În mai puțin de o lună de la lansare, platforma Un Singur Cluj a reușit să mobilizeze 4.000 de persoane și companii pentru a strânge fondurile necesare susținerii luptei împotriva COVID-19. Au strâns deja 924.940 lei și nu se opresc, centralizează nevoile unităților spitalicești și sprijină spitalele în deblocarea proceselor de achiziții. Mai multe detalii aici.
Urmăresc proiectul, am donat pentru el și încerc să-l susțin cum pot. Marți (28 apr) am fost alături de echipă pentru a vedea cum se desfășoară, mai nou, o zi din viața lor. Am fost la câteva spitale din Cluj unde s-au dus măști, preșuri de dezinfectare, acvarii și apă+suc.
Urmărește mai jos fotoreportajul și nu uita să sprijini proiectul.
Am ajuns puțin după ora 10am la Casa TIFF, un fel de bază de lucru pentru ei în această perioadă, unde echipa lucra deja de zor.
Denisa: O concluzie după o lună de Un Singur Cluj? Inițiativa în sine. Chiar dacă nu e cea mai fericită circumstanță, să aduni oamenii din evenimentele din Cluj sub același acoperiș, asta mi se pare super mișto.
Roxana: Ar fi fain să putem continua asta și după, practic acum am devenit o echipa mare. Acum ne-am dat seama care pe ce-i bun și cum putem lucra mai bine împreună. Practic ne-am găsit un scop împreună în această perioadă.
Prima livrare se face la Ambulatoriul Compartimentului Clinic Medicina Muncii, de pe Str. Pasteur, unde doi jandarmi dau o mână de ajutor.
Ne întoarcem la Casa TIFF, unde se pregătește transportul mare, ce cuprinde preșuri, măști și acvarii. Se face planul pentru traseu și se așează totul în ordinea în care vor fi descărcate.
Prima livrare, la Spitalul CFR de pe Str. Republicii.
Apoi la Institutul Oncologic.
Urmează Spitalul Clinic de Boli Infecțioase.
Traseul se încheie la Spitalul Clinic de Recuperare, apoi la Spitalul Clinic Județean de Urgență. Urmează să distribuie și în alte localități din jud. Cluj, printre care Dej, Huedin, Borșa, Gherla, Turda etc.
Astăzi va ajunge din Shanghai primul transport de materiale de protecție pentru județul Cluj. O aeronavă Boeing 737-800 operată de TAROM, cu scaunele scoase afară pentru a avea loc pentru cutii, va ateriza pe aeroportul din Cluj cu 75 metri cubi de echipamente de protecție achiziționate de către spitalele din județ prin fonduri puse la dispoziție de către autoritățile publice.