Alternative gustoase la carne #tastybynature

Home $ Articole $ Alternative gustoase la carne #tastybynature

Un lucru e cert: tendința către vegetarianism și veganism este într-o continuă creștere. Anul 2020 ne găsește mai preocupați și mai atenți cu ceea ce mâncăm și cu mediul înconjurător. Suntem într-o permanentă căutare a ceea ce este mai bun pentru organismul nostru și pentru planetă. Dacă și tu te încadrezi în această dinamică și vrei să abordezi tendințele momentului, cu siguranță te-ai gândit să renunți la carne (cel puțin pentru o perioadă de timp). La început îți va fi greu, nu vei ști încotro să o apuci și ce să mănânci. În plus, vocile din jurul tău îți vor spune că fără proteine nu vei rezista mult timp.

Ei bine, suntem aici să demontăm miturile legate de acest stil de viață și să îți arătăm că se poate trăi la fel de bine și fără carne. În ajutorul nostru vin cei de la Natuu, primul restaurant de tip “fast-healthy food” care introduce conceptul de hrană a viitorului și faptul că nu mai e cool să mâncăm carne. Iar dacă ești la început de drum cu acest stil de viață, iată câteva motive care să te determine să continui:

  • Carnea din plante necesită cu 87% mai puțină apă față de un kilogram de carne (18500 litri).
  • Emisiile de dioxid de carbon scad considerabil cu aproximativ 90%.
  • Procesul de creare nu necesită atât de multă energie, comparativ cu o bucată de carne.
  • Pădurile și natura sunt astfel protejate.

 
Și totuși, te gândești că ce se află în carne nu mai poți găsi în nimic altceva. Că gustul inconfundabil al unui grătar nu se va găsi niciodată în plante, legume, semințe. Că nu vei mai putea niciodată să te bucuri de un burger la fel cum o făceai până acum. Cu toate acestea, cei de la Natuu au dat viață unor produse care se apropie extraordinar de mult de cele non-vegetariene, atât la nivel vizual cât și la nivel de gust.

Burger vegan
Acest prim produs care înlocuiește prin excelență carnea cu o chiftea din proteină de mazăre, pe lângă faptul că îți va da impresia că muști dintr-un burger normal, este și mult mai sănătos și oferă organismului toți nutrienții de care are nevoie. Din peisaj nu pot lipsi roșiile, castraveții murați, ceapa caramelizată și brânza vegană. Așadar, te gândeai până acum că mazărea poate face minuni înlocuind carnea din dieta ta?

Cheeseburger vegetarian
Dacă nu poți renunța la produsele lactate, această variantă vegetariană ți s-ar potrivi mănușă (căci cine spune nu când vine vorba de cașcaval extra?). Cu aceeași chiftea din proteină de mazăre despre care povesteam mai sus, roșii, ceapă și murături, acest burger se bucură de o felie consistentă de brânză cheddar care îți va aminti de meniurile pe care le cumpărai în trecut. Din nou, această variantă este mult mai sănătoasă, atât pentru tine cât și pentru mediu.

Pulled Chunk
De asemenea, proteina de mazăre se metamorfozează și în pulled chunk care se regăsește în salata chunky nature, bolul și pâinea cu pulled chunk și ou. Mic dejun, prânz sau cină, carnea poate fi eliminată complet din alimentație cu ajutorul acestui produs care extrage ce e mai bun din plante.

Cârnați vegetarieni
În cazul în care te gândeai că natura nu poate da produsele necesare înlocuirii oricărui preparat de origine animală… să știi că te-ai înșelat. La Natuu te poți bucura la micul dejun de cârnăciori vegetarieni care vin la pachet cu halloumi, ou, ardei copt și roșii cherry. Pe scurt, tot de ce ai nevoie pentru a-ți începe în forță dimineața și ziua.

De ce să încerci alternativele gustoase la carne, aduse mai aproape de noi de cei de la Natuu?

  • Produsele vegetariene îți oferă o sursă considerabilă de fibre și de proteine.
  • Nu conțin produse modificate genetic, ci se folosesc de bunătatea plantelor.
  • Produsele sunt la fel de delicioase precum cele care conțin carne.
  • Vei realiza cât de ușor este să ai un stil de viață sănătos.

Noi am trecut de mai multe ori pe la Natuu și am consemnat întreaga experiență într-un articol. De asemenea, am întocmit și o listă cu produse musai de încercat dacă alegeți să le faceți o vizită. Nu vă faceți probleme dacă nu puteți ajunge la ei, pentru că vin ei la tine prin platformele Foodpanda sau Takeaway. Schimbarea poate începe de azi, căci niciodată n-a fost mai ușor să renunți la carne ca în ziua de azi, când găsim la tot pasul alternative sănătoase.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!