Lista oamenilor buni din Cluj care ajută la lupta împotriva COVID-19

Home $ Articole $ Lista oamenilor buni din Cluj care ajută la lupta împotriva COVID-19

by | Mar 24, 2020 | Articole

De ceva vreme scriem aproape numai despre lucruri pe care le puteți face de acasă. Acest articol nu este despre asta. V-am recomandat deja spectacole, muzee, seriale, cărți, cursuri online și tool-uri pentru muncă remote de care vă puteți bucura de acasă, iar acum simțim că este momentul și pentru altceva. Inspirați de cei de la Forbes, ne-am gândit să realizăm o listă în care să îi aducem în față pe toți cei care contribuie la binele comunității clujene și care fac eforturi reale pentru a schimba situația actuală cu virusul în mai bine.

Așadar, le mulțumim și ne înclinăm în fața celor care urmează.

1. Copii vs Pandemii, un proiect despre care am scris recent, a fost creat cu scopul de a răspândi informație dublu-verificată despre epidemia prin care trecem la nivel global.

2. TEDxCluj va lansa pe 23 martie de la ora 18:00 TED Connects: Community and Hope, o serie de conversații live cu scopul de a combate anxietatea provocată de situația actuală, la care vor participa diverși speakeri. Aceste discuții vor fi live în fiecare zi de la aceeași oră.

3. Universitatea Babeş-Bolyai a lansat un program de asistență psihologică prin telefon, care vizează oferirea unui suport emoțional studenților și angajaților UBB afectați de situația actuală.

4. Napoca Taxi efectuează gratis curse pentru personalul medical, pe baza legitimației de serviciu.

5. Fortech a contribuit cauzei cu 50.000 de euro, sumă care a mers către Asociația Beard Brothers și din care s-au livrat Spitalului Clinic Județean de Urgență Cluj 2300 de măști FFP2 și 1708 perechi de ochelari de protecție. Am scris deja despre asta aici.

6. Transilvania Construcții SA a donat 20.000 lei ONG-ului Beard Brothers, bani cu care s-au achiziționat echipamente medicale necesare pentru această perioadă.

7. Serstech Development s-a alăturat luptei împotriva COVID-19, făcând o donație în valoare de 50.000 lei către Beard Brothers.

8. Banca Transilvania a donat 39.000 de euro către Beard Brothers, sumă care a ajutat la achiziționarea a 1.296 litri de dezinfectant de mâini, 500 de măști FFP2, un ecograf pulmonar și două videolaringoscoape care au ajuns la Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj. De asemenea, BT a donat 1,4 milioane de lei pentru achiziționarea aparatelor de ventilaţie mecanică pentru spitalele de stat din țară.

9. Yardi Romania a donat 26.000 de lei, bani care au mers către Beard Brothers și din care se va cumpăra echipament medical.

10. Aegon România a achiziționat două izolete pentru Inspectoratul pentru Situații de Urgență Cluj.

11. IDEA Studios a donat 10.000 de euro, bani din care cei de la Asociația Beard Brothers vor cumpăra, de asemenea, echipament medical pentru spitale.

12. Roger Utilaje a contribuit cu suma de 10.000 de lei către Beard Brothers.

13. S-a înființat un grup online de suport pentru cei afectați de virus, sub coordonarea a 3 organizații: Vedem Just, Civic Suport și Clujul Sustenabil. Acest grup se numește Vă ajutăm din Cluj! și are în prezent peste 2.000 de membri care se implică în a ajuta, în special, bătrânii, pe cei cu afecțiuni specifice și familiile cu copii care au nevoie de ajutor în această perioadă.

14. Banca pentru Alimente Cluj își continuă activitatea în această perioadă și distribuie alimente către persoanele care sunt cele mai expuse la virus.

15. Auchan Iulius Mall s-a implicat în Beard Brothers Delivery, proiect în care sunt livrate cumpărături direct la domiciliu pentru persoanele de peste 60 de ani sau cu probleme de sănătate.

16. Grupul de companii E-INFRA, care include Electrogrup, Netcity şi Nova Power & Gas, donează 500.000 lei centrelor medicale din București și Cluj.

