ClujLife Community Conference #5: speakeri, paneluri și teme de discuții

Home $ Articole $ ClujLife Community Conference #5: speakeri, paneluri și teme de discuții

by | Jan 31, 2019 | Articole

ClujLife Community Conference #5 are loc sâmbăta aceasta, începând cu ora 10.00, la ClujHub. Pentru al cincilea an consecutiv invităm proprietari și manageri de localuri, organizatori de evenimente, promoteri, marketeri, Social Media & Community Managers, reprezentanți HoReCa, presă, bloggeri și nu numai la o discuție deschisă despre viața Clujului, piața de evenimente și serviciile ospitalității. Ne încăpățânăm de fiecare dată să venim în fața voastră cu subiecte de discuție de interes, oameni care vă pot ghida, idei realiste. Ne-am asumat această datorie, aceea de a fi cu ochii pe schimbările din Cluj și de a forma o comunitate locală, de a informa, dezvolta și educa și vrem să vedeți acest eveniment ca un punct de întâlnire, plecare, poate chiar un imbold pentru planurile voastre. Împărtășim experiențe, planificăm, ne inspirăm și învățăm din greșeli. Împreună.

Astăzi vă spunem câteva cuvinte despre speakerii care vor fi prezenți, temele pe care le vom aborda în cadrul panelurilor de anul acesta și temele de discuție generale. Începe numărătoarea inversă.

Anul acesta am schimbat puțin structura evenimentului, astfel încât imediat după ce ne bem cu toții cafeaua, sărim direct la decernarea premiilor #ClujLifeAwards. Dacă încă nu ați votat, mai aveți timp să o faceți aici. Continuăm cu un mic concert Dósa Noémi & Pethő Csaba duo powered by Sofar Sounds Cluj-Napoca, după care luăm loc și ne bucurăm de înțelepciunea celor trei invitați din cadrul categoriei Local Heroes Showcase, o categorie cu care sunteți familiari deja. Primul care va veni în fața voastră va fi Alin Borsos, manager Samsara Foodhouse, cu care vom vorbi despre întregul proces al schimbării de locație, noua identitate vizuală și cum s-au adaptat acestei mutări. Samsara Foodhouse a reprezentat de la bun început un concept distinctiv în rândurile celorlalte restaurante clujene, prin introducerea unui meniu exclusiv vegetarian și vegan. Anul trecut, deși mulți am crezut că e sfârșitul lumii când au anunțat închiderea locației vechi, ne-au făcut o surpriză extrem de plăcută și ne-au întâmpinat într-o casă nouă care excelează din numeroase puncte de vedere. E normal să vrem detalii. Mai apoi îl avem invitat pe Bogdan Ciocian, care a știut bine că secretul unei zile de succes constă într-o ceașcă de cafea de cea mai bună calitate atunci când a pus bazele unui coffee shop care în scurt timp s-a extins într-un lanț de cafenele cunoscut și apreciat la nivel național – Meron. Cu Bogdan vorbim despre cafea, bineînțeles, dar și despre cum se produce extinderea unui business, strategii de marketing și planuri de viitor. După care îi predăm scena și microfonul lui Andi Vanca, pe care mulți îl știți din poziția sa de Head of Communications la Electric Castle. Nu vom aborda tema îndrăgitului festival, nu concepem pe o vreme ca aceasta. În calitate de local hero, Andi ne va vorbi despre un proiect care îi marchează începuturile sale în Cluj, și anume Booha Bar, unul dintre localurile de referință în ceea ce privește distracția și viața de noapte, dar nu numai.

Chiar dacă vom aborda tema brandingului cu toți cei trei speakeri menționați până acum, lucrurile vor deveni cu adevărat serioase o dată cu apariția lui Beniamin Pop în fața voastră. Nu vă speriați, sunteți pe mâini excelente. Pentru că dacă v-ați întrebat vreodată ce au în comun cut & crust, Panemar, Salad Box, Donuterie, Narcoffee, Minus Gluten sau Moldovan, ei bine, toate acestea poartă amprenta lui Beni în materie de design și strategie de brand. Cu o experiență de peste 15 ani în design grafic și constant preocupat de felul în care designul poate influența vânzările, acesta se declară responsabil cu poziționarea mărcii și strategia de brand pentru o scena antreprenorială în continuă evoluție. Lucrează în prezent alături de o echipă de specialiști în branding verbal și vizual având rolul de director creativ și se asigură în permanență că elementele de branding sunt întotdeauna aliniate cu strategiile de afaceri și de brand ale clienților săi. Personal, abia aștept să-l ascult.

