De unde poți comanda produse fără gluten în Cluj

Primul gând care îți trece prin minte atunci când auzi gluten free este următorul: păi cum facem cu prăjiturile, feliile de pizza, chiflele de burgeri și alte minuni care au la bază făină de grâu? Ei bine, eticheta fără gluten este din ce în ce mai întâlnită în ziua de azi. Cauza principală ar putea să fie interesul arătat pentru un stil de viață sănătos și sustenabil, dar și frecvența diagnosticării cu boală celiacă sau sensibilitate la gluten. Cu alte cuvinte, tehnologia a avansat atât de mult, încât poți să te bucuri pe deplin de alimentele mai sus amintite, fără să îți pui sănătatea în pericol.

Marile lanțuri de magazine, restaurantele și producătorii locali s-au adaptat la această nevoie și, astăzi, aduc mai aproape de tine produse gustoase, ușor de integrat în dietele care necesită ceva mai multă atenție și, uneori, îndrumare medicală. De la prăjituri, pâine, pizza, ba chiar și făină cu care să-ți prepari singur gustările, mai jos am adunat o listă de locuri unde poți să comanzi produse fără gluten, la care nu te-ai fi gândit până acum că se pot realiza, în lipsa cerealelor.

Greenery
După cum poate îți sugerează și numele, Greenery este acel loc în care tainele culinare se împletesc cu natura și cu zecile de gusturi și arome fresh, fără chimicale și aditivi alimentari. Pe lângă gama impresionantă de rețete potrivite mai ales pentru cei vegani și vegetarieni, unele rețete sunt ajustate și la nevoile celor sensibili la gluten. Un exemplu care nouă ne-a dat peste cap papilele gustative este wok cu noodles, tofu afumat şi legume (400g). Adică wok vegan cu noodles din orez, morcovi, ceapă verde, ceapă galbenă, varză, seminte de susan, ulei de susan, sos de soia. Acest preparat are doar 333kcal și costă 27RON. Dacă vrei și tu să testezi un prânz nevinovat, plin de gusturi și de arome, plasează o comandă. De asemenea, pentru mai multe detalii cu privire la ingrediente, urmărește pagina lor de Facebook sau trimite-le un mesaj privat.

Brutăria Claudia
Ce zici de o felie de pâine aburindă, pregătită să îmbrățișeze untul și mierea de albine? Acest desert clasic pentru pauza de ceai devine realitate, chiar și în situația în care ai renunțat la gluten de voie sau… de nevoie. La Brutăria Claudia, pe lângă faptul că se întâmplă minuni în ceea ce privește activitatea de ecologizare și compost, rețetele de pâine au fost actualizate la noile nevoi de consum. Mai exact, aici poți să găsești pâine sigură pentru sănătatea ta, frământată cu multă grijă și atenție, cu maia din făină de mei. În funcție de sortimentul pentru care optezi, rețetele includ făinuri din cânepă, hrișcă sau ovăz, pentru un preparat perfect. Totodată, pentru un plus de siguranță, cele două fluxuri de producție care vizează pâinea normală de cea fără gluten sunt separate. În acest fel, acele etichete pe care le întâlnești în produsele din supermarket și care avertizează că pot exista urme de gluten devin doar o amintire. Toate aceste acțiuni se reflectă în prețul de 28 de lei pentru 500 de grame, un preț care trebuie privit ca pe o investiție în propria ta sănătate. Poți plasa o comandă pe Nod Verde sau poți urmări pagina de Facebook să vezi la ce evenimente cu vânzare mai sunt ei prezenți, bineînțeles, în condiții de maximă siguranță.

Pizza da Giulia
În materie de mâncare, cei de la Pizza da Giulia îți sar în ajutor atunci când vrei să comanzi o pizza gustoasă… cu o listă curată de ingrediente din care lipsește, în mod categoric, glutenul. Cu o experiență de peste 20 de ani în tainele bucătăriei italiene, aceștia și-au adaptat în mod constant rețetele pentru toate nevoile și stilurile de viață. În acest fel, orice pizza din meniu se poate transforma, simplu și rapid, într-un preparat ideal pentru dietele care limitează consumul de cereale, respectiv gluten. Ce trebuie să faci tu, în plus față de o comandă obișnuită, este să îți planifici masa cu 2 ore înainte și să suporți un cost suplimentar care variază în funcție de zona din Cluj în care locuiești. Având în vedere că este o comandă mai specială și necesită multă atenție și pregătire, merită fiecare bănuț și fiecare minut de așteptare. Fie că poftești la o pizza Canibale sau la o pizza Prosciutto, toate rețetele se pot adapta pentru nevoile tale, la un preț mediu de 30 de lei. Noi îți lăsăm aici meniul, ca să te convingi singur de varietatea de opțiuni și de ingrediente.

