Interviu cu echipa Natuu despre primul concept de ”fast-healthy food” din România

Home $ Articole $ Interviu cu echipa Natuu despre primul concept de ”fast-healthy food” din România

Noroc că nu e loc de așteptare atunci când vine vorba de trecut pragul localurilor noi și suntem printre primii care află noutățile de pe harta Clujului. Doar așa putem să ne mândrim cu o prezență demnă de apreciat chiar din săptămână de debut Natuu, cel dintâi concept de “fast-healthy food” restaurant din România. Localul s-a deschis la finalul lunii octombrie pe strada Someșului, nr. 30, la parterul complexului noilor clădiri de birouri, iar noi n-am putut să ne ținem în frâu prea mult timp curiozitățile adunate în urma vizitelor, așa că, de curând am și bătut la ușa lor cu întrebări.

Natuu a apărut pentru a spulbera mitul cu privire la mâncare sănătoasă și fără gust vs. mâncarea nesănătoasă dar cu gust, militând pentru un comportament de consum fără încărcături de conștiință. Tocmai de aceea, produsele Natuu sunt gândite și preparate cu papilele gustative, fiind de la sine înțeles că fiecare ingredient este atât sănătos, cât și gustos.

În restaurantul de tip quick service găsim preparate delicioase, ce pot fi savurate în locație sau to-go, aspectul diferențiator stând tocmai în maniera de prezentare a produselor, felul în care se face servirea și metoda de ambalare a mâncării. Despre toate acestea noi v-am povestit în detaliu în articolul de aici. Idee de bază de la care s-a pornit atunci când s-au decis toate acestea este faptul că momentul pauzei de masă este menit să relaxeze, să reîncarce cu energie și, desigur, să fie cât mai îndelungat.

Locul a fost amenajat astfel încât fiecare persoană care ne trece pragul să beneficieze de toate facilitățile necesare în timpul unei pauze. De la masa cu porturi USB încorporate, colțul pentru spălat pe mâini și până la apa filtrată disponibilă gratuit, toate au fost gândite pentru a spori confortul clienților. Tot ce au ei de făcut este să își aleagă mâncarea gata preparată din vitrina caldă și să se bucure cu adevărat și fără grabă de ea.

Programul Natuu – restaurant și livrare – este de luni până vineri, de la 7:30 la 10:30 pentru mic-dejun, iar de la 10:30 la 16:30 pentru prânz. Locul este sursa ideală pentru cei aflați în clădirile de birouri din zonă, dar fiind amplasat central este ușor accesibil pentru toți cei care caută o alternativă sănătoasă și super delicioasă pentru mesele zilnice. Toate comenzile sunt servite super rapid, atât la restaurant cât și prin livrare, la un preț inteligent și accesibil tuturor. Majoritatea ingredientelor sunt luate în fiecare dimineață din piață, mâncarea fiind preparată foarte des, astfel încât fiecare client să se bucure de produse cât mai proaspete. Atât în vitrina rece, cât și în cea caldă veți găsi întotdeauna doar produse preparate în ziua respectivă. Iar feedback-ul oamenilor este mai mult decât pozitiv în fața eforturilor celor care se află în spatele Natuu.

Avem clienți care vin din zone mai îndepărtate ale Clujului sau din afara orașului special pentru a încerca preparatele de la Natuu. Suntem chiar întrebați când plănuim deschiderea de noi restaurante în alte orașe. Feedback-ul este unul foarte bun, oamenii apreciază calitatea produselor și vibe-ul fresh al locației, lucru care ne bucură foarte mult.

Rețetele sunt gândite pentru a acoperi nevoile din diferite momente ale zilei (mic-dejun, prânz sau pauza de cafea) și sunt actualizate periodic. Începând cu ora 7:30, clienții pot găsi la Natuu cea mai variată și matinală sortimentație de mic-dejun: produse de patiserie, sandwich-uri reci sau calde, budinci pe bază de semințe chia sau ovăz, ouă, combinații ca mic-dejun englezesc sau salată de fructe proaspete. În apropierea orelor de prânz, Natuu servește, printre altele, supe calde, lasagna, rețete pe bază de orez sau noodles, salate, burgeri și, bineînțeles, deserturi.

Pe lângă gusturile și combinațiile surprinzătoare, secretul Natuu stă de fapt și în lipsa unui ingredient pe care tot mai multă lume îl evită: carnea. În meniul restaurantului nu se găsește niciun produs pe bază de carne, dar clienții vor găsi mereu mereu alternativa surprinzător de similară la gust și textură, pe bază de plante. Nu putem spune că am observat o tendință a oamenilor spre alegerea anumitor produse, ba chiar din contra: încercă ceva nou în fiecare zi.

Mai mult, fiind un quick service restaurant, ambalajele Natuu au fost de la început foarte importante pentru a păstra calitatea alimentelor și, cel mai important, pentru a avea un impact minim asupra mediului. Ambalajele folosite în prezent sunt doar pe bază de plante, compostabile și cu o amprentă minimă asupra mediului înconjurător.

Ne dorim să menținem această direcție pe care am început și, în funcție de progresele tehnologice ce vor urma, vom elimina treptat orice urmă de plastic, astfel încât să ajungem la 100% plastic free.

Tot ce vă mai putem spune este că Natuu este într-adevăr ”altceva” în materie de restaurante și vă sfătuim cu drag să îi treceți pragul pentru a vă convinge personal. Iar dacă vă numărați deja printre vizitatori, așteptăm și părerea voastră despre locație și preparate.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!