10 lucruri #cool pe care le poți face săptămâna aceasta în Cluj

by | May 20, 2019 | Articole, Recomandări

Dacă e luni, probabil știi deja care e obiceiul nostru, așa că ia-ți agenda și notează, căci venim cu 10 recomandări ce îți vor face săptămâna mai #cool. Începem, da?

Azi – Ieși din realitate
Ziua de luni nu e cea mai fericită pentru mulți, dar poți să o îmbunătățești pătrunzând într-o altă lume printr-o piesă de teatru. “Bani din cer” îi va aduce pe Mihai Bendeac și Mihaela Teleoacă pe scena Casei de Cultură a Studenților, într-un spectacol ce pune în lumină modul în care bogăția materială aduce sărăcie spirituală, sub regiza lui Horațiu Mălăele. Mai sunt disponibile doar câteva bilete și pot fi achiziționate de aici.

Marți și joi – Nu uita de Expo Maraton
V-am anunțat încă de la începutul lunii că ne așteaptă multe expoziții în cadrul Expo Maraton, adică în fiecare zi de marți și joi putem vedea lucrările a câte doi absolvenți ai Universității de Artă și Design. Așa că, nu uita să dai o fugă la Galeria Casei Matei începând cu ora 19:00 pentru a vedea ce rezervă a cincea și a șasea expoziție din cadrul evenimentului.

Joi – E ziua dedicată muzicii
La Samsara, banala zi de joi se transformă într-o încântare, căci Joy Sessions, evenimentul propus de Electroclown, aduce armonia mai aproape de fiecare oaspete ce trece pragul restaurantului prin note de jazz, soul, world music și funk. Despre acest proiect ne-a povestit mai multe chiar Adi Tudoran în interviul de aici. Intrarea la Joy Sessions este liberă, așa că ai chiar mai multe motive să participi.

De joi până duminică – Vezi o altă perspectivă
Cu toții avem posibilitatea de a vedea fotografii reușite, iar rețelele de socializare ni le aduc și mai aproape. Cu toate acestea, puțini dintre noi suntem conștienți de procesul pe care fotografii îl execută în timpul meseriei, așa că avem ocazia să vizităm Muzeul Fotografiilor Nefăcute, un proiect prin care 13 fotografi sunt surprinși de către artistul George Roșu în situații neașteptate. Pe George Roșu poate îl cunoști în urma ilustrațiilor simple ca formă, dar complexe în conținut și sens, devenite virale pe Facebook. Dacă nu ești familiarizat cu ele, nu e târziu să dai un search. Expoziția va putea fi vizitată zilnic între orele 12:00 – 20:00 la White Cuib, mica galerie din Piața Muzeului (str. F.D.Roosevelt, nr. 2/1).

Sâmbătă – Cu mic, cu mare, ieșim în parc
Sâmbătă poți profita de vremea favorabilă (sperăm să nu apară schimbări între timp) pentru a ieși în parc. Nu uita să îți iei pătura sau hamacul, prietenii și cheful de râs, căci vei avea motivele chiar acolo. Improbabilii îți vor provoca imaginația printr-un spectacol de improvizație desfășurat lângă Facultatea de Arte și Design, începând cu ora 17:00, oferindu-ți cel mai bun ingredient pentru un weekend reușit – râsul. Tu trebuie doar să ieși din casă, deci ce zici?

Sâmbătă – Party mood on
Nu putem încheia săptămâna fără măcar o petrecere și un motiv numai bun e aniversarea de 10 ani de Booha, ce va începe de la ora 16:00 și va ține până a doua zi. Muzica va fi pusă de Nubiyan Twist, Karak, Missile și Dodo, iar la atmosferă vom contribui fiecare. Ne vedem acolo, da? Noi le urăm de pe acum La mulți ani! și le dorim cel puțin încă 10 ani de petreceri reușite.

Sâmbătă – Don’t stop the party
Încă un motiv pentru care să așteptăm entuziasmați weekendul e o nouă petrecere Alandala, ce vine la țanc pentru a ne provoca la dans în aer liber. Distracția va începe în fața Casinoului din Parcul Central, unde Henry Saiz și Vlad Bretan vor face încălzirea, iar apoi, odată cu apusul, petrecerea continuă la BT Arena pe ritmuri aduse de Andrey Pushkarev, Dan Andrei și Vlad Arapasu. Îți mai poți lua biletul la prețul de 45 de lei online, sau la 60 de lei de la locație. Ești gata de dans?

Duminică – Ieși la vot
Înainte de toate, Mai bine ies la vot! susțin Federația Tinerilor din Cluj și Cluj for Youth, iar noi nu putem decât să ducem mesajul mai departe și să te încurajăm încă o dată să ieși din casă. Vei putea vota în Cluj chiar dacă nu ai domiciliul în acest oraș și nu ți-ai făcut flotant, așa că nu există scuze pentru care să lipsești. Tot ce trebuie să faci e să cauți cea mai apropiată secție de votare din lista de aici și să îți faci datoria, iar dacă îți plac provocările, atunci îți propunem să aduci cu tine încă trei prieteni.

Duminică – “După vot, hai la dot!”
Cei de la DOT ne așteaptă să le trecem pragul după ce am pus ștampilele pe buletinele de vot, pregătindu-ne o după-masă cu Toast with a twist, unde vom putea savura bunătățile lor și ne vom putea bucura de Indjstione. Nu-i vreun apropo, stați liniștiți. Vei putea gusta din toast-urile lor delicioase, băuturile proaspăt făcute sau vei putea opta pentru o Bere din Bucovina. Mai multe despre DOT poți afla chiar de la Marian, Ema și Daniela, cei care au pus pe picioare restaurantul, aruncând o privire peste interviul de aici.

Duminică – Ești invitat la prânzișor
Ingredientele de la producători locali sunt transformate în bucate delicioase ce sunt servite la Prânzișor în foișor începând cu mijlocul zilei. Astfel, foișorul Muzeului Etnografic al Transilvaniei, de pe Tăietura Turcului devine oaza de relaxare pentru weekend, oferindu-ți posibilitatea de a te bucura de aer curat în timp ce vei savura preparate naturale. Pe lângă asta, va fi organizat și un târg al producătorilor, iar doritorii vor putea participa la ateliere concentrate pe mâncare. Accesul la eveniment costă 65 de lei per persoană, iar copiii cu vârsta de până la 10 ani au intrarea gratuită.

Tu ai și alte planuri pentru săptămâna aceasta?

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!

Share This