Câteva idei care să te inspire săptămâna aceasta în Cluj

Home $ Articole $ Câteva idei care să te inspire săptămâna aceasta în Cluj

by | Mar 5, 2018 | Articole

Cred că am trecut de perioada critică, în care ne era și frică să ne uităm pe geam pentru că simțeam frigul amenințându-ne cu zâmbetul pe buze. Așa că, nu mai aveți niciun motiv să vă ascundeți în casă. Ba din contra, câteva destul de bune să ieșiți. Le-am adunat noi pentru voi în lista de mai jos:

Luni – ieși la un cocktail și… refuză paiul de plastic. Un simplu search pe Google îți va spune că până în anul 2050 (care nu e atât de departe pe cât pare, dacă te gândești că anii `90 au fost acum aproximativ 30 de ani) oceanele vor fi pline de plastic, iar păsările maritime vor lupta din greu cu ingerarea acestuia, dat fiind faptul că durata de descompunere a unui obiect din plastic este de 200 de ani. Noi am scris mai multe despre toată treaba asta în articolul de aici, mai ales că în Cluj mișcarea aceasta e oarecum un subiect nou și nu multe localuri au intrat în horă. Așa că te provocăm și pe tine să refuzi paiul de plastic și să-i povestești și unui prieten care poate nu știe ce știi tu acum. Mai mult, de ce să nu-l tragi de mânecă și pe barmanul care ți-a înfipt un pai în băutură și să-l întrebi dacă știe de mișcarea ”Say no to plastic straws”? Let`s spread the word, let`s make the world a better place.

Marți – avem stand-up comedy. La El Comandante, cu Darius Cîmpan. Spun organizatorii că Darius vine în fața voastră din două motive, ambele extrem de sincere. Unul dintre ele ar fi că își dorește să vă facă să râdeți, dar și să vă puneți întrebări existențiale. Al doilea e că vrea să adune bani pentru a-i cumpăra un cadou viitoarei foste prietene. Bun băiat, mai fac și eu câteodată așa, zic să-l ajutăm. Suport pentru cadou: 15 lei.

Miercuri – ne vedem la Business Networking Hours, la ClujHub. De ce? Pentru că, după o zi întreagă de muncă, nu știu ce ați avea mai bun de făcut decât să continuați să luptați pentru visurile și planurile voastre de viitor. Aici vă puteți întâlni cu reprezentanți ai unor afaceri independente, asociații, startup-uri, întreprinzători, freelancers într-un mediu relaxat, unde principala preocupare să fie doar aceea de a vă extinde rețeaua de posibili colaboratori pentru proiecte pe care le pregătiți. Also, drinks included. Participarea la eveniment este gratuită, însă înregistrarea este obligatorie.

Joi – sărbătorim. Mama, femeia, sora, iubita, prietena. E 8 martie și fiecare dintre noi avem în viața noastră o persoană deosebită căreia trebuie să-i mulțumim pentru simplul fapt că… există. Noi pregătim un articol cu idei de locuri unde îți poți scoate mama de 8 martie, nu vă lăsăm la greu. Până atunci, vă oferim un preview și vă spunem de evenimentul care va avea loc la Pensiunea La Mesteceni. Ritmuri de saxofon, fundal de poveste, delicii culinare și prietenii de la Cramele Recaș, noi zicem că nu lipsește niciun ingredient pentru a avea o seară reușită. Apropo, ați citit interviul cu Ioana, în care ne-a povestit mai multe despre începuturile și planurile de viitor ale pensiunii?

Vineri – înainte de toate, trebuie să te decizi dacă vrei să stai liniștit sau nu. Dacă optezi pentru un sfârșit de săptămână chill, poți merge la Baletul Giselle, cel mai recunoscut titlu din creația compozitorului francez Adolphe Charles Adam, la Operă, de la ora 18.30. Sau la Teatru, de la 19.00, la Cutia Pandorei de Katalin Thuróczy, o piesă în care găsim amestecate într-un plat du jour ingrediente dintre cele mai diverse: personaje grotești, situații comice, povești dramatice, decor cu accente suprarealiste etc. Dacă nici una din variante nu ți-a captat atenția, cu siguranță concertul simfonic cu dirijorul George Jackson, de la Filarmonică, te va convinge. Dacă nu vrei nicicum ceva chill, soluția e evidentă: Praslesh și Kid Chriss în Club Midi.

Sâmbătă – te provocăm la o zi plină de activități. Începe cu un mic dejun în oraș. Știm că e greu să te hotărăști în privința localului, dar gândește-te în felul următor: oriunde ai merge, nu vei fi dezamăgit. Mai apoi, vizitează Muzeul Iluziilor, la Cinema Dacia. Iluzii optice, 24 de oglinzi de mari dimensiuni care deformează realitatea, o hologramă piramidală, un generator Van De Graaff sau un theremin, instrumentul muzical la care poți cânta fără să îl atingi, acestea sunt doar câteva din exemplele care v-ar putea determina să mergeți până acolo. Dacă aveți alte planuri pentru ziua de sâmbătă, puteți vizita muzeul până în data de 31 martie. Nu uita că seara ești așteptat de Dj Optick și M.A.T la Charlie Upstairs.

Duminică – sperăm că va fi deja primăvară. De ce să nu sărbătorești ieșirea soarelui cu… o ieșire din oraș? Ce zici de o aventură în jurul orașului, o vizită la un castel sau o cetate? Cu siguranță vei găsi în lista aceasta unele de care nici măcar nu aveai habar. Dacă nu te simți foarte excursionist, poți sta acasă și să faci planuri de vacanță. De curând am publicat un articol în care vă prezentam 10 festivaluri la un zbor distanță de Cluj. Warning: unele dintre ele îți rod sufletul și gândurile până ajungi să le cedezi și cumperi biletele.

Tu ce planuri ai pentru săptămâna aceasta?

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!