Câteva idei care te vor inspira săptămâna aceasta în Cluj

Home $ Articole $ Câteva idei care te vor inspira săptămâna aceasta în Cluj

by | Jul 2, 2018 | Articole

Nu știu cum a început săptămâna voastră, dar mie mi s-a stricat mouse-ul și simt că mai am 5% și plec acasă, pentru că viața mea se mișcă cu încetinitorul. Lista de dezastre specifice unei zile de luni e mai lungă de atât, dar încerc să duc discuția pe un drum mai vesel, așa că încerc să mă calmez și să vă povestesc despre câteva lucruri pe care le puteți face în următoarele zile în Cluj. Nimeni nu-mi strică mie zen-ul. Nu când afară în sfârșit nu mai plouă (și sper să rămână așa până termin de scris textul acesta măcar.)

Astăzi, luni, deja de la ora 09.00, de când am ajuns la birou și am văzut că s-a stricat șoricelul și trebuie să mă descurc așa cum pot cu lista de task-uri lungă de 2 pagini, pentru că surpriză, în weekend n-am avut nici internet, m-am decis să nu se face marți până nu beau măcar un pahar de vin sau o Cuba Libre. Pe la ora 11.00 gândul a devenit un plan bine pus la punct și i-am scris unei prietene. Din fericire (no, nu mă judecați), suntem amândouă în aceeași oală, așa că am stabilit o întâlnire pe la ora 11. Da, noaptea. Pentru că lista aceea de 2 pagini mă ține la ClujHub (noroc că e frumos aici și muzica bună) până la minim 7, mai apoi am o întâlnire cu dentistul (și nu romantică), mai punem și mersul la sală și bum! e ora 10 și doar atunci e timp de ieșit din casă. Noroc că avem câteva localuri în Cluj deschise până mai târziu și nu trebuie să luăm ceva de la non stop și să stăm pe mașini. Hai și voi, fie că vă e lunea frumoasă sau nu, un pahar de vin face bine la inimă.

A post shared by Andrei Parv (@andreiparv) on

Să nu credeți că dacă sunt fată, nu știu ce se întâmplă la Campionatul Mondial 2018. Chiar ieri am țopăit în fața televizorului când Rakitić a înscris pentru Croația. Mâine, marți, joacă Suedia contra Elveției de la ora 17.00 și Anglia versus Columbia de la 21.00. Personal, mereu mi s-a părut că meciurile sunt jucate pentru ca noi să avem ocazia să ne adunăm cu gașca, să mai ieșim din casă, să mai rupem câteva prietenii, și nu să stăm tolăniți pe canapeaua din living, triști, cu berea în mână. Îmi place mult atmosfera care se creează în localurile care difuzează meciuri, nu știu cum se face că toți ajung parcă să susțină aceeași echipă. Eu am nimerit de câteva ori la Deutsches Haus, nici nu știam că este meci, și tare drag mi-e să merg la ei. Și acum difuzează fiecare meci al Campionatului, plus că au o ofertă tentantă la berea Krombacher: dacă comandați 3 deodată, primiți una din partea casei. Și pe terasă la La Villa Hill Resort e fain de mers, având piscina în preajmă, numai bine vă puteți bucura sărind în apă. A nu se face asta, vă rog, haha. Accesul se face doar pe bază de rezervare la numărul de telefon 0756216068.

Știți câte zile ne mai despart până la excursia în vârf de munte alături de 2000+ de prieteni? 10! Doar 10 zile și pornim spre Valea Drăganului, cu dorința de evadare în piept, cu muzica deja bâzâindu-ne în urechi, cu imaginea închipuită a priveliștii superbe care ne așteaptă împregnată pe retină. Și tot vom fi surprinși, mai ales că ne mutăm într-o altă poieniță din Valea Drăganului și băieții muncesc din greu ca să ne întâmpine cum se cuvine. Sper că ați văzut postările lor pe pagina de Facebook MOX și așteptați cu sufletul la gură să ajungeți acolo. Nu uitați să vă echipați corespunzător și dacă încă mai aveți gânduri ciudate care nu vă lasă să aveți experiența statului la cortul, citiți aici ce mi-au povestit participanții la edițiile trecute care nu s-au temut să doarmă pe teritoriul ursului și alungați orice fel de temere. Mergeți de cumpărați cortul și faceți-o miercuri, căci ziua aceea e atât de tristă, merită să vă oferiți un cadou. Ne vedem la MOX, #măăăăăăăi.

