Cum a fost la… Decembrie Festiv la Syndicate Bar

by | Dec 12, 2018 | Articole, Cum a fost la

După cina la Beluga și cea la Livada, îmi era destul de greu aseară să mă conving că ar trebui să gătesc ceva ca să nu înceapă să mă ia amețelile și să pot să mai duc încă o noapte de tăiat task-uri de pe to-do list. Apropo, așa e și sfârșitul vostru de an? Chinuitor? Revenind la mâncărurile noastre, m-am convins încă de când eram la birou că nu există nicio șansă să mă apuc să dereticesc prin bucătărie, așa că am început să caut alternative. De la o vreme nu îmi prea mai place să comand neapărat acasă și o fac doar în situații excepționale și fiind deja în Centru, am zis că rămân să mănânc în oraș.

Și pentru că în momentul în care iei o decizie universul conspiră la îndeplinirea dorinței tale, câteva click-uri mai târziu am aflat de ce au pus la cale cei de la Double Tree by Hilton – City Plaza în perioada aceasta a anului – Decembrie Festiv. Perfect, și așa trecuse deja vreo două săptămâni de când nu-i mai vizitasem, m-am gândit că sigur au introdus în meniu și faimosul gin cu portocale, n-a mai fost cale de întoarcere.

În jur de ora 18.30 eram deja acolo. Am decis să merg la Syndicate Bar, e mai cozy din punctul meu de vedere, iar ospătarii de aici mereu au cele mai bune recomandări. Când am ajuns noi mai erau doar două mese ocupate, dar până să plecăm, localul era plin de lume, multiculturalitate și râsete. Pe lângă faptul că îți dă impresia că ai putea fi în orice punct de pe glob, căci alături îți stau germani, francezi sau indieni, când cobori scările spre subsol parcă simți cum te desprinzi de Cluj și pășești… oriunde. Plus că șansele sunt ca absolut nimeni să nu te cunoască, deci poți bea câte pahare de vin poftești, nimeni nu o să te judece.

Dar să revenim la acest Decembrie Festiv și să vă povestesc pe scurt despre ce este vorba. Practic, Syndicate Bar&Lounge s-a îmbrăcat și el în haine de sărbătoare și vă așteaptă pentru o după-masă sau o seară relaxantă, cu arome dulci de gin cald sau arome picante de vin fiert, în ritm de colinde și muzică de sezon. Au un pachet ce include un platou de gustări tradiționale și băuturi de sezon, pachet ce costă 79 lei și ei îl recomandă pentru două persoane. Eu l-aș recomanda pentru minim trei omuleți, căci în doi noi nu am reușit să-l ”dovedim” și eram și după o zi de muncă, nu-i ca și cum venisem bine hrăniți din altă parte.

  

Platoul arată apetisant, iar gustul mâncării este pe măsură. Am mâncat tobă și cârnați ca la mama acasă, două tipuri de brânză, jumări, roșii proaspete, ceapă verde, mușchi file, pâine cu zacuscă și castraveciori murați, cam tot ce vă pune și bunica pe tradiționala masă de Crăciun. Ca aperitiv. Să nu mai spunem că platoul nostru a atras atenția străinilor de la masa alăturată și au comandat și ei unul fără să stea prea mult pe gânduri, #InfluenceriDePlatou. Dacă nu mai puteți aștepta Crăciunul sau vreți să vă bucurați cât de mult posibil de preparatele delicioase pe care ni le oferă gastronomia românească, musai să mergeți să-l încercați.

În ceea ce privește băuturile, ei au acum trei specialități pentru sezonul rece: ginul cald cu portocale, vinul roșu fiert, ușor picant, și vinul alb cu ananas. Noi am ales primele două, ginul deja îl știam și așteptam cu nerăbdare, este incredibil de bun, iar vinul roșu are exact gustul pe care îl aștepți când te gândești la un vin fiert. Ambele au fost o încântare și au completat de minune platoul tradițional.

Pentru detalii şi rezervări, îi puteţi contacta la numărul 0751 193 597. Când planificați să mergeți la ei, așadar?

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!

Share This