Cum a fost la aniversarea 5 ani de Bistro Sorriso

Home $ Articole $ Cum a fost la aniversarea 5 ani de Bistro Sorriso

by | Mar 12, 2019 | Articole, Cum a fost la

Acum 5 ani, pe vremea când eu încă răscoleam Internetul și făceam dosare cu plusuri și minusuri încercând să fac cea mai înțeleaptă alegere în aceea ce privește facultatea ale cărei cursuri le voi urma, în Cluj, pe Calea Dorobanților 48, la doar 10 minute de locul pe care aveam să-l numesc acasă, se deschideau pentru întâia oară ușile Bistro-ului Sorriso.

Din iubire pentru oameni, mâncare bună și Italia, Dana, una dintre puținele femei care se poate lăuda cu titlul de proprietară a unui local clujean, și-a făcut curaj și a îndrăznit să-și urmeze visul. Astfel a apărut acest bistro discret și cochet, la doar câțiva pași de zona centrală, un loc în care ești mereu întâmpinat cu un zâmbet larg, muzică italiană, arome îmbietoare și, mai presus de toate, mâncare absolut delicioasă. Gătesc la vedere, într-o bucătărie deschisă în care Alin, bucătarul șef, alături de o echipă de bucătari tineri, se bucură mereu să împartă recomandări clienților, se hrănesc cu aprecierile și zâmbetele satisfăcute ale celor care stau la mese și pun la cale tot felul de farfurii colorate și apetisante. Da, chiar acolo, chiar sub nasul nostru.

Fiind oricum cât se poate de des la ei în restaurant, nici nu am conceput să nu le fim alături la această aniversare. Am fost primiți cu același entuziasm ca de fiecare dată, cu o vorbă bună și amabilitatea specifică parcă numai acestui loc. Am ciocnit un pahar de prosecco în cinstea lor (sau poate că vreo două sau trei, dar cine le mai ține socoteala când ai motiv de sărbătoare), am ciugulit din aperitivele care nu aveau cum să nu își facă apariția la petrecere, ne-am bucurat pe îndelete de felul principal, iar seara a continuat cu muzică, povești și voie bună. Nelipsit a fost și simpaticul tort, prilej perfect pentru a stinge luminile, a aprinde lumânările și a da glas celui mai sincer ”La mulți ani!”

Cu emoții în glas, Dana ne-a mulțumit tuturor celor prezenți, și fiind pusă în fața microfonului de către Bogdan Bob Rădulescu, ne-a mărturisit rețeta pe care s-a clădit acest loc.

Un pic de nebunie, un pic de inconștiență, un pic de pasiune, oameni buni în jurul meu, prieteni pe care m-am putut baza și o echipă minunată care dă viață și savoare locului, careia vreau să-i mulțumesc! Dacă ar fi să dau timpul înapoi 5 ani și să am ocazia să fac totul din nou, aș face exact același lucru în ceea ce privește acest loc.

Pentru cei care încă nu ați ajuns în acest restaurant, trebuie să știți că preparatele de la Bistro Sorriso sunt simple și gustoase, iar pentru aproape fiecare în parte pot garanta personal, căci am luat meniul la rând și foarte puține mi-au scăpat. Rețetele și ingredientele pe care le folosesc sunt, firesc, italienești: paste, risotto, salate, fructe de mare în diverse forme, dar și carne de vită, porc sau rață. Să nu uităm deserturile, căci se zvonește că aici găsiți unul dintre cel mai bun tiramisu din oraș.

Locul este ideal pentru mic dejun, business lunch și cine liniștite în familie sau cu prietenii, evenimente corporate și aniversări. Chiar dacă cele mai multe din diminețile tuturor sunt pe fugă, odată ce gustați din liniștea momentului în care savurați o cafea aromată afundați în contemplarea traficului de pe Dorobanți, care nu vă afectează nicicum, veți reveni la ei iar și iar, poate chiar și la prânz, pentru meniul zilei sau pentru a vă lăuda colegilor de birou ce ați mai descoperit în materie de gastronomie italienească la Cluj. Cinele sunt un deliciu și o plăcere, cu muzica în surdină și fericirea de a împărți o experiență culinară minunată cu cineva care contează. Citiți cum a decurs ultima noastră cină aici.

Ne place la Bistro Sorriso mult de tot și nu ne imaginăm orașul fără acest restaurant pe hartă. În calitate de prieteni le dorim ca roadele muncii lor să-i trimită în fiecare seară cu un zâmbet pe buze la culcare. În calitate de clienți le dorim să ne hrănească mulți ani. Iar în calitate de mici critici culinari a localurilor clujene, le zicem doar atât: faceți ce și cum știți voi, că faceți tare bine.

Tu când ai fost ultima dată la Bistro Sorriso?

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!