5 motive să încerci noul meniu de la Charlie

Home $ Articole $ Recomandări $ 5 motive să încerci noul meniu de la Charlie

by | Nov 29, 2017 | Recomandări

It`s a beautiful day to talk about food, right?! Despre noul meniu de la Charlie am tot pomenit în treacăt, și atunci când am povestit cu Chef Horia Șimon despre noua lui provocare, și când am discutat cu Marian Porumb, dar și când am făcut această listă cu dish-uri musai de încercat în sezonul rece. Îmi imaginez că v-am făcut… cel puțin, curioși. Azi ne-am gândit să nu facem o simplă prezentare a gustărilor din bucătărie, ci mai degrabă să vă oferim 5 motive care sunt evidente, dar de care poate aveți nevoie ca să mergeți personal să dați mâna cu ele.

Opțiuni de dimineață până seara
Meniul este structurat în două părți, unul de dimineață și unul de seară. Au introdus meniul de zi, care începe cu preparate de micul dejun, disponibile din momentul în care localul își deschide ușile, până la ora 14.00. Și dacă vă așteptați la clasicul mic dejun cu ouă, veți fi cu siguranță surprinși, căci farfuria va primi o formă nouă, potrivită sezonului, ușoară și sățioasă. Gustările vor putea fi comandate începând cu ora 12, cu sau fără o băutură alături, după cum simțiți. Nu mă pot abține să nu ”divulg” nici măcar un nume din această categorie, așa că vă spun: halva de sfeclă roșie cu nuci, brânză de capră, maioneză cu ulei de dovleac și jeleu de sfeclă afumată. Cum sună?

Produse de origine locală
Toate produsele sunt de origine locală, achiziționate de la micii producători, și se întâlnesc sub o minunată varietate de forme și texturi. Numim doar câteva dintre vedetele meniului, că-i destul de devreme și poate unii nu pot pleca de la job în pauza de masă, n-am vrea să cauzăm pofte… greu de suportat. Emulsia de Năsal – brânză maturată în grotă după metoda tradițională și singura brânză autohtonă din județul Cluj, alături de pătrunjelul rădăcină sote, Granny Smith și chips de țelină este demnă de toată atenția dacă nu vă puteți hotărî în privința gustărilor, de exemplu. La fel de bine, platourile de brânzeturi sunt compuse din produse făcute cu cea mai mare grijă de către producători locali, dar mare atenție, căci s-ar putea să fiți plăcut surprinși: elementele ce le compun pot să varieze în funcție de disponibilitate. La capitolul preparate din carne au o selecție de mezeluri artizanale cu alune, cu trufe, de mistreț, căprioară sau ceafă de Mangaliță – soi de purcelus autohton. Am vrut să vă ușurez alegerea, dar cred că am făcut tocmai contrariul.

Meniu inspirat din viața și filmele lui Charlie Chaplin
Ei și-au dorit să redefinească tot ce înseamnă bucătăria Charlie oferind un meniu inspirat din viața și filmele acestuia, iar acest lucru se vede îndeosebi la secțiunea de ”feluri de bază”. Au pornit de la referințe culinare întâlnite pentru a concretiza identitatea culinară a localului, iar interpretările moderne a mâncărurilor ajută la crearea unei experiențe complete pentru cei care le trec pragul. Poate că nu v-ați gândit niciodată vizionând filmul ”Gold Rush” că talpa de papuc pe care actorul o mănâncă în una din scene ar putea fi punctul de pornire în crearea unei farfurii cu file de calcan cu sfeclă coapă, pătrujel copt și sos de struguri cu tarhon, dar cei care au gândit întreg meniul au făcut-o. Nici de la deserturi nu s-au dat înapoi, căci dacă swiss roll-ul cu mere, scorțișoară și stafide a fost prăjitura preferată a lui Chaplin, atunci și noi trebuie să ne bucurăm de ea. Și câte și mai câte. Ia gândiți-vă, mușchiulețul de porc în crustă verde, cu sparanghel sote, cartofi rumeniți și sos de ardei copți… oare de la ce a fost inspirat?

Meet your next favorite dish at Charlie – by Chef Horia Simon #newfoodmenu #cluj #clujlife

A post shared by Charlie Pub (@charliepub) on

Feluri principale bazate pe tipuri de carne diverse
Pe lângă acel file de calcan și mușchiulețul de porc în crustă verde, pe care deja le-am pomenit, la secțiune de feluri de bază găsim o colecție apetisantă de tipuri de carne, după gusturile și preferințele fiecăruia. File crocant de păstrăv ecologic, antricot de vită de Uruguay, piept de rață, măduvă de vită, pui, pulpă de vită maturată, lângă diverse piureuri și ingrediente de sezon, sunt un deliciu chiar și pentru cineva care doar le privește denumirea în meniu. Și țin să atrag atenția asupra unui element extrem de popular, care se reîntoarce într-o formă nouă: carne de vită împreună cu salată, ou poșat, sos dijonaisse și chiflă proaspătă, împreună cu țelină prăjită în parmezan. Da, e chiar noul burger de la Charlie, a apucat cineva să-l testeze?

Secțiunea de supe/creme
Consider esențială, în orice meniu, secțiune de supe/creme, pentru că de obicei găsești doar câteva tipuri aici și te aștepți să fii dat pe spate de ele, să te facă curios, să te intrige. La Charlie găsim cremă de dovleac plăcintar copt, cremă de sfeclă roșie coaptă în jar și cremă de castane cu hribi în două feluri. Și sunt suficiente, pentru că te fac să-ți pui niște întrebări, trezesc pofte, nu poți trece cu ușurință peste dorința de a le încerca.

Cine a încercat deja preparate din noul meniu de la Charlie și poate împărtăși niște păreri? Și cine e nerăbdător să o facă?

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!