Unde poți lua parte la degustări de vin în Cluj

by | Sep 11, 2019 | Articole, Ieși cu prietenii

Fie că vrei să recunoști sau nu, un pahar de vin rezolvă orice problemă. Iar ca să te simți mai bine, cercetătorii au demonstrat recent că un pahar de vin este echivalentul unei ore de sport. Totuși, n-ar trebui să neglijezi un stil de viață echilibrat și sănătos, doar știi cum se spune…ce-i prea mult strică. Mai răruț că-i mai drăguț.

Dacă vrei să îți surprinzi prietenii cu un vin deosebit, dar nu știi cum și unde să îl găsești, poți merge la o degustare și astfel vei fi îndrumat către produsul ideal, la care visezi. În Cluj sunt destule locuri care te pot ajuta în acest sens, despre care vom detalia mai jos. Cu paharul de vin lângă tine sau nu, te invităm să descoperi 5 locuri din Cluj în care Bacchus s-ar simți ca la el acasă.

1. Licori și Tabieturi
Dacă vremea de afară simți că îți induce o stare de depresie, cheamă-ți prietenii la tine și stați la o poveste la un pahar de vin. Nu ai vin? Dă o fugă până la Licori și Tabieturi și cu siguranță vei pleca acasă cu o gamă variată de licori care ar putea să îți impresioneze chiar și cei mai pretențioși musafiri. Dacă nu știi ce să alegi, cineva îți va sări în ajutor, iar dacă vrei să testezi diferite feluri de vin, ai grijă să nu ratezi degustările care au loc în magazin.

Locație: Dorobantilor 116
Program: L-S 9:00-22:00 || D închis

2. Crama Noastră
Orice pasionat de vinuri s-ar simți ca în Rai aici. De la alb, roșu sau rose, nu vei ști niciodată cu care să începi. Iar cum cei de la Crama Noastră spun că vinul nu înseamnă nimic fără prieteni, organizează o ieșire cât mai repede cu aceștia, întrucât se organizează degustări în cerc restrâns, la cerere. De asemenea, se serbează și zile de naștere, dar și seri de socializare la care poți ieși cu persoanele apropiate ție. Pentru a fi la curent cu toate evenimentele pe care aceștia le organizează, analizează din când în când site-ul acestora.

Locație: strada I. C. Brătianu 35
Program: L-V 9:00-22:30 || S 10:00-18:00

3. Osteria del Buon Vino
Este mai mult decât un restaurant unde se bea vin, așa se descriu cei de la Osteria del Buon Vino și nu cred că mai trebuie adăugat nimic, s-a spus tot. Așadar, dacă vrei să afli istoria vinului pe care îți dorești să îl încerci, urmând ca la finalul sticlei să te trezești în acele vremuri îndepărtate, ai găsit locul perfect. Personalul amabil îți va răspunde la toate curiozitățile pe care le ai, de la recoltare până la cum ar trebui să fie servit vinul. În plus, vei putea lua aici cina în compania, bineînțeles, a unui pahar bun de vin și a prietenilor tăi. Nu în ultimul rând, vă recomandăm să faceți o rezervare înainte pentru nu a întâmpina surprize.

Locație: Calea Dorobanților 7
Program: L-S 18:00-23:00 || D închis

4. Bruno Wine Bar
Aici s-au reunit vinurile din 4 continente, însumând astfel aproximativ 21 de soiuri din 12 țări. O călătorie a simțurilor pe care o vei parcurge cu ajutorul unui vin bun, în compania persoanelor care sunt importante pentru tine. Încă din 2008, cei de la Bruno Wine Bar sunt gazdele celor care vor să viseze și să se relaxeze la o poveste sau cum s-ar spune, la un pahar de vorbă. Și în acest caz vă recomandăm să urmăriți pagina lor de Facebook pentru viitoarele evenimente pe care le vor organiza.

Locație: Strada Constantin Daicoviciu 1
Program: L-D 17:00-23:45

5. Sax with Friends
Aici este locul în care vinul este ridicat la rang de artă, alături de alte capodopere care îți vor încânta ochii în timp ce savurezi licoarea ta magică. Atmosfera liniștită care învăluie localul de te va face să uiți de griji, să evadezi din cotidian și să te bucuri astfel de orice clipă petrecută alături de prietenii tăi. De cele mai multe ori, muzica live va juca un rol esențial în conturarea acestei atmosfere, bucurându-te de un vin bun și de poveștile pe care cei din jur le vor spune din inimă.

Locație: Piața Muzeului
Program: de marți până duminică de la 18

6. Boutique Comtesse du Barry
Un loc elegant, în care te vor întâmpina sute de sticle de vin din zeci de soiuri, o încântare pentru papilele gustative și pentru suflet. Până și cele mai pretențioase gusturi vor fi surprinse și impresionate de selecția localului, întrucât cele mai rafinate vinuri s-au reunit aici, pentru a oferi clienților o seară memorabilă. Totodată, ar fi bine să vă rezervați din timp o masă dacă vreți să scăpați de griji și de posibilitatea de a nu vă putea îndeplini planul.

Locație: strada Emil Isac 14
Program: L-V 10:30-20:00 || S 10:30-17:30

Acum că ai parcurs această listă, ce loc vei bifa prima dată în căutarea vinului perfect?

Abonează-te la newsletter

Ți-a plăcut acest articol? Abonează-te pentru a primi ultimele noutăți și recomandări.

Te-ai abonat cu succes.

Share This