A post shared by MOX (@musicoutdoorexperience) on

Joi începe Street Food Festival și nebun să fii să nu vrei să fii primul acolo. Știu că durează 4 zile și ai timp berechet, dar de ce să amâni pe vineri ce poți mânca joi? Și probabil nu ați văzut articolul acesta, în care povestim puțin și delicios despre produsele pe care le puteți testa la festival, despre vendori, despre simpla plăcere de a mânca ceva pregătit în fața ta, căci altfel ați fi vrut să mergeți în fiecare zi. În plus, puteți lenevi în zona de relaxare, puteți merge la Cinema Outdoor sau la Wine Garden! Da, Wine Garden, oameni buni, și voi vreți să stați în casă?! Am mai zis și în alte articole, dar cred că Street Food Festival are aceeași importanță în viața mea ca un festival de muzică. Pentru că îmi oferă același lucru: un produs de calitate, pe care îl văd în plin proces live. Artiștii urcă pe scenă și încep să cânte la Electric, de exemplu. Steak-ul este pus pe grill și eu-l mănânc la Street Food Festival. Vedeți asemănarea?



Vineri
e ziua voastră preferată, știu asta, așa că vă las să vă faceți de cap. Ce spuneți de evenimentul ”Tasting at Sunset”, organizat la La Villa Hill Resort? Cam intuiți despre ce ar fi vorba, așa-i? Despre degustarea de vinuri, bineînțeles. Aceasta va avea loc pe terasa VIP din incinta locației, iar de acolo veți putea vedea apusul, livada și priveliștea Clujului “de sus”. După degustare va urma un party alături de DJ Carlos, iar prețul care vă garantează accesul la ambele este de 45 lei, în care este inclus și un bufet de brânzeturi.

A post shared by Grecu Raul (@raulgrecu) on

În perioada 14-15 iulie are loc Someș Delivery și în Parcul Armătura vă vor aștepta o mulțime de evenimente: concerte, proiecții de film, ateliere, instalații artistice și multe altele. Până atunci, însă, propun să participăm cu mic, cu mare, la cea de a doua ecologizare a Parcului Armătura și a malurilor Someșului din aceeași zonă, ecologizare care va avea loc sâmbăta aceasta. Nu trebuie să vă îngrijorați pentru cele necesare, pentru că ei vor aduce sacii și mănușile, iar tu doar să mergi începând cu ora 10:00! Nu uita să te înscrii aici. Și pentru că ”după faptă și răsplată”, seara ne vedem cu toții la Alandala Secret Garden, să dansăm până la răsărit și după într-o nouă locație incredibilă. Avem și un concurs cu invitație dublă pe Instagram, check it out.

Duminică e ziua noastră de stat degeaba, eu am transformat asta într-un principiu de viață. Cum mă agit toată săptămâna să fie toate gata la timp (sau aproximativ la timp, căci articolul acesta voiam să vi-l arăt pe la ora 13.00, nu 15.00, but whatever), așa pot sta toată duminica în pat, cu Netflix-ul pornit, îngrijorată doar că se va termina sezonul și nu voi mai ști ce să văd în continuare. Când mă satur de Netflix, pornesc Podcastul lui Katai, că-mi place mult. Apropo de podcasturi, dacă căutați ceva de ascultat, am povestit aici despre 3 podcasturi made in Cluj. În cazul în care vă umple o forță divină de multă energie, propun o escapadă din oraș cu bicicleta. Aici aveți recomandări de trasee.

A post shared by Robert Katai (@katairobi) on

Tu ce planuri ți-ai făcut pentru această săptămână?

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!