10 evenimente de neratat în septembrie

Home $ Articole $ 10 evenimente de neratat în septembrie

by | Sep 1, 2023 | Articole, Recomandări

Chiar dacă pare greu de crezut, iată că vara lui 2023 a ajuns la sfârșit. Pentru unii a fost scurtă precum o clipire, iar pentru alții, mai norocoși, a durat ceva mai mult, astfel că au avut timp să bifeze toate evenimentele dorite. Oricum ar fi, nostalgia ei este una care ne acaparează pe cei mai mulți dintre noi.
De aceea, îți propunem să nu mai amâni și să începi să te bucuri de toamnă, precum și să îmbrățișezi schimbările care vin cu ea, dar și toate evenimentele pe care ni le aduce. Am decis să facem o selecție a evenimentelor noastre preferate din această lună, așa că te invităm să te descoperi cu noi 10 evenimente de neratat luna aceasta la Cluj.

Cel mai așteptat moment al lunii septembrie este Jazz in the Park, care are loc în perioada 1-3 septembrie. Dacă nu ești deja familiar cu festivalul, după cum îți poți da seama și din nume, este unul care are în centru jazzul și are loc în unul dintre cele mai frumoase locuri din oraș: în Parcul Etnografic. Cum locul în sine este unul care pare să te momească la povești în cerdac, la a te bucura mai mult de muzica bună și te ispitește să guști din bucate delicioase. Este un festival extrem de prietenos, atât cu natura, cât și cu cei mici sau cu prietenii patrupezi, blănoși, care sunt și ei invitați la festival. Printre cei mai așteptați artiști de anul acesta se numără The Cinematic Orchestra, Mulatu Astatke, Billy Cobham, Nightmares on Wax, Theo Croker, Fun Lovin’ Criminals, Mansur Brown, Alexandru Andrieș etc. Pentru mai multe detalii despre bilete, program și activități, te invităm să arunci o privire aici.

Festivalul Enescu va acapara orașul cu cele mai delicate acorduri muzicale în perioada 3-10 septembrie. Deși programul complet nu este încă finalizat, noi îți recomandăm să participi cel puțin la cele 4 concerte de gală din cadrul festivalului, unde sunt invitați David Grimal, Avi Avital, Benjamin Kruithof (câștigător al Concursul Internațional George Enescu 2022, Secțiunea Violoncel) și Daria Ioana Tudor (semifinalistă la Secțiunea Pian), Maria Marica (marea câştigătoare a Concursului Internaţional George Enescu 2022, la Secţiunea Vioară) și Alexandra Segal (câștigătoare al premiul I în finala de pian a aceleiași ediții). Mai există sub 20 de abonamente disponibile, așa că mai bine te-ai grăbi! Iar dacă timpul tău este mai limitat, poți opta oricât și pentru biletele per eveniment, în funcție de concertele la care vrei să participi. Te invităm să urmărești constant pagina de Facebook a festivalului.

Se anunță o lună foarte muzicală, mai ales pentru că mai avem în listă câteva evenimente de acest tip. OM LA LUNĂ va concerta la Zazen, pe 7 septembrie. Concertul se anunță unul extrem de relaxat, unde ești invitat să te bucuri și să te îndrăgostești de muzica trupei, dar și să-ți aduci jumătatea sau prietenii, pentru ca totul să fie mult mai magic. Prețul unui bilet este de 85 de lei și poate fi cumpărat de aici. Accesul se face începând cu ora 19:00, pentru a te putea bucura mai mult de vibe-ul de la Zazen.

Tot la Zazen ne dau întâlnire și Taxi, pe 9 septembrie, unde ne așteaptă cu cele mai iubite hituri de generații și generații. Muzica lor ne-a făcut să iubim, să zâmbim sau să ne gândim mai mult la lumea în care trăim și la felul în care ne putem raporta la ea. Concertele trupei sunt unele care promit voie bună și muzică pe măsură. Un bilet costă 80 de lei și poate fi achiziționat de aici.

