10 lucruri #cool care se întâmplă săptămâna aceasta în Cluj

Home $ Articole $ 10 lucruri #cool care se întâmplă săptămâna aceasta în Cluj

by | Dec 17, 2018 | Articole, Recomandări

În sfârșit e iarnă în toată regula și am observat deja că aveți o plăcere să ieșiți din casă pentru a vă bucura de noile straie ale orașului. Mai e numai o săptămână până la Crăciun, așa că înainte să îi vizitezi pe cei dragi, fă-ți timp pentru a profita de viața orașului. Fără să mai lungim povestea, iată care sunt evenimentele pe care nu trebuie să le ratezi săptămâna aceasta în Cluj.

Toată săptămâna – (Re)Vizitează Târgul de Crăciun
Și săptămâna acesta te încurajăm să mergi la Târgul de Crăciun, mai ales că ninsoarea îl face să pară de poveste. Zilele acestea se învârt în jurul cadourilor, așa că ai ocazia să îți umpli sacul cu minunății pentru cei dragi. Poți învăța direct de la Moș Crăciun cum se fac cadouri de neuitat, sâmbătă și duminică, când vine în Piața Unirii. Vezi programul evenimentelor aici. Și dacă nu ai testat încă patinoarul, ce mai aștepți? Ecaterina, colega mea, l-a testat și a povestit experiența ei pe patine aici.

Oricând în săptămâna aceasta – Bucură-te de Decembrie Festiv
Sărbătorile nu trec pe lângă Syndicate Bar fără să își lase amprenta. Luna aceasta, te invită la un pachet festiv pentru 2 persoane ce include un platou tradițional și băuturi de sezon, la prețul de 79 de lei. Și dacă ești reticent, aruncă o privire peste articolul de aici.

Oricând săptămâna aceasta – Profită de zăpadă
Pentru mulți, prima zăpadă nu înseamnă numai oameni de zăpadă, bulgăreală și scârțâitul zăpezii sub ghete. Dacă atunci când ai văzut primii fulgi de nea deja te-ai gândit la următoarea escapadă pe pârtie și la adrenalina de pe schiuri/snowboard, atunci e cazul să îți faci planuri. Pentru a te orienta mai ușor, avem o listă cu pârtii din Cluj și împrejurimi pe care ai putea să le încerci iarna aceasta.

Vezi această postare pe Instagram

#snowboarding #snowboard #sunnyday

O postare distribuită de Flaviu.B? (@flaviu_benche) pe

Marți – De la activitate culturală la stare de bine
Dă-ți întâlnire cu specialiști în domenii precum arta, medicina, psihologia sau dezvoltarea urbană în cadrul unui eveniment ce își propune un schimb de bune practici și idei. Culture and Well-being Forum pune în dezbatere modul prin care participarea la activități culturale îmbunătățește sănătatea mentală și emoțională. Dacă ești curios să afli perspectivele celor 9 invitați, înscrie-te la eveniment completând formularul de aici.

Miercuri – Răsfață-te la Beluga
Restaurantul Beluga și-a deschis recent ușile, iar noi nu ne-am făcut așteptați prea mult și le-am făcut o vizită la cină. Tocmai de aceea, îți recomandăm și ție să le treci pragul, iar miercurea ar putea fi ziua perfectă. De ce? Pentru că ziua de miercuri e dedicată spumantului și fructelor de mare. Prin urmare, poți alege între două specialități (Prawns și Gravalax) pe care să le savurezi alături de spumantul Bottega într-o atmosferă retro, la prețul de 60 de lei. E rețeta perfectă pentru a uita de stresul de dinainte de sărbători.

Joi – Ascultă niște colinde netemperate
Deși concertele de colinde sunt aproape zilnice în perioada aceasta, Colinde netemperate își propune să aducă o altă perspectivă asupra sărbătorilor de iarnă, punând în lumină tradiții arhaice. Vei întâlni atât colinde, cât și legende și fotografii, prin care vei fi transpus în universul folcloric românesc. Experiența este livrată prin muzica trupei Avant’n’Gard, formată din Maria Balabaş (voce, claviaturi), Mihai Balabaş (chitară, electronice), Călin Torsan (instrumente de suflat), Marina Pîngulescu (vioară, diverse instrumente, voce) și prin glasul actriței Sânziana Tarța. Intrarea va fi liberă, însă mai bine îți rezervi un loc printr-un comentariu în cadrul evenimentului de pe Facebook.

Joi – Ia cina de Crăciun în avans
Crush își deschide porțile pentru oaspeți, așteptându-i cu bunătăți și vinuri care mai de care. Mâncarea va fi tradițională, constând într-un platou tradițional, nelipsitele sarmale și cozonac, iar în cazul băuturilor, vizitatorii pot alege între două selecții de vin, fiecare constând în trei sortimente. În total, cina constă 88 de lei, iar rezervările se fac la 0733 968 344.

Vineri – Participă la un concert caritabil
Trupa Reea va susține un concert la Casa de Cultură a Studenților. Fiind un evenimente în care s-au implicat Beard Brothers, banii strânși vor fi utilizați pentru campania “1.12 Wheels For Life” ce are ca scop achiziționarea unei ambulanțe de tip C pentru SMURD Cluj. Biletele au prețul de 21 de lei și pot fi achiziționate de aici. Deci, ce zici de un concert și o faptă bună dintr-un foc?

Duminică – Intră în atmosfera de sărbătoare prin muzică
Duminică ești așteptat la tradiționalul concert de Crăciun de la Opera Națională. Concertul vocal-simfonic va aduce pe scenă soliștii, corul, ansamblul de balet și orchestra Operei Naționale. Vei putea asculta atât melodii românești de sărbătoare, cât și internaționale, așa că ia-ți biletul de aici și lasă-te captivat de evenimentul festiv.

Duminică – Adu bucurie copiilor
Chiar înainte de Crăciun colindele sunt în toi, așa că îți propunem să te pregătești de venirea sărbătorilor participând la un concert de colinde caritabil. Îi vei asculta pe cei din Young Famous Orchestra și Grupul Coral Sfântul Apostol Andrei cum împărtășesc din magia Crăciunului. Iar banii strânși vor fi donați pentru dotarea Secției IV Pediatrie din cadrul Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii Cluj. Îți poți lua biletul online, de la Florin Piersic sau din librăria Humanitas.

Tu cum îți vei petrece săptămâna?

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!