Primul panel al zilei poartă titlul (extrem de sugestiv) – Localuri noi, un subiect pe care noi îl abordăm lunar, așa că am adunat cele mai dragi nume recent apărute pe scena Clujului și le-am adus laolaltă pentru a ne spune cum iei naștere, te ridici și reziști în calitate de newbie într-un oraș atât de dinamic cum este acesta. Eggcetera, Cimbru Meat & Flame, cut & crust și Vorbe vor sta unul lângă celălalt și ne vor împărtăși din aventura pe care o trăiesc zilnic. Ioana Lazăr ne va spune povestea Eggcetera și vom afla de la ea mai multe detalii despre conceptul unui restaurant special de breakfast & brunch și cum au reușit să creeze un loc care e mereu plin ochi încă de la deschidere. Nicolae Crăciun (sau Chef Nicu), cunoscut de către noi toți datorită food truck-ului colorat cu care este prezent la majoritatea festivalurilor din Cluj, precum și în alte orașe ale țării, ne amenința încă de anul trecut că-și pune pirostriile undeva în oraș și numai eu știu cât am așteptat momentul! Dar Cimbru Meat & Flame e, din punctul meu de vedere, complet altceva și merită să aflați câteva insight-uri direct de la sursă. Din partea Vorbe îl avem pe Florin Drasovean, cu o experiență de 10 ani pe piața localurilor, el fiind cel care a deschis pentru prima dată în Cluj un wine bar dedicat vinurilor din întreaga lume – Bruno Wine Bar. Acesta a reprezentat doar începutul, iar în 2018, alături de Alin Vaida, directorul festivalului Jazz in the Park, au deschis Vorbe – loc pentru prieteni. Ultimul invitat care li se alătură este Cristi Bolgar, managerul cut & crust. Localul este o anomalie în rândul pizzeriilor din oraș, remarcându-se atât prin calitatea ingredientelor, cât și prin design și locația care e departe de a fi centrală. Aflăm mai multe direct de la sursă, după care ne avântăm în pauză și gustăm din pizza de la cut & crust, dăm feedback pe loc.

Ne reașezăm la locurile noastre și servim dintr-un subiect care să liniștească puțin gândurile, să ne asigure că venirea verii este inevitabilă. După ce a ocupat poziția de Marketing Manager timp de mai mulți ani la Iulius Mall, Mihai Hossu și-a îndreptat atenția către lumea festivalurilor. În prezent este responsabil de partea de sponsorizări și experiențe în cadrul Electric Castle, deci la vară când nu mai puteți de bine la Bonțida, să vă gândiți că este și meritul lui. Sâmbătă ne vorbește despre brand experience de festival și am înțeles că ne-a pregătit câteva subiecte super cool.

Mai apoi, Andi îi va invita lângă el pe Daniel Popescu și Mihai Daniel Cotos, alături de care a lucrat pentru Lights ON. Co-organizator Lights ON Romania, Mihai e un fel de magician al evenimentelor, cu mai mult de 10 ani de Târgul de Cariere la activ, Craft Beer Festival, Photo Romania și Jazz in the Park, Strada Potaissa în palmares. Daniel Popescu este directorul artistic al proiectului, adică cel care a propus instalații, a refuzat instalații, dacă aveți o idee strălucitoare, la el mergeți. Haideți să vedem despre ce a fost vorba cu luminile acelea totuși, că eu una nu știu dacă a înțeles toată lumea.

Cel de-al doilea panel aduce în față tema parteneriatelor media, respectiv patru oameni care nu doar s-au perindat prin zona media, ci au știut să îi facă față cu succes, să îmbrățișeze cu adevărat tot ce are de oferit această lume. Vom vorbi despre cum promovăm în mod unic un brand în tonul vocii editorului, astfel încât să ofere nu doar o valoare adăugată efortului de marketing, ci și consumatorilor (cititorilor, spectatorilor, ascultătorilor etc) împreună cu Laura Laurențiu – freelance PR consultant la PREA, cu experiență de 20 de ani în comunicare și PR, Mihaela Orban – director executiv pentru Transilvania Reporter și revista Sinteza, Dora Mircea-Radu – brand strategy manager pentru Com`On Cluj Napoca, brand strategist pentru Mera World Music Festival, dar și manager de comunicare pentru Backstage Events & Production și Attila Kiraly – co-fondator Cluj.com. Am pregătit un set serios de întrebări pentru acest panel, se anunță cel puțin interesant.

Mai luăm o pauză, mai schimbăm o vorbă, mai mâncăm un desert, după care aflăm de la Ștefan Teișanu ce înseamnă să fii antreprenor cultural. Este președinte și fondator al Asociației Fapte, precum și director executiv al Centrului Cultural Clujean, organizație ce are ca scop mobilizarea culturii în Cluj. Putem afirma despre Ștefan că este un model de antreprenor cultural interesat de dezvolvarea comunităților, iar vouă vă garantăm că aveți, cu siguranță, multe lucruri de învățat de la el.

Și uite așa am ajuns aproape de final. Îl vom trimite pe Andi Daiszler, care a moderat evenimentul, pe scaunul invitaților, pentru că alături de Fapte, Beard Brothers și Asociația pentru Promovarea Filmului Românesc va vorbi despre impactul în comunitate, reprezentând asociația Daisler. Lângă el vor sta așadar Alin Vaida – fondatorul festivalului Jazz in the Park și directorul executiv al Asociației Fapte, Cornel Hoza – președinte și unul dintre fondatorii Beard Brothers, și Cristian Hordilă – managing director pentru Asociația de promovare a filmului românesc, care ne va vorbi despre TIFF. După care bem frumos un vinuț și plecăm acasă. Când simțiți voi nevoia, nu vă grăbește nimeni.

Dacă încă nu ați achiziționat bilet, o puteți face aici. Ne vedem sâmbătă la CCC?

PARTENERI
Clever / Cluj Hub / Daisler Print House / cut&crust / hipMenu / Crama Jelna / Let’s Coffee / Alikof / Red Bull / Aqua Via / KomitiTalo Media / Zile & Nopți / cluj.com

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!