Continuăm lista cu două propuneri surori, tot pe valențe muzicale, însă ceva mai potrivite pentru petrecăreții cu chef de dans: Discoteca ’90 va avea loc pe 15 septembrie, la BTarena, iar pe 16 septembrie va avea loc Discoteca ’80, în aceeași locație. În speranța că ți-ai adunat deja gașca de prieteni, ți-ai pregătit outfit-ul retro și ți-ai dozat energia pentru cele mai iubite hituri ale acestor perioade, la Discoteca ’90 te vei putea bucura de muzica unor artiști precum Lou Bega, La Bouche, Corona, Ice Mc, Cappella, Double You, Rednex și Bellini. Iar la Discoteca ’80, C.C. Catch, Ricchi E Poveri, Bad Boys Blue, Ryan Paris și Ken Laszlo așteaptă să-ți testeze mișcările de dans. Pe site-urile oficiale găsești mai multe informații despre program și tipurile biletelor disponibile.

Cluj Symphony Experience se va desfășura în perioada 22-24 septembrie în Parcul Etnografie și aduce cu sine multe premieri muzicale. Trei trupe cunoscute și mult prea îndrăgite deja de către public vor cânta în premieră cele mai populare hituri ale lor, alături de Orchestra Filarmonicii de Stat “Transilvania” și alături de muzicieni din Chișinău. Așa că, te invităm să nu ratezi cele 3 concerte: Cargo Clasic, Subcarpați Simfonic, Alternosfera Theatroll Simfonic. Evenimentul este pet friendly și va aduce cu sine multe surprize plăcute precum DJ simfonic, harpă & DJ, Bach electric, Cooking symphony, unde instrumentele de gătit se transformă în adevărate instrumente muzicale, iar la Car symphony, mașinile sunt cele care vor concerta, precum și multe altele. Prețul unui abonament pentru 3 zile este de 359 lei, iar prețul unui bilet pe zi este de 189 lei. Aici poți vedea mai multe despre cele 3 zile de festival.

Kickin It 2023 va avea loc tot în perioada 22-24 septembrie, la BTarena. Va reuni toți pasionații, colecționarii și creatorii de sneakers, chiar în inima Clujului. Aici poți să descoperi adevărate comori, dar și să te bucuri de toate produsele expuse. Îți propunem să le faci o vizită, cel puțin pentru a te bucura de experiență. Să fii cu ochii pe pagina de Facebook a evenimentului pentru că urmează să fie postate mai multe detalii.

Ce ai spune de o ieșire la un stand-up, în care să te bucuri de o seară relaxantă, alături de prietenii tăi? Luna aceasta îți recomandăm să mergi la un Stand up comedy by Mihai Bobonete. Spectacolul face parte din turneul „Pamp pamp dă geim”, care marchează reîntoarcerea lui Mihai Bobonete pe scenele din țară. Alături de Mihai Rait, Bobonete ne va bucura cu mult prea binecunoscutul său umor, cu glume mai pe ocolite sau chiar foarte explicite, dar care promit o seară de nedescris. Show-ul va avea loc la Cinema Florin Piersic pe 23 septembrie. Biletele se găsesc aici.

Street FOOD Festival se întoarce în Cluj între 28 septembrie și 1 octombrie. Sub egida „Better Together”, festivalul te invită să te bucuri de un weekend tomnatic în aer liber, alături de cei dragi, cu care poți încerca cele mai delicioase preparate. Pe lângă mâncarea delicioasă, la Street FOOD Festival vei găsi și activități pentru cei mici, zone de relaxare, muzică live și seturi DJ. Intrarea este liberă, ca de fiecare dată.

Dacă e toamnă, nu putem să nu vorbim despre Festivalul Internațional de Carte Transilvania, care revine în centrul orașului, în perioada 28 septembrie – 1 octombrie. După cum probabil deja te-ai obișnuit, FICT aduce cu sine nu numai sute de cărți care așteaptă să fie luate acasă, ci și lansări de carte, talk-uri și evenimente de care să te bucuri în fiecare zi de festival. Printre invitații acestei ediții se numără și David Machado, Guillermo Arriaga, Dacia Maraini. Fii pe fază pentru că urmează o serie de evenimente culturale pe măsură! Pentru mai multe detalii, poți arunca o privire aici.

Iată că ne aflăm la capătul listei cu propuneri pentru luna septembrie. Tot ce putem spune este faptul că se anunță o lună extrem de muzicală și cu multe evenimente culturale. Care este evenimentul tău preferat din această lună? Noi abia așteptăm să mergem la toate cele 10 propuneri de mai sus!

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!