Top 6 alimente pe care să nu le gătești în friteuza cu aer cald

Home $ Diverse $ Top 6 alimente pe care să nu le gătești în friteuza cu aer cald

by | Feb 29, 2024 | Diverse

Ce bine e să ai în bucătărie o friteuză cu aer cald! Ar putea fi cea mai recentă noutate la gama ta de electrocasnice de bucătărie, una despre care nu știi cum ai trăit vreodată fără. Pentru a pregăti varză de Bruxelles crocantă pentru a duce bucățile de nuggets de pui congelate ale copiilor tăi la noi culmi (aproape gourmet), nu există nimic cu care acest mic aragaz să nu se poată descurca.

Sau există? Se pare că există câteva lucruri care ar fi mai bine lăsate pentru alte metode de preparare. Fie că ar trebui să sari peste friteuză din cauza mizeriei, a gătirii neuniforme sau doar a faptului simplu că există modalități mai bune sau mai eficiente de a găti produsul respectiv, friteuza nu este mereu aparatul simplu la care să apelezi, chiar dacă ai crezut că te poate scoate din încurcătură în orice situație.

Deși, cu siguranță își merită locul între cele mai îndrăgite aparate electrocasnice de bucătărie. Aruncă o privire la această listă de alimente de top care nu ar trebui să ajungă niciodată în friteuza cu aer cald.

#1. Aluaturi umede și produse congelate
Acele inele de ceapă învelite în aluat frăgezit cu bere, cartofi prăjiți, cotlet de pește, plus legume tempura și multe altele nu sunt potrivite pentru a fi gătite în friteuza cu aer. Aluatul va picura în baza mașinii, făcând o mare mizerie de curățat după aceea. Ca să nu mai vorbim că ar putea chiar să declanșeze alarma la modelele cu sisteme de alertă. Ar fi mai bine fie să sari peste aceste alimente, fie să le prăjești în loturi, în mod demodat – adică în ulei. Vrei un exemplu de mâncare prăjită care funcționează în friteuza cu aer cald? Roșii verzi prăjite!

#2. Articole Cheesy
Din același motiv pentru care cel mai bine este să eviți alimentele învelite în aluat, este, de asemenea, o idee inteligentă să sari peste articolele cu brânză în care bunătatea topită ar putea fi o problemă. Asta nu înseamnă că toată brânza trebuie să fie ținută departe de friteuza cu aer cald. Asigură-te doar că nu va picura în timp ce se gătește.

#3. Bucăți mari de carne cu os
Acest lucru sună uimitor în teorie. Un pui întreg super crocant, gata într-o clipă, care este pregătit pentru cel mai frumos platou al tău și un loc central pe masa din sufragerie? Nu așa de repede! Un pui întreg (precum și alte bucăți mari de carne, cu oase) este de fapt mai bine să se prăjească în cuptor, deoarece este puțin probabil să obții un gătit uniform în friteuză. Pe de altă parte, aripioarele de pui, cum ar fi o rețetă cu lămâie și ardei, sunt suficient de mici pentru a se găti uniform și crocant într-o friteuză cu aer.

#4. Produse de patiserie
Unele produse de patiserie se descurcă decent în friteuza cu aer, dar categoria nu este deloc sigură. Încearcă, spre exemplu o rețetă de gogoși, care necesită aluat de biscuiți cumpărat din magazin pentru un aluat nu prea umed (sau dens). Brioșele devin dificil de gătit în acest aparat, deoarece se pot usca pe măsură ce se gătesc, la fel și gogoșile cu un aluat umed (cum ar fi gogoșile cu aluat de prăjitură) din motivele prezentate în secțiunea de aluat umed de mai sus.

#5. Frunze
Varză de Bruxelles în friteuza cu aer? Un da absolut. Spanac? Mai bine nu. Frunzele ușoare pot începe să zboare în timpul procesului de gătire, ceea ce duce la o gătire neuniformă. Este demn de remarcat faptul că orice legumă pusă într-o friteuză cu aer fără suficient ulei va ieși destul de uscată, așa că asigură-te că folosești multă grăsime (care adaugă și aromă).

#6. Orez crud și alte cereale
Cu siguranță poți pune orezul să capete o textură crocantă sau alte cereale într-o friteuză cu aer, dar mai întâi trebuie gătite. O friteuză cu aer este cea mai bună pentru reîncălzirea cerealelor rămase, mai degrabă decât să încerci să le gătești de crude, ceea ce va duce doar la o mizerie gătită neuniform.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!