7 modalități de a te conecta virtual cu prietenii și familia

Home $ Articole $ 7 modalități de a te conecta virtual cu prietenii și familia

by | Mar 24, 2020 | Articole

În vreme de pandemie, izolarea constituie cea mai bună opțiune în combaterea coronavirusului. Și că tot veni vorba de izolare, aceasta este mai greu de suportat dacă ne-a prins departe de prieteni și de familie, la zeci de kilometri distanță. Totuși, tehnologia modernă sfidează limitele spațiale și reunește toate zonele geografice într-un singur ecran. Cu o conexiune la Internet de care profităm la maxim în această perioadă, ne putem conecta virtual cu cei dragi nouă fără a pune viața nimănui în pericol. De la karaoke până la filme, iată 7 modalități prin care poți fi mai aproape de persoanele importante din viața ta în plin boom de coronavirus.

1. Karaoke
Dacă stăm în casă, asta nu înseamnă că nu ne mai putem bucura de o petrecere ca în vremurile bune. Planifică o seară de karaoke ce se va desfășura exclusiv în mediul online. Nu te lăsa intimidat de semnalul care din când în când vă mai joacă feste și de sunetul care se aude cu întârziere. Simte toate versurile pe care trebuie să le cânți. Să nu îți fie teamă nici de vecini dacă ai atins o notă ascuțită, poate îi inviți și pe ei la karaoke data viitoare. Platforme de video call sunt o grămadă, iar în această perioadă multe oferă acces gratuit, dar ca recomandare noi vă propunem Zoom. Have fun, scena e a voastră!
Apropo, știai de Karaoke Camp?

2. Seara de film
Mai ții minte când nu aveai chef să ieși din casă și încercai să te uiți cu cel mai bun prieten la același film, de la distanță? Cu siguranță n-ai uitat de frustrarea Apasă acum: 3, 2, 1! ca să reușiți să vă uitați simultan la film. Nici verificările periodice de tipul Ce se întâmplă acum la tine? nu erau prea fericite, având în vedere că tu erai la minutul 20, iar pe celălalt ecran filmul era gata de mult timp. Acum regreți că nu te-ai dus la cinema atunci când aveai posibilitatea acestui lux și te gândești la acel val de frustrare. De această dată încearcă-ți norocul cu Watch2gether unde îți poți invita familia să vă uitați la un serial sau la ce a mai apărut nou pe YouTube. Vestea bună e că totul se întâmplă SIMULTAN și nu va mai trebui să te chinui cu sincronizarea.

3. Competiția Master Chef
În cazul în care este pentru prima dată când pășești în bucătărie acum, știi cum se zice… nevoia te învață. Te descurci să prepari strictul necesar pentru supraviețuire, dar deja te-ai săturat de paste și omletă. Sună-i pe ai tăi, fă inventarul produselor din casă și întreabă-i ce poți găti cu ele. În scurt timp ar trebui să fiți live, din bucătăria fiecăruia, cu șorțul la purtător și cu toate ingredientele aranjate ca în tutorialele de pe Tasty (sau nu). Și în sfârșit îți vor ieși brioșele la gust cum erau acasă, întrucât cantitatea ta din ochi (absolut greșită) a primit alți ochi mai buni datorită conferinței video cu părinții. După ce e gata rețeta, puteți să vă așezați la masă și să povestiți în timp ce savurați preparatul proaspăt gătit de la distanță.

4. Înviorarea de dimineață
Sau de seară. De când ai intrat în izolare, nu mai ești la fel de motivat ca înainte să faci mișcare, chiar dacă mergeai la sală aproape zilnic. Mănânci mai haotic, patul are puteri magice și e precum un magnet, nu ai chef să te schimbi de pijamale și lista poate continua. Însă, după ce izolarea va lua sfârșit, vei reveni mai mult ca sigur la stilul de viață sănătos și îți va fi de 10 ori mai greu dacă acum faci o pauză totală. Propune-i gym buddy-ului tău o întâlnire screen to screen, pe orice platformă de video call, și motivați-vă reciproc să continuați cu sportul și cu alimentația sănătoasă. Căutați exerciții pe Internet, folosiți orice echipament pe care îl aveți la dispoziție, improvizați greutăți în așa fel încât să nu vă puneți sănătatea în pericol și totul va fi bine.

5. Seara de jocuri
Fie că vreți să vă teleportați în copilărie și să vă jucați ce era la modă atunci sau fie că cineva a descoperit un joc video care e musai de încercat, această modalitate de conectare virtuală cu prietenii va face izolarea mai puțin plictisitoare. Nu excludem nici posibilitatea desfășurării unor jocuri clasice de board games, care cu puțină creativitate pot fi actualizate la contextul actual. Sau, de ce nu, să inventăm propriul nostru joc. Contează să ne simțim bine, să nu uităm să interacționăm unii cu alții și să facem timpul să treacă mai repede.

6. Învățați ceva nou
La fel ca în cazul sportului și când vine vorba de învățat o să ai nevoie de motivație extra. Având atât de mult timp la dispoziție poți începe acum un curs online care îți face cu ochiul de mai multă vreme și îl poți împărtăși și cu prietenii tăi. Organizați video call-uri în care să vă puneți întrebări, să veniți cu idei și să vă ambiționați să parcurgeți toate lecțiile rapid și eficient. La final veți câștiga experiență, noi cunoștințe și vă veți simți mai bine că ați investit tot acest timp în voi și în dezvoltarea voastră.

7. Club de carte
Nu contează că activitatea clubului de carte în care activai s-a sistat în momentul instalării coronavirusului. Mediul online este ideal pentru a găzdui aceste întâlniri în care se dezbat subiecte din cărțile recent citite, deci practic toată activitatea din offline se mută acum în casa fiecăruia, cu laptop-ul în brațe. Organizați întâlnirile la fel de des ca înainte, folosiți orice aplicație de video call care vi se potrivește vouă cel mai bine și pregătiți-vă să intrați în pielea personajelor care urmează a fi analizate.

Astfel, analizând lista de mai sus ne dăm seama că statul acasă nu este la fel de plictisitor precum pare, iar distanța dintre noi și cei dragi poate fi distrusă cu ajutorul conexiunilor virtuale. Putem organiza petreceri, seri de gătit și de joc, cluburi de carte, ore de fitness și sesiuni de învățare fără a ne pune viața în pericol. Dacă respectăm tot ce suntem rugați insistent de către autorități să facem, curând o să ne putem bucura din nou de toate aceste activități în viața reală. Până atunci, #staysafe și #staiacasă.

Voi cum vă conectați cu prietenii și cu familia în aceste momente?

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!