Am testat cele 3 sortimente noi de pizza din meniul de la cut & crust

Home $ Articole $ Am testat cele 3 sortimente noi de pizza din meniul de la cut & crust

by | Mar 19, 2019 | Articole

A devenit un reflex pentru noi să ieșim în oraș, să adulmecăm toate schimbările, și să devenim instant curioși când dăm de ceva, să vrem să aflăm mai multe, să participăm, să gustăm, să fim în mijlocul noutăților. Nici nu ar trebui să vă uimească faptul că deja am făcut o vizită la cut & crust, simpaticul restaurant din Grigorescu care pe noi ne-a convins încă de la prima vizită, și am testat cele trei sortimente de pizza pe care le-au introdus recent în meniu.

Despre nevoia imperativă de a veni constant cu ceva nou, mai ales atunci când vorbim de ale gurii, nici nu are sens să dezbatem. Cred că putem cădea cu toții de acord că, în ciuda faptului că fiecare dintre noi are o bază solidă de preparate preferate în diverse locații de prin oraș, simțim o dată la câteva zile / săptămâni / luni (fiecare după nivelul de poftă), dorința de a descoperi ceva nou, de a îmbogăți lista cu un alt dish cu care să ne batem cercul de prieteni la cap până merg și ei în testare. Sau poate doar eu fac asta. Cut & crust are mai puțin de un an de la deschidere, iar acum au venit cu alte trei combinații, una mai tentantă decât cealaltă. Chiar dacă motive să mergem la ei avem destule întotdeauna, numai bine a picat unul nou-nouț. Să-mi spuneți la final care dintre acestea v-a făcut să înghițiți în sec, să puneți mâna pe telefon și să comandați sau, și mai bine, să plănuiți o vizită rapidă pe Donath 65.

Le prezint în ordinea din meniu. Asta doar ca să vă ușurez munca și să puteți spune – ”O vreau pe prima (a doua sau a treia) din articolul de pe ClujLife!” Așadar, Salamino piccante e gorgonzola, un mix îndrăzneț de ingrediente și senzații gustative. Sortimentul acesta mi se pare un fel de rai al celor cu adevărat curajoși, căci avem de-a face cu niște gusturi destul de intense, date de salamul picant și această brânză cu mucegai pe care unii o adorăm, alții o evităm, deci mare atenție. La acestea se mai adaugă mozzarella și nelipsitul sos de roșii. Vă recomand această pizza doar dacă sunteți mereu în căutare de ceva ușor diferit și mai ales, dacă vă plac aromele foarte tari.

Mergem mai departe și ajungem la Bufala e crudo, despre care vă voi mărturisi fără niciun fel de ocoliș că este preferata mea dintre sortimentele noi. I am a prosciutto lover, așa că era cumva de așteptat să mă convingă rapid. Mai ales că știu bine că folosesc prosciutto crudo adus tocmai din Parma și că durează mai bine de doi ani până ca el să fie pregătit pentru noi, să ne putem bucura de ale sale felii subțiri, de tradiție și măiestrie italienești. În plus, decizia de a completa această pizza cu mozzarella di Bufala DOP – dulce, cremoasă, absolut delicioasă, mi s-a părut ireal de inspirată. Și gândiți-vă că la aceste două ingrediente se mai adaugă doar uleiul de măsline și pizza e gata de devorat. Fără sos de roșii. Definitely a must try.

Lista se încheie poate că mai repede decât v-ați fi dorit, însă credeți-mă că trei sortimente noi sunt mai mult decât suficiente, altfel am sta toată-ziua-bună-ziua la cut & crust, tot testând și degustând. Affumicata ne oferă destul de multe hint-uri referitoare la gustul său predominant prin simpla denumire. Are drept ingredient de bază scamorza, un tip de brânză fermentată din caș, originară din sudul Italiei. Este asemănătoare cu mozzarella, care îi stă mândră alături pe această pizza, însă are un gust mai pregnant. Lângă cele două au mai pus peperoni.

Nu uitați că pizza de la cut & crust pot fi comandată în varianta Tonda (formă rotundă), Longa (pizza de jumătate de metru) sau Longa Combo, unde combinați două sortimente la alegere și împărțiți cu cei dragi. Și vă mai spun ceva ca să vă conving: au și deserturi noi – meringata, tiramisu, lapte de pasăre, și cam atât vă divulg momentan. Îi găsiți pe 📍 Donath 65 sau la numărul de telefon 📞 0740 402 288.

Acum spuneți-mi: care v-a convins?

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!