Evenimente de neratat în decembrie la Cluj

Home $ Articole $ Evenimente de neratat în decembrie la Cluj

by | Nov 30, 2018 | Articole, Recomandări

Începe o nouă lună, iar frigul nu a amorțit viața socială a Clujului. Nu vă așezați prea comod în fotolii, căci avem multe evenimente ce aduc voie bună luna aceasta. Deci, să încheiem anul cum știm cel mai bine – cu motive de ieșit din casă. Fară să o mai lungim, hai să vedem care sunt evenimentele de neratat în decembrie la Cluj.

Centenarul Marii Uniri | 1 decembrie
În prima zi de decembrie ne adunăm cu mic cu mare pentru a sărbători 100 de ani de la înfăptuirea Marii Uniri a României. Sărbătorim în Cluj, bucurându-ne de comunitatea construită aici, dar suntem uniți prin trăiri cu toți românii. Având în vedere diversitatea culturală a orașului, evenimentele la care suntem așteptați iau mai multe forme. Pe lângă ceremoniile oficiale și tradiționala defilare militară, vor avea loc reînscenări istorice, spectacole stradale, proiecții și concerte, după programul de aici. Ne întâlnim afară, la sărbătoare!

Stand-up Comedy show cu Costel și Raul Gheba | 3 decembrie
Cum să refuzi o porție bună de râs care să te încălzească în sezonul rece? Cred că nu e cazul să vi-l prezint pe Costel și cât de bine știe să folosească umorul. Apropo, dacă nu știți gluma cu țurțuri, căutați-o – e de sezon. Iarna aceasta, Costel revine la Cluj cu un nou show de stand up ce se numește „Rog seriozitate” … acum, între noi fie vorba, titlul a ajuns în forma asta din întâmplare și, până la urmă, oricâtă seriozitate v-ar cere, nu vă veți putea abține să nu izbucniți în râs. În deschiderea show-ului va fi Raul Gheba, pe care probabil îl cunoașteți din clipurile Sector7. Dacă nu ți-ai luat încă biletul, o mai poți face de aici.

Festivalul Teatrelor Naționale | 29 noiembrie-5 decembrie
Cu ocazia centenarului, se cade să sărbătorim cultura venind mai aproape de ea. Astfel că, timp de o săptămână, Teatrul Național Cluj va fi gazda mai multor spectacole venite de prin colțurile tării. Vom întâlni spectacole construite la București, Timișoara, Sibiu, Tg-Mureș, Iași și Chișinău, toate bazate pe texte românești. E o ocazie prin care îți poți îmbogăți spiritul și poți aprecia mai mult roadele creației românești. Programul complet este disponibil aici.

Gipsy Kings | 5 decembrie
Trupa Gipsy Kings, devenită cunoscută în anii ‘80 prin hituri precum „Bamboleo“ sau „Djobi, Djoba“, va concerta pentru prima dată în Cluj-Napoca, la Sala Polivalentă. Ia-ți biletul de aici și nu rata trupa renumită pentru ritmurile de flamenco.

Cosmo & the City – Winter Edition | 6 decembrie
Crăciunițele nu sunt uitate în toată forfota despre Moș Crăciun, acestea având o seară dedicată lor – Cosmo & the City. Sunt așteptate într-o ținută elegantă, completată de un pahar de Cosmopolitan, precum faimoasele personaje din serialul Sex & the City. Poți să își rezervi locul completând formularul de aici. Ne vedem la Syndicate Bar, da?

CreativeMornings | 14 decembrie
Dacă ai nevoie de un motiv pentru a fi matinal, atunci acesta e evenimentul de la care nu trebuie să lipsești. Lună de lună, mințile creative ale comunității se întâlnesc pentru a dezbate diverse teme, deja de un an. Începe-ți ziua eficient prin participarea la ediția aniversară CreativeMornings, care își va anunța tema în curând. Alte motive pentru care să fii o persoană matinală găsești în articolul de aici.

