Cum a fost la… #LivadaWeeklyFlavours

Home $ Articole $ Cum a fost la… #LivadaWeeklyFlavours

by | Feb 20, 2019 | Articole, Cum a fost la

Ieri, când încă nici bine n-apucasem să deschid ochii, stomacul meu deja își făcea planuri serioase legate de ce vom mânca, de ce ar avea poftă, câteva sugestii de localuri care i-ar plăcea să le revadă, forțându-mă să mă dezmeticesc cât mai repede, să mă ridic din pat și să-i fac pe plac. Îl fac pe el direct răspunzător de tot ce vedeți pe contul meu de Instagram. Chiar dacă inițial am încercat să-i rezist, o plimbare până la frigider a fost de ajuns cât să mă liniștesc – tot ce aveam trebuia gătit și chiar nu aveam chef să risc vreun eșec în bucătărie. Dintre toate sugestiile care se învârteau prin mintea mea, Livada – Restaurant & Music Lounge îmi captivase serios atenția pentru că încă nu testasem ale ei #LivadaWeeklyFlavours și știam că e în așteptare pe lista mea de to-do.

Despre acest concept vă povesteam în luna ianuarie, imediat cum a luat naștere, și vi l-am descris ca fiind acel altceva din meniul de la Livada – Restaurant & Music Lounge. Din pasiune pentru arta culinară, savoare și texturi care ne încântă zilele, restaurantul vă ademenește de luni până duminică cu trei preparate pe care nu le găsiți în mod normal în meniu. Vorbim despre trei preparate care se schimbă o dată la 7 zile, dar care s-ar putea să vă rămână bine întipărite pe papilele gustative mai mult de atât. Și asta v-o spun așa, #petestate.

Opțiunile pe care le aveți în ceea ce privește aceste weekly flavours le anunță și pe Facebook, dar mie-mi place de multe ori să merg fără să știu ce mă așteaptă, simt că e un fel de surpriză pe care mi-o fac eu mie, în complicitate cu bucătarii restaurantului. Și numai bine că mi-a tresăltat inima de bucurie și mi-a înflorit un zâmbet larg când am văzut cu ce mă voi desfăta. Hors d’oeuvre, rib eye steak cu cartofi zdrobiți cu usturoi și sos brun cu ciuperci de pădure, millefeuille cu fructe de pădure și cremă de mascarpone cu lime, și gata, puteți respira din nou. Ah nu, mai trebuie să vă spun și că fiecare vine cu recomandare de vin din partea localului, deci #dontstaystrong și faceți-vă de cap.

În mod normal aș fi ales doar felul principal, pentru că-mi era suficient cât să mă satur, dar adevărul este că desertul acela îmi făcea ostentativ cu ochiul, nici nu m-am gândit să-l elimin din schemă. Și apoi mi-am dat seama că aperitivele s-ar fi simțit ignorate, așa că am comandat toate cele trei farfurii. Am adăugat și un pahar de vin rose, că doar era deja ora 16.00. Așa cum era de așteptat, nu am reușit să ”dovedesc” tot ce mi s-a adus la masă, deci vă imaginați că nu sunt porții unde simți că s-ar fi zgârcit bucătarul.

Hors d’oeuvre, respectiv apertivele, au venit sub forma a cinci bruschete, una mai arătoasă ca cealaltă, cu roșii, ciuperci, somon, anșoa și prosciutto. Un start excelent, dacă e să mă întrebați pe mine! Mai apoi, nici nu vă pot explica cât de bine gătită era carnea de la felul principal, cât de potrivit era sosul brun cu ciuperci de pădure în farfurie, n-are sens până nu gustați. Și ar trebui să o faceți cât mai repede. Inima mea a rămas totuși cu acel desert, că nu degeaba mi-a făcut atât de mult ochi dulci. Am foarte puține deserturi preferate și sunt foarte pretențioasă la acest capitol, dar acesta m-a cucerit de la prima linguriță gustată. Sunt mare fan al fructelor de pădure și lime-ului în general, probabil acesta a fost un mare avantaj pentru el, dar tot nu-mi pot explica cum există ceva atât de bun în lumea asta, atât de la îndemâna noastră, iar noi să-i putem rezista. Preparatele au costat 113 lei, dar având în vedere că sunt farfurii pe care nu le găsești toată-ziua-bună-ziua le ei și atât de bine făcute, a meritat din plin. Și cel mai probabil nu le veți comanda pe toate dacă mergeți, că nici cu o foame de lup nu reușiți să mâncați tot.

Atât am vrut să vă povestesc astăzi. Vă reamintesc că toate preparatele incluse în meniul #LivadaWeeklyFlavours au durata de viață de o săptămână, după care fac loc altora, la fel de gustoase. Pentru informații și rezervări – 0722 111 115.

Tu ai testat acest nou concept de la Livada, #LivadaWeeklyFlavours?

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!