10 lucruri #cool care se întâmplă săptămâna aceasta în Cluj

Home $ Articole $ 10 lucruri #cool care se întâmplă săptămâna aceasta în Cluj

by | Dec 3, 2018 | Articole, Recomandări

Nici în ultimele săptămâni din an nu o luăm mai ușor cu activitățile și îți dăm în continuare motive să ieși din casă. În continuare ne întâlnim la Festivalul Teatrelor Naționale săptămâna aceasta și la Târgul de Crăciun până la final de an. Pe lângă acestea, după cum te-am obișnuit, îți propunem o listă cu 10 lucruri cool care au loc săptămâna aceasta în Cluj.

Oricând în această săptămână – Bucură-te precum un copil la Târgul de Crăciun
V-am spus deja că Târgul de Crăciun are, începând de anul acesta, săptămâni tematice. Ei bine, a venit rândul copiilor mici sau mari să animeze inima orașului. Vor avea loc concerte, spectacole și, mult așteptata întâlnire cu Moș Nicolae. Consultă programul târgului și ia-i pe cei mici, în frunte cu copilul din tine, la târg. Poate mergeți chiar mai devreme pentru a vă încălzi pe patinoarul care și-a deschis de curând porțile. Lista de prețuri pentru patinoar o găsești aici, așa că ia-ți avânt… Nu de alta, dar sunt o mulțime de activități la Târgul de Crăciun și cu siguranță nu vei vrea să le ratezi.

Până miercuri – Dă o tură prin cultură
Săptămâna aceasta continuă Festivalul Teatrelor Naționale, prin care sunt aduse la Cluj, din diverse zone ale țării, spectacole construite pe texte românești. În ultimele zile de festival vei putea urmări spectacolele Balamucul vesel, Unu+Unu, Povestea păsării fără cuib și De ce iubim femeile. Ia-ți biletul online sau prin Agenția Teatrală și dă-ți întâlnire cu minim un spectacol.

Până miercuri – Vezi cum e casa vecinului, nu doar capra lui
În primele zile ale săptămânii poți vizita expoziția LO±VE, care nu e deloc siropoasă, ci încearcă să stabilească relația dintre conceptele de locuire și vecinătate. Vei avea ocazia să observi puncte-cheie din ultimii 100 de ani în ceea ce privește locuințele românești. Dacă ești curios, dă o fugă la Cinema ARTA între orele 17-20.

Miercuri – Află cine/ce e cool
Dacă tot vorbeam despre lucruri cool, a căzut la țanc premiera spectacolului To be or not to be cool de la REACTOR. Văzând spectacolul vei observa până unde se merge atunci când vrei să fii cool, prin ironizarea unor situații. Îți vor veni în minte întrebări precum „Ce mai înseamnă să fii cool în zilele noastre?”, „Cine/ ce e cool?” sau „Cum putem părea cool?”, în timp ce vei fi urmări spectacolul de teatru muzical experimental, ce îmbină performance-ul teatral cu muzica. Dacă te-am făcut deja curios, ia-ți biletul de aici.

Joi – Și Doamnele Crăciun se distrează
Ia-ți căciula de Crăciuniță și asorteaz-o cu un pahar de Cosmopolitan la Cosmo & the City. O nouă ediție a petrecerii inspirate de serialul Sex & the City le așteaptă pe doamne și domnișoare. Fiind chiar înainte de forfota de sărbători e mai mult decât bine-venită, zic eu, așa că fă-ți rezervarea aici. Ne vedem la Syndicate Bar!

De vineri până duminică – Life in plastic it’s not fantastic
Despre plastic, reciclare și mobilizare discutăm în cadrul evenimentului Re-Think Plastic, ce va avea loc la Casa TIFF. Pe lângă faptul că vei afla mai multe lucruri despre ce și cum să reciclezi, vei avea posibilitatea de a participa workshop-urile „Snowflake Academy” și „Punga de Pungi” – pe care sunt sigură că o ai și tu. Intrarea la eveniment este liberă, așa că ce mai aștepți?

Începând de vineri – Gustă din magia Crăciunului…
… la propriu, căci înainte de sărbători ieșim în stradă pentru a gusta din bunătățile pregătite de 12 food truck-uri la ediția de iarnă a Street Food Festival. Vei avea posibilitatea de a îmbina utilul cu plăcutul – pe lângă delicatese, vei putea alege cadouri pentru cei dragi de la Gift Boutique-ul festivalului. De asemenea, poți deveni chiar tu Moș Crăciun pentru copiii de la Centrul de zi Something New și ale unor familii nevoiașe din localitatea județul Alba, în cadrul campaniei Passport for a Dream, inițiată de Why Not Us. Află mai multe despre campanie și înscrie-te aici.

Sâmbătă – Nu chiar rooftop, dar la înălțime
Fiind sezonul rece, probabil ați cam strâmba din sprâncene dacă v-am invita la un rooftop party. Dar nu e cazul să vă faceți griji, căci situația e una echilibrată – se lasă deoparte ambientul rece, dar se păstrează energia caldă a petrecerii. Mai exact, un nou party caritabil organizat de Beard Brothers, Gentlemen’s Riders Group și SkillsRecords Label va avea loc, în interior de data aceasta, la Centrul Regional de Excelență pentru Industrii Creative. Banii strânși din bilete ce pot fi achiziționate aici vor fi utilizați pentru achiziționarea unei ambulanțe de tip C pentru SMURD. Ești gata de dans?

De sâmbătă – Începe vânătoarea de cadouri
E complicat să fii Moș Crăciun, dar dacă ai acest rol, Târgul Handmade Transilvania îți vine în ajutor. Vei găsi aici daruri lucrate manual pentru cei dragi, iar dacă zăbovești mai mult, poți lua și pauze de cafea sau de masă. Nu-ți uita sacul!

În orice zi – Admiră orașul iluminat
În weekendul acesta s-au aprins luminițele festive, iar Clujul a devenit chiar mai vesel decât îl știam până acum. Prin urmare, e o ocazie potrivită pentru a alege să faci o plimbare prin orașul îmbrăcat de sărbători. Să nu omiți nici circuitul Lights On, pentru a avea o experiență completă. Noi am făcut circuitul și ți-am povestit despre cum a fost în articolul de aici.

Ai și alte idei pentru săptămâna aceasta?

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!