Veneția – atracția romanticilor incurabili

Home $ Diverse $ Veneția – atracția romanticilor incurabili

by | Oct 28, 2019 | Diverse

Nu există un oraș mai pitoresc și mai inspirațional în lume precum este Veneția. Situat în nord-estul Italiei, orașul a devenit foarte popular în rândul turiștilor de pretutindeni pentru istoria profundă pe care o evocă și pentru priveliștile magice de printre căile navigabile. Este format dintr-un cluster de 118 insule despărțite de canale și conectate de 400 de poduri.

Iată opt motive pentru care romanticii incurabili de peste tot din lume aleg să vină în Veneția:

1. Plimbările cu gondola
Se spune că gondolierii venețieni sunt foarte chipeși și fermecători, purtând veșnicele bluze dungate și pălăriile aurii din paie. Aceștia se adună la poalele celor mai faimoase poduri din oraș cum ar fi Rialto sau Accademia așteptând următorii clienți. O plimbare printre canalele misterioase sub transa cântecelor lor devine un moment magic desprins de realitate.

2. Ponte dei Sospiri
Puntea Suspinelor a devenit o locație foarte populară în rândul cuplurilor, aceștia alegând să-și declare dragostea eternă acolo. Legenda locală spune că dacă un cuplu trece pe sub punte la lăsarea serii în timp ce se sărută, atunci dragostea lor va fi veșnică. Podul a căpătat un renume pozitiv în momentul în care a apărut într-o scenă din filmul ”A little romance”, unde protagoniștii și-au jurat iubirea sub forma unui sărut pasional.

3. Pe urmele lui Casanova
Veneția se poate surprinde cel mai bine prin faimosului romancier, Casanova. Localnicii spun că pe lângă podul Rialto, în apropiere de Calle delle Do Spade, el obișnuia să-și dea întâlnire cu iubitele sale. Scriitorul menționează în biografia clădirea Ridotto ca fiind una dintre cele mai emblematice clădiri ale scriitorului unde, de altfel, îi plăcea să-și petreacă parte a timpului.

4. Piața San Marco
Punctul central de întâlniri din Veneția e reprezentat de inima orașului, Piața San Marco. Împodobită cu zeci de cafenele, magazine de suveniruri și muzee, piața se află chiar la gura Marelui Canal. Aici localnicii adoră să hrănească sutele de porumbei în timp ce ascultă bătăile de clopot ale Bazilicii Sfântului Marcu.

5. Podul Rialto
Fiind cel mai vechi și cel mai elegant pod construit vreodată pe Marele Canal, podul Rialto reprezintă o podoabă pentru cultura venețiană. Modelat de însuși Michelangelo în secolul al 16-lea, podul face trecerea directă dintre piața San Marco și piața San Polo. Meșteșugarii din toate colțurile orașului se adună între piețe pentru a putea vinde legume, pește și tot felul de soiuri de condimente italienești.

6. Carnaval
Multe cupluri aleg să se îndrepte înspre partea colorată și muzicală pe care o oferă Veneția în sezonul mai rece. Carnavalul este festivalul ce promite turiștilor o călătorie în timp cu ajutorul costumațiilor și măștilor de epocă, precum și baluri mascate pentru o adevărată experiență venețiană. Festivitatea include o paradă cu apă, o reproducere a celebrului Volo dell’Angelo (”zborul îngerului”) și o varietate imensă de mâncăruri tradiționale italienești.

7. Turnul cu clopot Campanile
Construit în secolul al 12-lea, turnul Campanile din Bazilica San Marco obișnuia să fie un far pentru comerțul naval. Astăzi, se poate ajunge deasupra celor aproximativ 100 de metri înălțime pentru a asista la cele mai incredibile priveliști. Piscurile munților Dolomiți se pot observa pe o zi senină, precum și multitudinile de acoperișuri roșii ale orașului și laguna Marelui Canal.

8. Teatrul La Fenice
Deasupra scenei, pe scaunele de catifea din balcoanele aurii, se pot viziona cele mai romantice spectacole de balet sau operă live pe care orice cuplu îndrăgostit le-ar adora. De asemenea, teatrul La Fenice difuzează o varietate întreagă de filme independente, majoritatea fiind nume mari participante ale festivalurilor internaționale de film. Spectacolele garantează o experiență intimă și tranzitorie pentru orice pereche care-și petrece vacanța amoroasă în Veneția.

Fie că porniți într-o scurtă escapadă sau în luna de miere, Veneția este fără îndoială cea mai romantică destinație pe care și-o poate dori un cuplu. De la o cină romantică cu privire asupra Marelui Canal până la o petrecere nebună și colorată la Carnaval, orașul oferă o experință romantică de neuitat.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!