Cum a fost la… mic dejun la Hugo City

Home $ Articole $ Cum a fost la… mic dejun la Hugo City

by | Nov 5, 2019 | Articole, Cum a fost la

De ce anume ai nevoie pentru a fi fericit dis de dimineață? Până ieri, răspunsul meu ar fi constat în două cafele tari și un plan care să decurgă după bunul meu plac. Astăzi, mi-am dat seama că o dimineață ca la carte înseamnă să te așezi la masă în prezența unei companii plăcute și să mănânci, printre povești, un mic dejun copios. Bineînțeles, nu pot să păstrez doar pentru mine experiența pe care am trăit-o în Hugo City, mai ales că bunătățile servite în restaurant mi-au dat chef de scris. Am auzit de multă vreme că meniurile de mic dejun oferite la Hugo sunt un must try, însă n-am găsit niciodată momentul potrivit în care să-mi setez alarma cu jumătate de oră mai repede. Până astăzi. Alături de colega mea, Alexandra, am decis să testăm dacă zvonurile sunt adevărate. Prin urmare, ora 09:00 ne-a găsit în local, pregătite să ne delectăm gusturile.

De îndată ce am intrat în Hugo City și am închis ușa în urma noastră, am simțit de parcă am pus un stop în fața agitației cotidiene și am deschis larg brațele pentru relaxare. Restaurantul nu era deloc aglomerat, așa cum îl cunosc eu în orele amiezii, și am putut să profităm de o masă așezată lângă un geam prin care priveam forfota orașului. Din fericire, noi ne aflam la adăpost și singura problema existențială pe care o aveam atunci a fost aceea să ne decidem asupra unui singur meniu dintre cele 10 propuse. În cazul meu, lupta s-a dus între Ouă Benedict, Tapas cu humus și vinete, Toast cu humus și avocado și French toast cu fructe de pădure. Nu am pretenții exagerate de la mâncare (doar să fie gustoasă), deci nu mă învinuiți fiindcă stau minute bune să mă hotărăsc ce preparat vreau în farfurie.

Avem și un câștigător, desigur! Premiul pentru micul-dejun-ales-de-Corina a mers spre… Tapas cu humus și vinete. Dacă nu ați aflat până acum, Hugo are printre cele mai bune salate de vinete din oraș, prin urmare nu am dorit să ratez ocazia de a gusta din nou pasta aceea cremoasă pe care numai bucătarii știu cum o pregătesc. Alexandra a mers pentru Toast cu humus și avocado, un preparat pe care îl consider ideal fie că ești vegetarian, fie că îți dorești să îți începi ziua cu o mâncare ușoară. Am uitat să menționez că toate meniurile de mic dejun au incluse cafea simplă sau capuccino și un pahar de oranjadă. Capuccino a fost alegerea noastră, o băutură magică care ne-a alungat încă puțin somnul și a dat startul poveștilor… ca între fete, știți voi. Aproape că uitasem de oranjadă, când iat-o că sosește! Fac parte din populația aceea de 10% care preferă să simtă acrul lămâilor sau portocalelor, așa că sucul din pahar a fost puțin prea dulce pentru mine. Nu-i nimic, am putut să mă bucur și mai mult de capuccino-ul meu.

Mâncarea a sosit rapid, chiar în mijlocul poveștilor, însă numai când am văzut acel tapas care îmi tot făcea cu ochiul mi-am dat seama cât de foame îmi era. De-o parte și de alta a pâinii spaniole se aflau două boluri simpatice, unul cu humus, celălalt, ați ghicit, cu salata mea de vinete. Uneori, foamea îți dă impresia că nu ai suficientă mâncare în fața ta, însă m-am convins rapid că porția pe care am primit-o este numai bună pentru a mulțumi un stomac supărat. În continuare, aș putea să vă uimesc cu o descriere legată de gusturi și arome, însă mâncarea nu se descrie în cuvinte, așa că mai bine mergeți pe cont propriu și încercați meniul care vă surâde. În schimb, pot să vă dezvălui că mie mi s-a părut un mic dejun hrănitor și delicios pe care nu aș avea răbdare să-l gătesc acasă! Tapasul ușor crocant a fost partenerul perfect al humusului cremos, iar salata de vinete nu m-a dezamăgit. Am admirat din priviri paleta de culori din toast-ul Alexandrei, unde verdele fructului de avocado se armoniza cu roșiile proaspete. Nu am gustat mâncarea ei, însă am întrebat-o cum ar descrie-o în câteva cuvinte. Mi-a răspuns, zâmbind, că acel mic dejun ar putea fi motivația necesară de care ai nevoie atunci când nu ai chef să te ridici din pat.

Trebuie să o spun drept, eu încă am în minte acel French toast cu sos de fructe de pădure care a pierdut bătălia cu alegerea mea. Există o singură cale prin care îmi pot liniști gândurile, iar aceea presupune un nou mic dejun în tihnă la Hugo City. Posibil ca mâine dimineață să îmi setez iarăși alarma cu jumătate de oră mai devreme, doar ca să evadez într-o lume a mâncării sănătoase și a timpului de calitate acordat mie. Apropo, până în 15 noiembrie beneficiați de 25% discount la toate meniurile de mic dejun. Asta dacă aveați nevoie de încă un motiv pentru care să treceți pragul Hugo City la ore matinale.      

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!