Gustușor
Sub deviza Pa, pa, gluten!, cei de la Gustușor aduc mai aproape de tine toate preparatele de patiserie care îți pot trece prin cap care, în mod obișnuit, au la bază făina de grâu. Așadar, dacă ți-e poftă de sărățele sau covrigei, acum știi la cine să apelezi. Mai mult, dacă îți dorești să experimentezi acasă bucătăritul cu ingrediente fără gluten, de aici poți comanda paste și făinuri speciale. Exact ingredientele de care ai nevoie ca să îți exprimi în voie și în siguranță talentul culinar. Cum după o masă copioasă urmează desertul, cei de la Gustușor te scapă și de această grijă. Bomboane cu cocos, cheesecake cu fructe, brownie, tort cu lime, banana cake sau celebra prăjitură cu morcov, toate acestea au fost reinventate cu scopul de a fi introduse cu ușurință chiar și în acele diete mai dificile. Dacă întâlnirile de familie sau cu prietenii, la care tu ești gazdă, te sperie, de la Gustușor poți comanda platouri asortate, bogate în prăjituri și gustărele gata de pus pe masă. În mod sigur îi vei impresiona pe invitați, chiar și în lipsa ingredientului clasic, de nelipsit din rețetele de patiserie. Un astfel de platou costă 90 de lei și te va scoate din încurcătură atunci când aduni la aceeași masă gusturi mai sensibile… sau diete delicate. Toate produsele conțin doar ingrediente naturale, iar comenzile se pot plasa direct de pe site, aici.

Muchaton
Pe cei de la Muchaton i-am descoperit cu ajutorul comunității Cluj Life, când ne-au fost recomandați de către un cititor al articolului despre dulciurile vegane și fără zahăr. N-am stat prea mult pe gânduri și imediat ne-am dat seama ce delicii sunt realizate aici. De atunci am rămas cu gândul la o porție cinstită de Choux à la Crème, fără gluten, fără zahăr, fără bazaconii… un vis devenit realitate pentru gurmanzii care țin la siluetă. Ca setul să fie complet, am fost copleșiți când am văzut că acest desert se poate transforma într-un tort excelent pentru sărbători și zile de naștere. Acum că ne-am răsfățat prima dată cu desertul, să trecem la felul principal de mâncare. Ce zici de o pizza low carb? Sau poate vrei o lasagna sigură – sigură, fără gluten și fără făină. Chiar dacă prețurile pot să pară ușor piperate la prima vedere, 80 de lei pentru două pizza Carbonara, ingredientele atent selecționate justifică pe deplin costurile. De aici, te lăsăm pe tine să descoperi pe cont propriu minunățiile care se ascund în meniu și de care te poți bucura la tine acasă.

Atelier Dulce Amărui
De asemenea, rețetele lipsite de gluten își fac loc și în sortimentul de dulciuri marca Atelier Dulce Amărui. O parte din ingredientele folosite în mod frecvent în bucătărie sunt curmalele, fulgii de ovăz fără gluten, alune, fistic și, bineînțeles, fructe și legume în zeci de variante și rețete reinventate. După cum probabil deja ți-ai dat seama, este vorba despre un laborator care nu folosește coloranți, zahăr, făină, lactoză și alte ingrediente care ar putea să îngreuneze procesul de digestie. Astfel, dacă vrei să îți răsfeți simțurile cu ceva dulce, fără să simți urme de vinovăție, îți recomandăm feliile de tort. Poți alege între varianta cu ciocolată și căpșune, vanilie, caramel sărat, mango, zmeură, ba chiar și o reinterpretare Ferrero Rocher, la un preț de aproximativ 20 de lei. Suficient cât să îți potolești pofta de dulce, într-un mod sigur pentru sănătate, dar și pentru mediul înconjurător. Ține minte că de aici poți comanda și torturi personalizate, pentru orice eveniment important din viața ta sau poți opta pentru variantele deja disponibile pe site.

Bonus, cei de la Minus Gluten te pot aproviziona cu făina de care ai nevoie pentru cozonacii și bunătățurile de Paște. Lista de ingrediente dintr-un astfel de pachet este sigură pentru cei alergici la gluten și oferă, în același timp, șansa de a reinventa rețete delicioase și sănătoase. Pe scurt, poți să îți îmbogățești meniul săptămânal cu noi preparate, fără să te abții de la micile plăceri culinare clasice.

Să trăiești sănătos și să respecți un regim alimentar nu pare să fie un lucru atât de complicat când ai atâtea opțiuni din care să alegi. De la pâine la prăjituri, făina din aceste rețete poate fi înlocuită cu alte ingrediente sau cereale sigure pentru cei care suferă de boala celiacă, au sensibilitate la gluten sau își doresc un stil de viață sustenabil. Sperăm că te-am adus mai aproape de afacerile locale care pregătesc cu multă dedicare și pricepere rețete fără gluten, pentru cei care au nevoi alimentare speciale.

Pizza, tort, covrigei sau lasagna, tu ce preparate fără gluten o să încerci pentru prima dată?

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!

Share This