredientele proaspete, i-au transformat în unii dintre cei mai îndrăgiți vendori din Cluj. Nici nu mai are sens să adăugăm că cineva din echipa noastră e slightly obsessed with them. Oh, that is me!

Nu-i putem uita pe cei de la EATstreet. Știți voi, doar în caz de vi se face poftă vreodată de o Bruschetta de 40 cm și o piadină cu ingrediente made in Italy. Cu asta ne-au așteptat până acum la Street Food Festival, iar mai apoi au parcat la Parcurile Industriale Tetarom și vă puteți bucura zilnic de pastele lor sau acel panino pe care îl prepară cu cremă de brânză. Fingers-licking kind of food.

#happypeople #italianlongbruschetta

A post shared by eatstreetcluj (@eatstreetcluj) on

Băieții ăștia de la Home Garden by Food Squad nu pierd vremea și nici nu bat pasul pe loc. Ei au declarat sus și tare că le place să gătească, așa că au ieșit în stradă pentru toți gurmanzii care vor să experimenteze street food. Și n-au ieșit cu orice, ci cu niște super-duper Garden Burgeri și o porchetta de-ți venea să iei și la pachet vreo câteva… așa, să fii sigur că-ți ajung până la sfârșitul vieții. There is no sincerer love than the love of food, nu vă mai ascundeți după deget. Despre food truck-ul Home Garden am povestit mai multe cu Chef Marius Mureșan acum ceva timp, recitiți aici.

Era și timpul să apară pe lista noastră un food-truck care să ne îndulcească. La Nu Știu Cine a cucerit inimile… a prea mulți dintre noi, căci doar așa se explică cozile mereu interminabile de la ei. La ei găsiți clătite şi îngheţată, doar că transformate în artă. The things people do, right? O mână de artişti au asociat gama cromatică a fiecărui preparat cu dominanta picturilor artiştilor, iar voi vă treziți cu o delicatețe artistică în mână. E simplu, nu?

Și dacă tot am ajuns în zona aceasta periculos de dulce, a deserturilor, amintim și de Red Barn, care vin cu celebrele pancakes inspirate de la americani. Pufoase ca un norișor la interior și crocante (ca un crispy de la KFC e singura comparație care îmi vine în minte, I need help) la exterior, servite cu o mulțime de topping-uri, sigur nu ați trecut pe lângă ei fără să înghițiți în sec. Asta dacă nu deja aveați câte o porție în ambele mâini.

The Little Greenery este un food-truck care preferă să facă totul în mod tradițional. Probabil din acest motiv se intitulează și ”o caravană mobilă”. De asemenea, susțin economia circulară și se aprovizionează cu cele mai bune (și mai proaspete ingrediente) de la producători locali. Probabil vă amintiți de burgerul lor secuiesc, cu care au fost la Jazz in the Park și la Street Food Festival. Sau de colțunași de pe Kogălniceanu. Sau de van-ul lor portocaliu. Sigur v-au rămas în minte.

Am încercat să mă depărtez rapid de zona deserturilor, dar mi-am amintit de Waffle Bee, albinuța harnică. Căpșuni, banane, nutella, caramel sărat, vanilie și alte delicii zumzăiau din truck-ul lor, practic îți era imposibil să treci pe lângă el fără să nu pici în ispita unei vafe. Eu nu sunt #FanDeMic al acestui preparat, însă au fost câteva care m-au convins de-a lungul timpului, iar albinuțele astea cu siguranță merită lăudate.

Ultimii pe lista noastră, care e organizată alfabetic, that`s why, sunt prietenii de la Yep! – it’s funlicious. Ei vin cu fresh goodies for the spirit într-un truck albastru, colorat simpatic, și chiar habar n-aveam să facă o clătită când le-a venit ideea asta, azi știu să facă și sărate, și dulci, și mai sunt și delicioase. În plus, au și sucuri proaspete, găsiți la ei tot ce e nevoie pentru a vă începe diminețile într-o notă energizantă.

Noi am creat o categorie în cadrul ClujLife Awards destinată comercianților #streetfood, pentru care Street Food Festival și Donau vor oferi premiul ”Finger licking”. Alături de cei menționați în lista de față, mai găsiți printre nominalizați și Burger House, Marty, Moldovan, Pokka, Shanghai Chineese Food, Taste of Asia și Wok`n Roll, care au ieșit din confortul bucătăriei lor în stradă. Așa că, dacă nu ați votat până acum, e timpul să o faceți. Aici. Măcar de dragul de a vă susține preferații, cei care v-au făcut să credeți în existența unei divinități atunci când erați înfometați.

Ei bine, cine câștigă votul vostru la această categorie?

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!

Share This