Nikon V1 + ME-1 = love

by | Mar 11, 2012 | Articole

*[insert nikon camera name here] + ME-1 = love

In decembrie am testat Nikon V1 impreuna cu obiectivul de 10-30mm. Despre experienta de atunci am scris aici. Am vrut sa-l testez in conditii de lumina slaba si sunet puternic, un “peisaj” des intalnit in cluburile din Cluj. In materie de imagine am fost multumit, au iesit cateva video-uri ok, insa in ceea ce priveste sunetul am ramas putin dezamagit. Am testat multe camere pana acum, nu doar Nikon, in aceleasi conditii, si nu pot spune ca am gasit ceea ce cautam…

Weekend-ul acesta am luat din nou in primire Nikon V1 impreuna cu doua obiective: 10-30mm & 30-110mm. Pe langa acestea a mai venit si microfonul lansat vara trecuta de catre Nikon: ME-1.

Cateva poze:

Din păcate galeria foto nu mai poate fi afișată aici. Îti recomandăm să o cauți pe Flickr

Pe langa D90-ul meu, m-am “inarmat” si cu un D7000 iar weekend-ul a putut incepe 🙂

Din pacate, Nikon D90 nu are intrare de microfon, D7000 in schimb are, la fel cum si Nikon V1 este prevazut cu asa ceva. Am facut mai multe teste video, atat cu D7000 cat si cu Nikon V1. Bine, nu putem compara cele doua camere, diferenta nu este doar la pret, una fiind 3599 lei iar alta 5499, insa una este un DSLR si alta un “smart cam”.

Video cu V1:

Video cu D7000:

In decembrie, la evenimentul cu Marco Carola, am testat V1-ul fara microfon extern. Bass-ul puternic si-a spus cuvantul si n-as putea spune ca am avut un video reusit. Vineri, la dOP, am folosit microfonul extern iar diferenta este remarcabila:

Dupa cum era de asteptat, un microfon extern conteaza mult si poate face un video de concert / party sa fie reusit.

Pentru ca azi a nins, dupa cum bine stim de pe facebook, datorita pozelor puse in excess, am decis sa testez functia de filmare in slow motion oferita de V1. 400fps atat cu obiectivul 10-30mm cat si cu 30-110mm:

Nikon V1 nu este nici o camera compacta dar nici un DSRL. La pret este la acelasi nivel cu unele DSLR-uri insa se prezinta ca o camera “smart”, cu un design foarte fain pe o tenta vintage / retro, adresata segmentului 18-30. Se bazeaza pe simplitate iar asta se poate observa usor din meniu.
Poate filma 1080p la 30 sau 60fps, are un senzor de 10MP, ISO-ul poate ajunge la 3200 si un shutter speed incredibil (1/4000 sau 1/16000, depinde de ‘mecanic’ sau ‘electronic’). Vine cu o baterie de 1900mAh (la D90 am de 1500 si tine f mult) si posibilitatea de a schimba usor obiectivele sau de a-i pune blitz extern.
Mi-a placut foarte mult cum se misca autofocusul, se descurca bine la fotografii macro.

Am facut un test in jurul orei 19, fara prea multa lumina naturala, mai mult cu lumina slaba de camera. Am incercat fiecare setare din “Exposure mode” iar “Scene auto selector” a scos o fotografie foarte buna pentru conditiile disponibile.

De la stanga la dreapta, incepand cu “Scene auto selector” pana la “Manual”, toate la ISO 3200. Ultima poza fiind facuta pe modul manual la ISO 200.

Din păcate galeria foto nu mai poate fi afișată aici. Îti recomandăm să o cauți pe Flickr

Si obiectivul 30-110mm s-a descurcat foarte bine. Iata ce a iesit atat la zoom maxim cat si la zoom out:

As mai avea cateva exemple de video-uri in slow motion de aratat insa cu asta ar trebui sa se joace fiecare in parte, idei sa aveti 🙂 Va puteti juca / testa cu Nikon V1 la Yellow Store-ul din Polus Center.

Nikon V1 este cu siguranta peste orice camera compacta de pe piata. Nu e pentru cine vrea rezultate profi insa acolo nu tine doar de aparat. V1 are multe functii inteligente si te poate ajuta mai ales daca esti la inceput de drum in ale fotografiei. Un aparat perfect pentru iesiri in club, vacante, photo walk-uri sau pentru produs continut video de calitate.

ClujLife – powered by Nikon

Tags:

Evenimente viitoare

Abonează-te la newsletter

Ți-a plăcut acest articol? Abonează-te pentru a primi ultimele noutăți și recomandări.

Te-ai abonat cu succes.

Share This