Cum a fost la CreativeMornings Cluj on Lost w/ Șerban Țigănaș

Home $ Articole $ Cum a fost la CreativeMornings Cluj on Lost w/ Șerban Țigănaș

by | Nov 24, 2019 | Articole, Cum a fost la

Încă o lună din puținele care au rămas se apropie de final și poate nu am reușit să facem tot ce ne-am propus (încă) în 2019, dar am ajuns și vinerea asta la CreativeMornings.

CreativeMornings a luat naștere în New York în 2008, fiind creat de designerul Tina Roth-Eisenberg, care și-a dorit să aducă comunitatea creativă a orașului împreună o dată pe luna, dimineața. Deviza acestui eveniment a rămas aceeași, “Everyone is welcome. Everyone is creative.”, invitând astfel pe toți cei care vor să își exprime părerile, să cunoască oameni noi și să se bucure de o dimineață creativă.

Evenimentul CreativeMornings are loc în 208 orașe în ultima zi de vineri din luna, explorând aceeași tema globală, fiind interesant faptul că este abordată din atâtea perspective diferite. Cluj-Napoca s-a alăturat acestei familii în 2017 datorită Ștefaniei Robu, care organizează evenimentul lună de lună la ClujHub și reușește de fiecare dată să aducă speakeri interesanți, care pot inspiră comunitatea clujeană.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de CreativeMornings/Cluj (@cm_cluj) pe


Luna aceasta am convins o prietenă matinală să mă însoțească și cu toate că eu am început dimineața cu greu și după multe snooze-uri, am ajuns la timp la ClujHub. De când am intrat, mi-a fost atrasă atenția de POM-Port Originea cu Mine, un brand românesc care ne invita să ne scriem rădăciniile pe un tricou. Cei de la POM doresc să încurajeze un mod de viață în strânsă legătură cu natura, cu produsele făcute pe meleagurile noastre.

Ne-am bucurat de o cafea și de brioșele celor de la The Little Greenery, văzând cum se umple sala cu oameni binedispuși, care împărțeau zâmbete în stânga și în dreapta. Asta îmi place la CreativeMornings, faptul că energia celorlalți e molipsitoare și nu poți pleca de acolo fără să îți spui în gând “Ce dimineață super!”.
 
Pentru că evenimentul își dorește să aducă împreună comunitatea creativă, în fiecare lună este invitat un artist muzical. De data aceasta Andrei Mureșan este cel care a făcut o sala întreagă să fredoneze și să se bucure de acele (prea puține) minute melodioase.
După aceea, au urmat întrebările adresate de Ștefania, care te fac să simți că aparții acestei comunități și că cei din jurul tău ar putea să aibă aceleași viziuni și experiențe asemănătoare. Printre întrebări au fost și câteva despre istoria CreativeMornings, iar cei atenți și norocoși au plecat acasă cu un meniu de la LifeBox. Foarte tare, nu?
 
Ulterior, a venit în fața noastră Șerban Țigănaș și ne-a povestit despre momentele din viața lui în care s-a simțit pierdut. A povestit despre impasurile cu care s-a confruntat și momentele în care s-a simțit “lost”, dar ce m-a impresionat a fost faptul că bunicul lui l-a încurajat să urmeze cursurile Facultății de Arhitectură, spunându-i că “Lumea asta e bizară, dar dacă te faci arhitect vei avea universul tău.”
Tema aleasă și felul în care a fost abordată a deschis discuții printre noi și înauntrul nostru, deoarece ne-a încurajat să ne dăm seama dacă suntem cu adevărat pierduți, ca după să ne motiveze să schimbăm asta, cu scopul de a ne crea propriul univers.
 

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de CreativeMornings/Cluj (@cm_cluj) pe

Ca după fiecare întâlnire a comunității creative din Cluj-Napoca, marca CreativeMornings, am simțit că nu puteam să îmi încep ziua mai bine de atât. Dacă vrei să participi la următoarea întâlnire tot ce trebuie să faci este să te înregistrezi pe site, unde poți găsi și talk-urile anterioare din toate orașele, job-uri și articole interesante. Ce îți poți dori mai mult la începutul zilei decât o cafea bună, muzică, un speaker interesant și ocazia să cunoști oameni noi?

Ne vedem în Decembrie la CreativeMornings!

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!