17. Facultatea de Ştiinţe Politice, Administrative şi ale Comunicării a lansat un serviciu pentru studenți care le permite să discute anonim cu o altă persoană despre greutățile din această perioadă.

18. FC Universitatea Cluj va transmite live un meci de fotbal miercuri, pe 25 martie de la ora 21:30. Banii câștigați din biletele virtuale vor merge către Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Cluj.

19. Aqua Carpatica asigură necesarul de apă pentru spitalele de boli infecțioase din Cluj.

20. Cei de la Future Makers oferă 10.000 euro ca suport pentru soluții de inovare socială în contextul Coronavirus, care susțin accesul la distanță la muncă, sănătate, educație, cultură, bunuri & servicii, îmbunătățirea relației cu autoritățile, protejarea celor afectați sau informare corectă despre Coronavirus.

21. Răzvan Cherecheș, profesor de Sănătate Publică la Universitatea Babeș-Bolyai, distribuie informație utilă și verificată despre epidemie în mediul online și se ocupă de instruirea voluntarilor care ajută persoanele vulnerabile cu cumpărături.

22. Sânziana Tarța, actriță la Teatrul Național Cluj-Napoca, citește povești în mediul online pentru cei de toate vârstele în fiecare seară de la ora 20, în perioada 23-29 martie.

23. Asociaţia Femeilor de Afaceri Cluj se implică în lupta contra pandemiei făcând donații de echipamente de protecție către Spitalul Clinic de Urgență și UPU.

24. Wellbeing Institute, împreună cu Mind Education, vor organiza o serie de webinarii gratuite pentru profesori și părinți. În aceste întâlniri se va discuta despre cum se pot gestiona diversele provocări din această perioadă și despre cum îi putem calma pe cei din jurul nostru.

25. CERT Transilvania a donat către ISU Cluj echipament medical necesar în această perioadă: 300 de litri de dezinfectant și 4.000 perechi de mănuși. Acesta este doar începutul, căci target-ul lor este de 1.000 litri de dezinfectant, 10.000 perechi de mănuși și 10.000 de măști. ONG-ul este în proces de a achiziționa și 5 ventilatoare tip LyraX2 pentru Spitalul de Boli Infecțioase Cluj.

26. Le mulțumim și persoanelor juridice care au donat Spitalului Clinic Județean de Urgență Cluj și care au contribuit la atingerea sumei de 85.000 lei: Maurer Imobiliare Cluj, Fodor Lucian Medic Specialist, Gpa Real Estate Invest, Svn Romani–Imob Transilvania, Chimprod SRL, Moca Bar SRL, Vulturul Negru SA, Asociația 11even, Mikel Prod SRL, Hophead Brewing SRL și Demsa Comanes SRL.

27. Farmec începe producţia a două noi produse igienizante pentru mâini, pe bază de alcool 70%: loțiune igienizantă pentru mâini și gel de igienizare pentru mâini.

28. Lions Club Hope Cluj-Napoca a donat 50.000 de lei către Beard Brothers, sumă din care se va achiziționa pentru spitalele clujene echipament necesar.

29. AROBS ajută în mod gratuit cu servicii de tracking toate ambulanțele de stat din portofoliu, adică peste 1400 de autovehicule, pentru întreaga durată a situației de urgență națională. Proiectul se numește TrackGPS – Monitorizare Flotă Auto.

30. UNIQA Raiffeisen Software Service a făcut o donație de 20.000 lei către Spitalul Clinic Județean pentru achiziționarea unui echipament de tip Real Time PCR. Donația s-a facut prin intermediul Rotary Club Cluj-Napoca.

Dacă vreți să vă implicați, noi vă recomandăm:
-să intrați în grupul Vă ajutăm din Cluj, unde puteți găsi persoane care au nevoie de ajutorul vostru;
-să donați către Asociația Beard Brothers, Salvați Copiii sau Declic care sunt în plin proces de achiziționare de echipament medical pentru spitale;
-cel mai important, să stați în casă și să îi încurajați și pe cei dragi să facă la fel.

Cu ce alte firme sau persoane din Cluj care au făcut fapte bune în această perioadă ați completa lista? Dă-ne un mesaj și vom face update articolului.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!