Ghidul #ClujLife pentru Beer Hype

by | May 17, 2018 | Articole

Vă anunțam astăzi mai devreme că se anunță zile pline weekendul acesta în Cluj și vă îndemnam să mergeți și la Beer Hype, un eveniment dedicat berii artizanale și producătorilor independenți din România, oamenii care fac posibil momentul de fericire în care gustăm o gură din băutura ”magică” și zâmbim larg. Vor fi clipe din acestea destule dacă decideți să mergeți la Beer Hype. Și este o ocazie foarte bună să vă mai relaxați, să ieșiți cu prietenii undeva, să beți ceva la aer curat, cu muzică și oameni faini înconjurându-vă.

A post shared by BeerHypeFest (@beerhypefest) on

Când?

Chiar începând de mâine. Vineri, sâmbătă și duminică. Adică din 18 până în 20 mai.

Unde?

Întregul eveniment are loc la Muzeul de Artă Cluj-Napoca. Mai exact, în Piața Unirii, la numărul 30. Poate vă sună mai cunoscut după numele de Palatul Bánffy din Cluj.

Cum ajung acolo?

Orice ați face, nu vă aventurați cu mașina personală. Având în vedere că Zilele Clujului sunt în plină desfășurare și orașul va fi împânzit de evenimente, vă puteți da seama că și aglomerația va fi pe măsură. Parcarea cu barieră din Piața Unirii va fi închisă în data de 19 mai între orele 00.00 – 23.55, asta pe lângă multe alte restricții de circulație (despre care puteți citi mai multe la finalul acestui articol) care vă vor încurca planurile și nu vrem să vă stresați în trafic. Și la urma urmei… mergeți să beți bere, nu fresh-uri de portocale? Nu mai bine chemi un taxi prin aplicația CleverTaxi? Eu asta voi face cu siguranță. Aici găsiți și alte aplicații esențiale pentru transportul în Cluj.

Am nevoie de bilet?

Nu, nu ai. Să văd acum ce scuză mai găsești ca să nu mergi să încerci minunățiile acelea de beri, să văd numai. Doar dacă v-ați înscris la atelierul despre stiluri de bere sau la seminarul despre cum degustăm o bere aveați de plătit o sumă, însă locurile la acestea sunt sold-out, v-ați ratat cheltuiala.

A post shared by KlausenBurger (@klausen.burger) on

De ce activități mă pot bucura în cadrul evenimentului?

Beer Hype este împărțit în 3 părți. Focusul principal va fi pe producători independenți de bere artizanală și munca acestora, iar voi vă veți putea bucura de câte băuturi poftiți, de diverse sortimente și culori, toate acestea în timp ce vă veți zbânțui de pe un picior pe altul pe muzica DJilor invitați: Dodo, DigitaLove, K-Lu, Andrei Puiu, Electroclown și Neprevăzutu. Mai apoi, avem Atelierul despre stiluri de bere, sâmbătă de la ora 19.00, unde degustați, recunoașteți ingrediente și povestiți despre tendințe trecute sau curente și seminarul unde puteți învăța Cum anume degustați o bere, pentru că… în caz că nu știați, la nivel mondial sunt înregistrate peste 140 de stiluri distincte de bere și fiecare are propriile sale caracteristici, ingrediente şi moduri de producţie, chiar dacă pentru a le analiza, toate sunt trecute prin acelaşi filtru. Sper că aveți un loc deja rezervat aici, căci v-am spus că deja ambele sunt sold-out.

Ce vendori voi găsi acolo?

Vreți voi să vă stric orice surpriză și să dezvălui cine sunt vendorii pe care îi veți întâlni la Beer Hype? Fie, dar numai pentru că oricum informația este publică, deci nu-i ține nimeni ascunși. Line-up-ul berilor sună cam așa: Amistad, Bere a la Cluj, Carol Beer, Hophead Brewery, Klausen Burger, Kutuma, One Beer Later, Perfektum, Three Happy Brewwers, Sikaru, Zaganu. Și să nu credeți că nu s-au gândit că vi se face și foame între atâtea beri, pentru că au făcut-o. De asta vor fi acolo și cei de la Cimbru, Jaxx American Restaurant și Clubul Gastronomic Transilvan, să vă potolească poftele care ar mai putea apărea.

A post shared by BeerHypeFest (@beerhypefest) on

De ce să particip?

Tu numai gândește-te cât de tare e să stai și să bei o bere cu omul care a produs-o. Satisfacția e unilaterală, el se bucură că te vede aprecindu-i produsul, tu ai ocazia să afli până la ultimul detaliu despre procesul de producție, despre ingrediente etc. Și dincolo de a fi producători, oamenii sunt antreprenori, deci sigur au povești foarte faine de viață și ai ce învăța din experiența lor. Dacă te interesează subiectul, aici e locul unde ai putea cere un sfat.

Ne vedem la Beer Hype mâine, sâmbătă sau duminică?

Evenimente viitoare

Abonează-te la newsletter

Ți-a plăcut acest articol? Abonează-te pentru a primi ultimele noutăți și recomandări.

Te-ai abonat cu succes.

Share This