Cum a fost la cină la Dish & That

Home $ Articole $ Cum a fost la cină la Dish & That

by | Mar 23, 2018 | Articole, Cum a fost la

Cum ziceam și în articolul de zilele trecute, în care prezentam localurile noi, nici bine n-au apucat să deschisă ușile, că noi le-am și trecut pragul, grăbiți să gustăm, să ne dăm cu părerea, să aruncăm o privire și la design, mai multe în meniu, și tot așa. Dish & That a fost un popas mai special în turul nostru. Ne-am simțit atât de bine la ei încât am pierdut și noțiunea timpului și nici nu ne-am dat seama că trecuse de mult ora închiderii, am mâncat și fel principal, dar și desert, pentru că nu puteam să ne rezumăm la puțin având opțiunile acelea în față, în concluzie – azi vă povestim mai mult despre cum a decurs vizita la ei, căci sunt multe de spus.

Cum vă scriam și atunci, restaurantul e localizat în incinta Complexului Riviera, iar pentru cei cărora aceast nume nu le spune nimic, este exact lângă FSEGA, în zona Iulius Mall. Noi am fost la cină, la ora 20.30, și vă rugăm să nu ne criticați pentru că ne-am făcut de cap și n-am ținut cont de ora aceea târzie, comandând și un desert. Îmi făcea poftă doar spunându-i denumirea, n-am avut nicio șansă în fața acestei tentații. Localul este unul spațios, compartimentat în mai multe zone și potrivit atât pentru întâlniri romantice, dar și ieșiri cu familia sau prietenii. Design-ul poartă amprenta lui Gosho Stefanov, el fiind cel care stă în spatele rezultatului vizual final – o combinație de culori care mie personal mi-au transmis o senzație de familiaritate, de ”acasă”. Dish and That nu e un loc… rece, care nu îți transmite nimic, cum sunt acelea în care intri și simți că singurul lucru pe care vrei să-l faci e să mănânci și să pleci cât mai repede.

Prima mențiune pe care vreau să o fac este despre personalul de acolo. Vreau să-i mulțumesc celui care s-a ocupat de noi, pentru că în ciuda faptului că se vorbește mult despre nivelul înalt de ospitalitate din Cluj, în puține restaurante ești întâmpinat așa cum trebuie și ți se acordă atenție pe parcursul întregii șederi, nu doar la final, când trebuie să plătești. De la prima secundă în care am intrat în local, până în momentul în care am ieșit, cel care ne-a servit și-a făcut exemplar treaba, poate că dacă nu era așa drăguț cu noi, plecam mai repede. Abia la ora 22.30, cu 30 de minute peste ora închiderii, a venit la noi cu zâmbetul pe buze și ne-a spus că se preia ultima comandă la bucătărie, interesându-se dacă mai dorim ceva. Da, încă o dată, servirea chiar face diferența. Și dacă mâncarea nu ar fi fost foarte bună, ci doar acceptabilă, probabil aș fi revenit doar pentru sentimentul de a fi tratată astfel.

Din fericire, mâncarea a fost delicioasă, așa că am toate motivele din lume să revin la Dish & That. Ceea ce voi și face, cât de curând. Ar fi corect de precizat că în meniu erau și salate, supe, și aperitive, dar noi am ales să ne desfătăm cu ceva din secțiunea ”Main dish”. Ne-a făcut din ochi și somonul, și pastele, și risotto, chiar și burgerii (mai ales cel de curcan), dar ne-am ales într-un final pulpă de rață confiată cu cartofi gratinați și sos de mure, și ceafa marinată de porc, care a fost servită cu quinoa, ceapă verde, cartofi și chutney de ardei. Ambele farfurii arătau delicios, le-am pozat cât le-am pozat, dar într-un final a câștigat pofta, deci dacă vreți să le vedeți mai bine, va trebui să mergeți personal la ei, garantez că merită. Mai ales că fac propriile lor sosuri, nu lucrează cu congelate și semipreparate, gătesc sous vide, fără prăjeli, fără compromisuri.

 

 

Cu desertul n-a fost treabă simplă. Când ai de ales între ceva ce se anunță delicatesa bucătarului – Dish & That Signature cu gust de mere, vanilie și un strop de cognac, Creme Brulee și mousse de ciocolată pe blat crocant, te trezești pur și simplu jucând ala-bala-portocala cu preparatele, pentru că decizia e departe de a-ți aparține, ești în mâna destinului. Cumva, ne-am hotărât să încercăm Signature-ul, era musai, și mousse-ul, pentru că m-a ademenit cu blatul crocant. Ambele au fost minunate, dar dacă trebuie să alegeți doar unul, mergeți cu încredere pe Signature, e de încercat cu siguranță.

 

 

Și pentru că vă spuneam că au și secțiune de mic-dejun, trebuie să menționez câteva preparate din meniu: trei tipuri de omletă, spanac cu somon gravlax și ou poșat, pancakes. La starters aveți de ales dintre câteva farfurii pe bază de roșii, sfeclă, ricotta sau altele. Există și supe, mai exact 2 feluri, de hribi și supă cremă de ceapă și zucchini. Iar la băuturi, ei bine… vă pot spune că nu vă va lipsi nimic. Mai trebuie să vă spun că au două meniuri, care sunt în același timp și un manifesto față de modul în care văd ei mâncarea sănătoasă: Dish & Healthy – I want to feel healthy și Dish & Indulging – I want to indulge myself, pentru vegetarieni și non-vegetarieni, pentru oameni care mănâncă sănătos și pentru cei care vor să aibă un moment de răsfăț.

Le descoperiți singuri pe acestea, că deja v-am divulgat prea multe și poate-poate vă simțiți deja ca și cum ați fi fost acolo, nu mai aveți nicio curiozitate.

Voi ați fost la Dish & That? Păreri, sugestii, reclamații, cuvinte de laudă?

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!