Street Food Festival Christmas Goodies | 7-16 decembrie
Luna aceasta, pe lângă sărbătorile de iarnă, avem un motiv numai bun de a ne bucura. De ce? Pentru că savurăm mâncare delicioasă direct în stradă – mai exact, în Piața Muzeului, la SFF Christmas Goodies. Și stați liniștiți, spiridușii moșului trec și pe la Gift boutique-ul cu obiecte handmade din cadrul evenimentului. Atmosfera va fi întregită de muzică live și de fapte bune încurajate prin campania Passport for a Dream, ce are ca scop îndeplinirea dorințelor copiilor de la Centrul de zi Something New și ale unor familii nevoiașe din județul Alba. Ce zici, te transformi în Moș Crăciun?

Cluj Design Christmas Edition | 14-16 decembrie
În ajutorul Moșului sare și ediția de Crăciun a Cluj Design Days, ce va avea loc la Casa TIFF. De aici, spiridușii pot alege cadouri realizate de peste 35 de designeri români. Odată ce sacul Moșului e plin, aceștia sunt așteptați să petreacă la Cluj Design Days Party, în Atelier Cafe. Ho, Ho… wHo’s in?

Lacul Lebedelor | 27 decembrie
Crăciunul nu e numai despre colinde și vizite la rude. Poți alege să petreci o seară de calitate alături de cei dragi urmărind spectacolul Lacul Lebedelor, adus pe scena Casei de Cultură a Studenților de către St. Petersburg Classical Ballet of Andrey Batalov. Pentru a intra în povestea așezată pe muzica lui P.I.Tchaikovski, ia-ți biletul de aici.

Concerte de Colinde
It’s beginning to look a lot like Christmas… Se simte din ce în ce mai mult spiritul sărbătorilor și cel mai bun mod de a transmite atmosfera festivă e prin muzică. Așa că, sunteți invitați la concerte de colinde ce vă vor încălzi sau dezgheța (în cazul Grinch-ilor) sufletele. Repertoriul conține colinde românești, americane, colinde vechi și colinde ce îți vor aminti de copilărie, deci, fă-ți loc în program.

Târguri de Crăciun
Venirea sărbătorilor împinge comunitatea spre fel de fel de târguri. Pe lângă Târgul de Crăciun din Piața Unirii, poți căuta cadouri pentru cei dragi la Târgul Handmade Transilvania, ce va avea loc la Centrul de Cultură Urbană Cluj-Napoca. Acolo vei găsi obiecte realizate manual, vei putea participa la ateliere creative și îți vei putea potoli foamea la un food truck. Printre cumpărături, sunteți așteptați și să vindeți haine și accesorii pe care nu le folosiți în cadrul Catrafu-SALE. Bani colectați din taxa înscrierea standurilor, precum și donațiile participanților, vor fi utilizați în scopuri umanitare.

Concerte de sărbători
Nu sunt nici păstori, nici magi… ci, sunt cei trei cântăreți care nu lipsesc de pe scene în perioada Crăciunului. Crăciunul este anunțat și de vocea lui Fuego, care va concerta la Cluj în 9 decembrie la Cinema Florin Piersic. Îți poți lua biletul de aici. La Sala Polivalentă, Ștefan Bănică aduce atmosfera de sărbătoare printr-un concert de Crăciun ce va avea loc în 19 decembrie, la Sala Polivalentă, având biletele disponibile aici. Pentru a te bucura de colindele tradiționale, nu uita să îți iei biletul la concertul lui Ștefan Hrușcă și de a te delecta cu stilul său inconfundabil.

Revelion #Cluj | 31 decembrie
Dacă alegi să petreci noaptea dintre ani în Cluj, ai de ales dintre o mulțime de petreceri. Ca să îți fie mai ușor să alegi locația potrivită, aruncă o privire aici și vezi ofertele pentru Revelion. Cine știe, poate o să închinăm șampania în același loc.

Ai și alte planuri pentru ultima lună din an?

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!