La finalul lui ianuarie spuneam că „2021 vine deja cu multe premiere.” Ei bine, acum, la final de februarie spunem că luna ce tocmai a trecut a fost una liniștită, care parcă a reflectat trăirile noastre interioare din ultimele săptămâni de iarnă. Natura ne-a oferit de toate: de la răsărituri liniștitoare la apusuri încântătoare, așa cum numai în luna februarie poți vedea, și de la zile senine, călduroase și promițătoare la… zile cu puțină ploaie, pe alocuri transformată în zăpadă și frig cât cuprinde. N-am mai avut parte de ninsoare așa cum am avut luna trecută, dar februarie ne-a oferit timp să ne obișnuim cu gândul că încă un anotimp se sfârșește. Și, prin zilele-i în care vremea de afară te îmbia să ieși din casă, te ajuta să te acomodezi cu gândul că se apropie primăvara.
Dacă fotografiile care ne apăreau pe feed n-au fost îndeajuns de concludente din acest punct de vedere, dacă momentele în care luam Clujul la pas pe parcursul acestei luni nu ne-au convins de asta și dacă mai aveam nevoie de ceva în plus care să ne facă să descoperim orașul într-o lună de tranziție dinspre iarnă înspre primăvară, am avut parte de acel „ceva”. Și s-a regăsit tocmai pe timeline-ul contului nostru de Instagram, în cele două takeover-uri realizate în perioada 1 – 5 februarie și, respectiv, 8 – 12 februarie. Viața atât de caracteristică #Clujului și primăverii a fost adusă în acele zile pe feed-ul nostru de către Alex Bartiș (@alexbartis) și Vlad Irimie (@irimievlad) prin postările lor. Așa ne-am petrecut prima jumătate a lunii: admirând orașul văzut prin aparatele de fotografiat ale celor doi.
Pare că takeover-urile și-au făcut efectul și fiecare dintre voi s-a lăsat inspirat, pentru că în cea de-a doua jumătate a lunii ne-am bucurat să observăm aceeași tendință de explorare continuată prin hashtag-ul #clujlife, folosit de mulți dintre cei care formează comunitatea noastră. Poate că tocmai datorită lor a (re)înviat – odată cu natura care se pregătește să facă același lucru – și dorința comunității noastre de a găsi frumosul la tot pasul prin oraș. Iar în 10 dintre cele mai frumoase poze din Cluj postate în luna februarie pe Instagram, orașul nostru a arătat cam așa:
Aceeași dorință de a explora Clujul am simțit-o și noi după finalizarea celor două takeover-uri. Am documentat-o, cultivat-o și arătat-o pe feedul nostru de Instagram în continuarea cadrelor surprinse de Alex și de Vlad. Am (re)început, nostalgici fiind, să ne informăm cu privire la fun facts referitoare la restaurante pe care obișnuiam să le adorăm, dar care acum, din cauza pandemiei, nu mai sunt deschise. Am făcut un traseu astfel încât să admirăm istoria celor mai cunoscute statui din Cluj, cum ar fi: Monumentul Memorandiștilor, Lupa Capitolina din Roma și statuia închinată lui Avram Iancu. La fel am procedat și cu clădirile Clujului, precum cea a Teatrului și a Operei Naționale Cluj-Napoca. Apoi ne-am îndreptat atenția și înspre palatele din oraș, cum ar fi Palatul Széki care, prin aparatul nostru de fotografiat, s-a văzut astfel:
Așadar, de la Instagrammerii care-au făcut o oprire pe contul nostru luna aceasta, la comunitatea #clujlife și până și până la membrii echipei, e clar că în februarie am ieșit din casă, am luat cu toții orașul la pas cum făceam altă dată și l-am explorat în moduri, unghiuri și din perspective noi. Și fiecare dintre noi a făcut asta așa cum a știut mai bine. Noi, de exemplu, am pus în aplicare ceea ce tot spunem de multă vreme: întotdeauna mai există ceva nou de descoperit cu privire la orașul în care trăim. Și credem că afirmația asta stă în picioare cu atât mai mult acum, când ne aflăm la început de martie, început de anotimp nou, început de – hai să-i spunem așa – capitol nou din viața Clujului. Un capitol despre care suntem siguri că are să ne reîncarce și pe noi cu energia de care va deborda el însuși curând.
Suntem nerăbdători să vedem cum va fi transpusă această energie la finalul lunii martie, în cadrele surprinse de comunitatea noastră și postate pe hashtagul #clujlife, principalul loc din care selectăm pozele pe care le includem în selecția noastră lunară. Iar motivele pe care ți le-am oferit pentru a ieși din casă (și chiar și din oraș) în luna februarie au fost multe. De fapt, sunt atât de numeroase încât avem dubii că ai apucat să le bifezi pe toate pe parcursul săptămânilor trecute. De aceea, te încurajăm să (re)descoperi anticariate din inima orașului și să iei la pas Clujul ca să explorezi palatele sale, să dai o șansă cel puțin uneia dintre cele cele 5 cazări faine aproape de Cluj sau să faci o ieșire în aer liber prin chei, defilee și văi din împrejurimile orașului.
Variantele pe care ți le punem la dispoziție pentru a ieși din casă și a fotografia orice colț al Clujului care-ți atrage atenția sunt numeroase. Iar dacă speri să-ți (re)găsești fotografia în materialul nostru intitulat „Cele mai frumoase poze din Cluj postate în luna martie pe Instagram”, te încurajăm să îndrăznești. Și să ne arăți primăvara în martie, așa cum se vede prin ochii tăi. În modul tău propriu de a fotografia, dintr-un unghi poate surprinzător pentru noi și… din perspectiva ta personală. Și, cine știe, poate cu această ocazie te vom descoperi și te vom invita să ne preiei și tu, la fel ca Alex și Vlad, contul de Instagram luna aceasta și să-ți lași amprenta asupra sa.