Criterii de luat în considerare înainte de achiziția plitei

Home $ Diverse $ Criterii de luat în considerare înainte de achiziția plitei

by | Dec 11, 2023 | Diverse

Dacă vă numărați printre persoanele pasionate de bucătărie, care își doresc să dispună de cele mai noi și folositoare electrocasnice, atunci acest articol vă este destinat. În rândurile ce urmează ne propunem să vă ajutăm să vă formați o bucătărie profesională, demnă de toate laudele. Trebuie să recunoaștem că cele mai importante aparate sunt aragazul și cuptorul, deci tot pe acest subiect ne vom concentra și noi. De aceea, vrem să vă vorbim despre cum vă puteți alege plita incorporabilă perfectă pentru nevoile dumneavoastră. Veți afla câte tipuri de plite există pe piață, avantajele dar și dezavantajele lor și dintre ce materiale să alegeți. Astfel, veți reuși să luați decizia potrivită pentru familie și pasiunea personală. Să începem!

Datorită evoluării tehnologiei, gospodinele încep acum să caute aparate electrocasnice care mai de care mai performante. La momentul de față, vremea aragazului pe gaz a apus, lăsând loc pentru plita incorporabilă să se ridice printre preferințe. De aceea și noi vrem să vă vorbim tot despre aceasta. În continuare, vom începe cu avantajele și dezavantajele diverselor tipuri de plite, ca apoi să trecem la materialele din care sunt confecționate pentru a vă ajuta să o alegeți pe cea mai bună. Cu siguranță veți reuși să vă duceți pasiunea la următorul nivel, dar și să vă impresionați apropiații cu un astfel de electrocasnic modern.

Criterii de reținut despre tipurile de plite
Înainte să vă decideți asupra modelului preferat, trebuie să știți că plita incorporabilă poate fi de două tipuri: pe gaz și electrică. Iată ce trebuie să rețineți despre fiecare:
1. Plita pe gaz este un înlocuitor mai modern al aragazului. Fie că aveți un aragaz obișnuit sau poate chiar un aragaz Beko, plita va reuși să se adapteze mult mai bine la trendurile de desing interior actuale, dar și la nevoile gospodinelor de pretutindeni. Astfel, iată de ce avantaje dispune plita pe gaz:

  • Este ușor de folosit: datorită panoului de control intuitiv și al aspectului familiar, acest tip de plită se folosește foarte ușor.
  • Dispune de încălzire rapidă: datorită temperaturii precise de sub ochiul de gătit, plita pe gaz va reuși să încălzească mâncarea în timp record.
  • Distribuie căldura uniform: fiindcă arzătorul acestei plite este perfect rotund, căldura se va distribui uniform pe fundul vaselor de gătit.
  • Se potrivește cu orice vas: dacă tot am menționat vasele de gătit, trebuie să știți că puteți folosi oale și tigăi din orice materiale preferați pe plita cu gaz.
  • Nu necesită curent: și nu în ultimul rând, mai rețineți și faptul că această plită nu are nevoie de alimentare la curent pentru a funcționa.

Iar acum, e momentul să vă menționăm și câteva dezavantaje:

  • Poate degaja noxe dacă nu este închisă cu precizie.
  • Se curăță greu, din cauza grilajelor și a arzătoarelor detașabile.
  • Poate degrada starea vaselor de gătit din cauza expunerii la căldură puternică.

2. Cât despre plita electrică, vă putem spune că ea este o variantă și mai avansată față de cea pe gaz, datorită tehnologiei de ultimă generație și a design-ului mai elegant. Iată ce avantaje trebuie reținute:

  • Dispune de încălzire precisă: tehnologia de ultimă generație despre care vă spuneam mai devreme face ca plita electrică să încălzează numai zona de sub vasul de gătit, obținând o temperatură precisă.
  • Design elegant: dacă la plita pe gaz, grilajele și arzătoarele erau aparente, în cazul celei electrice nu le veți mai întâlni. Suprafața sa plană și aspectul rafinat vor transforma plita electrică într-o adevărată piesă de design interior.
  • Poate avea până la șase arzătoare: și numărul arzătoarelor este important, așa că trebuie să rețineți că plita electrică poate avea între două și șase ochiuri de gătit. Acest lucru o transformă într-un electrocasnic versatil și util.
  • Se curăță ușor: tot datorită suprafeței sale plane, acest tip de plită poate fi curățată foarte ușor cu o lavetă umedă sau o soluție specială. Nu veți mai fi nevoit să spălați la mână grilajele și arzătoarele, ca în cazul celei pe gaz. Și astfel, o veți lăsa întotdeauna lucioasă și strălucitoare.

Iată și câteva dezavantaje:

  • Necesită achiziționarea unui set de vase noi: cum plita electrică funcționează printr-un sistem de magnetizare, veți fi nevoit să cumpărați vase noi de gătit, potrivite cu acest tip de încălzire. Oalele obișnuite din aluminiu sau inox nu se vor mai încălzi.
  • Este mai scumpă: costul acestei plite este ceva mai ridicat, din cauza funcțiilor noi cu care surprinde, dar și a tehnologiei de ultimă generație.
  • Funcționează cu alimentare la curent: plita electrică va mări cheltuielile lunare per casă, fiindcă trebuie conectată la curent pentru a fi folosită.
  • Poate fi gălăgioasă: ventilatoarele sale dar și bobina de inducție pot crea un sunet neplăcut în timpul gătitului.
    Iar acum că ați aflat toate detaliile de reținut despre cele două tipuri de plite incorporabile, ne rămâne doar să vă menționăm materialele din care sunt confecționate, după cum v-am promis.

Materialele din care aceste plite sunt confecționate au și ele importanța lor. Nu numai din punct de vedere estetic, ci și din punct de vedere al ușurinței în curățare. Dacă vă doriți să aveți o bucătărie cât mai modernă și elegantă, vă recomandăm plita de sticlă. Deși aceasta se poate crăpa sau sparge la șoc, va fi un electrocasnic de excepție ce se va curăța ușor. Mai puteți opta și pentru cele de inox sau ceramică. Deși au un aspect mai puțin plăcut, de tip industrial, ele își vor face treaba la fel de bine și se vor curăța la fel de repede. Acum, tot ce vă rămâne de făcut este să luați decizia perfectă, împreună cu familia.

Acestea fiind spuse, iată-ne ajunși la final. Sperăm că articolul nostru v-a fost de folos și că v-am ajutat să vă simțiți mai încrezător în decizia pe care urmează să o luați. Pentru și mai multe sfaturi, nu ezitați să navigați mediul online. Pe această cale, vă dorim happy cooking!

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!