6 recomandări pentru meniul de prânz în Cluj

by | Dec 10, 2019 | Articole, Ieși la masă, Recomandări

Simți cum te cuprinde durerea de cap, puterea de concentrare te părăsește, te încearcă o ușoară senzație de amețeală și totul în jurul tău te enervează. Nu, nu suferi de o afecțiune rară, ci doar îți este foame. Singurul tratament de care ai nevoie e o masă copioasă de care să te bucuri în tihnă. Întrebarea Ce-aș putea să mănânc astăzi? s-a născut odată cu lumea, iar din fericire, în epoca contemporană nu ne putem plânge că avem puține opțiuni de mâncăruri. În zilele în care nu știm ce am vrea să avem în farfurie, hotărăsc restaurantele în locul nostru și ne oferă un meniu al zilei care să ne scutească de gătit. Cluj-Napoca are suficiente localuri care pun un accent important pe masa de prânz și se asigură că niciun client nu pleacă flămând de la masă. Noi am adunat 6 astfel de restaurante la care poți să apelezi cu încredere atunci când stomacul tău îți șoptește că e timpul să-i acorzi atenție.

Deutsches Haus | Str. Plopilor, nr. 51-55
Multe bucătării internaționale ne impresionează cu preparate gustoase, dar parcă niciuna nu se compară cu cea germană. Farfuriile întinse sunt pline ochi de cârnați și alte mâncăruri sățioase, numai bune să îți astâmpere foamea întreaga zi. Dacă nu crezi că germanii mănâncă bine, atunci haide în vizită la Deutsches Haus să te convingi. Meniul cuprinde preparate tradiționale nemțești, dar și reinventate, plus opțiunea de prânzul zilei. În ofertă sunt incluse 3 variante de supă, fel principal și garnitură, astfel încât tu să alegi combinația care ți se pare cea mai gustoasă. Nici desertul nu lipsește! Ce îți poți dori mai mult de la masa de prânz? Te poți delecta în orice zi cu asemenea meniu, însă trebuie să știi că îl poți comanda doar până la ora 16:00. Prețul este de 29 lei.

Hugo City | Bulevardul 21 Decembrie 1989, nr. 13-15
Știi și tu momentul acela când te afli la muncă și încerci să rezolvi o sarcină importantă, dar pur și simplu îți e atât de foame încât nici un mail nu ai putea formula. A venit timpul să închizi laptopul și să iei o bine-meritată pauză pentru masa de prânz. Dacă lucrezi în centrul orașului, atunci te poți considera un om norocos, fiindcă ai o multitudine de restaurante unde ai parte de experiențe culinare inedite. Noi îți recomandăm să poposești la Hugo City, căci aici servirea decurge repede iar preparatele diverse îți mulțumesc pretențiile. În timpul amiezii, restaurantul pune la dispoziția clienților un sistem self-service, astfel încât nu e nevoie să aștepți până se gătesc mâncărurile dorite. Această opțiune este oferită de luni până vineri, între orele 11:00 și 16:00, la prețul de 22 lei.

Stradale | Str. Someșului, nr. 14
O altă opțiune pentru masa de prânz o reprezintă și Stradale, restaurantul lui Chef Foa. Dacă nu ai trecut niciodată pragul acestui loc te sfătuiesc să o faci cât mai repede, altfel nu ai să descoperi în altă parte ce preparate minunate sunt gătite pe grătarul Robata sau în cuptorul Tandoor. Aici găsești tot ceea ce îți poftește inima: mic dejun, supe, salate, curries & stews, deserturi și meniul zilei, bineînțeles. Acesta cuprinde o ciorbă/supă și un fel principal cu garnitură, la prețul de 26 lei. Cel mai interesant mi se pare faptul că oferă opțiunea de meniul zilei și în varianta vegetariană, pentru care va trebui să plătești 20 lei. Mâncarea este gătită până la ora 15:00.

Tortelli Pasta Bar | Str. Virgil Fulicea, nr. 2
Pastele homemade și handmade de la Tortelli sunt un adevărat răsfăț pentru papilele tale gustative. În meniul restaurantului găsești tot felul de combinații ale îndrăgitelor preparate italienești, plus mâncăruri speciale adaptate în funcție de anotimp. Acum că a venit iarna, eu spun că ar fi timpul să le faci o nouă vizită, fiindcă au adăugat delicatese proaspete. Un motiv în plus pentru care să treci pragul Tortelli este și meniul de prânz. Acesta include supă și o porție de paste clasice, la alegerea ta. Pentru micul ospăț vei beneficia de un discount de 20% din prețul total. Înainte la paste!

Bistro Sorriso | Calea Dorobanților, nr. 48
Bistro Sorriso poate fi restaurantul ideal pentru masa de prânz, în special pentru cei cărora le place să aibă de ales dintre mai multe mâncăruri. Meniurile speciale nu oferă una, ci 3 opțiuni de preparate pe care le poți încerca în funcție de gusturi și pofte. Poate azi ai mânca o porție de raviolli umpluți cu somon, poate într-o altă zi vei alege pulpele de pui la cuptor cu vinete, sau vei dori să încerci lasagna cu fructe de mare. Numai denumirile mă fac să abandonez scrierea acestui articol și să mă îndrept spre Sorriso. Unde mai pui că ciorba sau supa este oferită din partea casei? Pentru restul preparatelor, prețurile variază între 25 și 35 lei, în funcție de varianta pe care o alegi.

La Casa Delicatese&Restaurant | Str. Victor Deleu, nr. 1
La Casa nu putea să lipsească din recomandările noastre, căci aici găsești multă liniște și mâncare bună. Poposesc în acest local de fiecare dată când mi se face poftă de o gustare dulce, căci deserturile pe care le oferă îmi pot înveseli și cea mai tristă zi. Până acum, nu am auzit nici plângeri legate de meniul zilei. Preparatele sunt inspirate din bucătăria națională, dar și din cea internațională, însă mie îmi dau impresia că par a fi gătite ca la mama acasă. Ofertele pentru masa de prânz includ o supă/ciorbă, fel principal, garnitură și o salată. Simplu, dar delicios. Mereu vei avea la dispoziție două variante de meniu, unul la prețul de 21,9 lei, iar celălalt la prețul de 25,9 lei.

Tu unde ai mâncat cel mai bun meniu al zilei?

Evenimente viitoare

Wed 08

POOL (no water): Performance.Theatre.Film

10 June, 12:00 pm - 10 July, 12:00 pm
Wed 08

Street FOOD Park Cluj-Napoca

3 July, 12:00 pm - 2 August, 10:00 pm
Wed 08

Movie Nights

3 July, 9:30 pm - 11 September, 11:30 pm

Abonează-te la newsletter

Ți-a plăcut acest articol? Abonează-te pentru a primi ultimele noutăți și recomandări.

Te-ai abonat cu succes.

Share This