Cum îți alegi un ceas bărbătesc în funcție de ținută

Home $ Diverse $ Cum îți alegi un ceas bărbătesc în funcție de ținută

by | Oct 13, 2023 | Diverse

Orice ținută masculină devine mai rafinată și mai interesantă cu ajutorul accesoriilor. Iar când vorbim despre piese care să completeze imaginea, un ceas bărbătesc este, de departe, accesoriul de bază.

Absolut toți reprezentanții sexului masculin au în arsenalul vestimentar măcar un ceas bărbătesc. Unii sunt chiar colecționari, iar în dressing-ul lor vei întâlni nenumărate modele de ceasuri, în stiluri diferite și în marje de preț diferite. Alții preferă doar câteva piese extrem de scumpe. Cert este că ceasul trebuie ales în funcție de personalitate și, mai ales, potrivit la stilul vestimentar.

Pentru cei care au multe ceasuri și nu știu cum să le poarte pe fiecare, sau pentru cei care doresc să învețe cum să asocieze corect ceasul diferitelor ținute, iată câteva reguli simple și ușor de aplicat!

Poartă ceasuri masive la ținute sport!
Ceasurile cu design masiv sunt ideale pentru ținutele sportive sau de timp liber. Mai mult decât atât, acestea au nenumărate funcții utile pentru diferite activități sportive. Poți alege, din oferta de la Fashion Days, un model de ceas bărbătesc masiv, în culoarea preferată. Partea bună este că acestea vin într-o diversitate de nuanțe tari, care insuflă energie și care devin evidente în ținută. De asemenea, poți alege diverse mecanisme – digital, analog, cronograf sau cu funcții multiple, modele antișoc și cu curele din silicon sau rășină.

Ceasuri cu brățară metalică pentru ținute casual
La ținutele casual sau de weekend, poți asocia un ceas cu brățară metalică, cu cadran în diferite dimensiuni. Acestea arată cool alături de jeans și tricou basic, dar și cu chinos și sacou, atât timp cât ții outfit-ul în zona casual. Brățara metalică, fie uni, fie bicolor, creează un contrast interesant cu restul ținutei și atrage atenția în zona încheieturii. Brățările gri carbon sau argintii merg la ținute relaxate pe timp de zi, iar cele aurii pot fi purtate mai mult seara.

Ceasuri cu curea din piele, la ținute office sau elegante
Când vine vorba de ținutele de birou, ceasurile bărbătești clasice, cu curea din piele, sunt nelipsite. Acestea sunt importante pentru a accentua nota sobră a ținutei. Le poți purta atât la costumul de business, cât și la ținutele de ceremonie. Alege modelele cu curea maro, gri sau bleumarin pentru costumele de birou și încearcă să le plasezi în contrast cromatic cu nuanța costumului. De exemplu, poartă ceas cu o curea maro la costum de haine bleumarin, ceas cu o curea bleumarin la costum de haine bej sau olive, și așa mai departe.

Pentru ținutele de seară, alege un ceas bărbătesc cu o curea din piele neagră, cu aspect croco sau orice altă variantă texturată, care emană eleganță.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!