Meniuri și preparate noi pe care trebuie să le încerci iarna aceasta în Cluj

by | Nov 23, 2017 | Articole, Recomandări

Chiar dacă unii au dat dezaprobator din cap când au citit titlul, cred că e timpul să recunoaștem și să acceptăm că a venit iarna. În calendar încă nu, dar pe străzi șuieră vântul, sunt episoade sporadice de ninsoare, nu are sens să mai negăm: Winter is coming. În aceste circumstanțe un singur lucru e sigur, și nu că The Night King va pune stăpânire peste tot, ci că avem nevoie de adăpost. Și mai ales, trebuie să știm că ne putem baza pe câteva localuri din Cluj să ne satisfacă exigențele culinare odată cu venirea vremii capricioase, care va aduce și inevitabilele stări de ”grumpy cats”. Și ce bine e că unele din restaurantele noastre preferate deja ne așteaptă cu bunătăți nou-nouțe.

Despre noul meniu de la Bistro Sorriso am scris mai multe în articolul de aici și nu ne-am putut stăpâni curiozitatea, așa că le-am trecut pragul cu prima ocazie și am mers la Cina Gastronomică pe care au organizat-o cu scopul de a degusta câteva bunătăți abia create în bucătăria lor. Puteți reciti aici cum a fost întreaga seară. E destul de dificil să alegem un singur preparat de la ei pe care să-l recomandăm, dar dacă am fi amenințați cu moartea și ar fi musai să o facem, probabil am merge cu pieptul de rață, gătit sous-vide, cu piure de mango și cartofi dulci, dar ne-am gândi multă vreme și la salata de caracatiță cu cartofi trași în unt, roșii cherry, rucola și busuioc proaspăt. Mergeți și voi, o să vedeți că nu-i alegere ușoară.

De ceva vreme a intrat în vigoare și noul meniul de sezon la Livada – Restaurant & Music Lounge. Ne-am obișnuit deja ca ei să schimbe preparatele în fiecare sezon, însă tot reușesc să ne lase cu gura căscată de fiecare dată, și de uimire, și de poftă, ambele în egală măsură. E o nebunie cu meniul acesta nou, însă eu am fost complet cucerită de somonul cu cartofi în sos acrișor de parmezan cu spanac și muguri de pin și mărturisesc că am scris denumirea aceasta fără să respir și la final am înghițit în sec. Dacă vă hotărâți să mergeți la Livada, mai bine răsfoiți cu atenție meniul înainte, căci altfel va dura ceva timp până să vă hotărâți.

Din toată povestea asta nu puteau lipsi cei de la Off the Wall, care deja ne-au obișnuit cu schimbările sezoniere de meniu și am așteptat cu sufletul la gură să vedem ce ne-au pregătit. Nu ne-am putut stăpâni entuziasmul, așa că am mers și am vorbit și cu Chef Marius Petraș despre preparatele noi, iar interviul îl puteți reciti aici. Din motive încă necunoscute nouă, am sperat că discuția cu Marius ne va ajuta să ne alegem o farfurie preferată, dar de unde? O fi somonul cu piureul de mazăre favoritul lui, dar noi nu ne putem lua ochi de la The Duxell Tayler Burger, care e un fel de fostul burger Tayler, doar că mai bun, dacă e posibil așa ceva! Burgerii sigur sunt incredibili, haideți să încercăm ceva nou. Ce ziceți de Pork Wellington?

Charlie tocmai și-a lăsat întreaga bucătărie în mâinile Chef-ului Horia Șimon și am fost siguri că urmează o surpriză de zile mari în meniu. Ei bine, așteptările ne-au fost întâmpinate, depășite, iar Horia ne-a explicat totul despre noile farfurii chiar aici. Am fost la Charlie să vedem meniul cu ochii noștri, parcă nu ne-a venit să credem până n-am văzut totul. Gustări, creme, feluri de bază și desert, sunt toate acolo, vă așteaptă să vă uitați la ele vreo 15 minute înainte să vă decideți pe care îl încercați primul. Recomandăm mușchiulețul de porc în crustă verde, cu sparanghel sote, cartofi rumeniți și sos de ardei copți. Dar nu vă sfiiți să încercați și celelalte variante, sunt o minune toate.

Nici cei de la Polo Restaurant nu s-au lăsat mai prejos toamna aceasta și au venit cu preparate noi în meniu. Chiar dacă mulți spun că prețurile la ei sunt ușor peste medie, cred că și despre delicatesele pe care le servesc se poate spune același lucru. Având în minte mereu deviza ”Eating is a necessity, but cooking is an art”, au introdus în meniu costițe de vițel și piure de cartofi cu busuioc, o farfurie de culori și gusturi intense pe care nu trebuie să o scăpați din vedere sezonul acesta.

Și la Hugo Restaurants au anunțat că un nou meniu e pe drum, dar n-au divulgat mai mult. Noi promitem că facem un update aici de îndată ce scapă prima informație legată de tema aceasta.

Voi ce alte recomandări mai aveți pentru acest sezon?

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!

Share This