Investiții de timp liber: 17 – 23 martie

Home $ Articole $ Investiții de timp liber: 17 – 23 martie

by | Mar 17, 2014 | Articole

Dacă până sâmbătă subiectul numărul unu de discuție de pe buzele clujenilor era soarele fără dinți, temperaturile de aproape-mai și narcisele înflorite din grădina bunicii din Bună Ziua, de ieri încoace nimeni nu vorbește decât despre furtuna din 15 martie, de parbrize sparte, de nori, de ploaie și vreme londoneză. Nu zic că nu m-am alăturat și eu din spirit de oaie nerătăcită omuleților pasionați de povești cu început englezesc, da’ sincer mi-a cam ajuns. E luni, e mijloc de martie, ne așteaptă o săptămână întreagă mai mult sau mai puțin solicitantă (ăsta-i momentul în care îi urăsc în secret pe studenții care pot lenevi până la 11, pe cei care se pot culca la 2 noaptea, în general pe toți cei care dau impresia că nu muncesc și o pot arde zi-lumină prin cafenelele „cul” din centrum), nu avem voie să ne plângem. Decât că avem agenda prea plină de eventuri mișto, în condicile cărora trebuie să dăm cu subsemnatul/a.

Trecerea în revistă – Ce poți face ziua în amiaza mare:

Ai o pasiune pentru muzică? La Biblioteca Județeană Octavian Goga are loc MusicLab.

Ești într-o dispoziție romantică? Foarte bine, înseamnă că un spectacol de poezie – Amnezia – îți va unge suflețelul.

Târguri de joburi pentru pasionații de calculatoare, ași în programare, pe scurt, mici genii. Însă nici cei cu mai puțin interes pe zona info nu sunt ignorați. Pentru că…RIUF!

Conferința Scriitorul în cetate, Transilvania Demo Day, lansări de carte și o altă lansare, mai specială, a spațiului cultural REACTOR, sunt evenimentele de top ale săptămânii.

Știm, suferi și tu de fiecare dată când un prieten își trântește pe wall poze din Fiji, Bali sau alte destinații cu mări și palmieri. Vestea bună e că poți și tu. Nu chiar acu’, mai pe la vară. După ce mergi la Touristica și îți programezi concediul.

Festivalul Poveștilor, Cariere în Alb, Penelopa, Rembrand, Târg Verde cu produse bio-eco…cred că ne putem opri aici. Pentru detalii cotidiene știu că ne urmăriți!

Cu ce îți poți umple serile (sau poate preferi nopțile?):

Se pare că Irlanda e tare populară în rândul clujenilor, altfel nu-mi pot explica de unde avalanșa de St. Patrick’s Day-uri din barurile/cafenelele clujene. Bravo lor, măcar așa bem și noi un Guinness la draft!

How about some slam poetry? Da, în Cluj. Nu, nu pe afară. Suntem și noi în tendințe.

În Spațiu Cafe-Pub avem mai multe opțiuni: seri acustice, cuminți, chill sau dezmăț și distracție masivă la karaoke. Sunt Alexa, nu am voce, nu știu cânta, dar votez karaoke!

Program rehab într-un cuvânt: încărcat. Seara gagicilor, seară cu beri sau campus party. De toate pentru toți.

Pauză de cafea, prăjitură sau cină lejeră. Din domeniul – încărcarea bateriilor.

Lawler, DJ EZ, The Hourglass, Grimus, TC, Charles Ramirez, Elena Gheorghe…pe toți trebuie cumva să îi vedem în week-endul ăsta!

LUNI

Astăzi nu ai voie să te simți deprimat. Nu te lasă George Bonea, care-și propune să te facă să râzi până la epuizare în Shto College Bar. Dacă tot ținem cu Sfântu’ Patrick, măcar să ascultăm un pic de folk punk ska irlandez!

MARȚI

Romanian International University Fair are loc la Casa de Cultură a Studenților, fiind o ocazie numa’ bună pentru studenți de a mai pleca de acasă! Iar dacă vă e dor de un film vechi, bun și musai de văzut, în La Perne se proiectează Wizard of Oz!

MIERCURI

Continuă Jaxx Rock Battle 2014 cu David & The Six Martini Band, Rareș Project & Nota, în The Soviet aflăm din secretele barului de la Călin Ioaniciu, apoi ne delectăm cu Vodka Juice, Coke sau Energy în Caro Club, la Erasmus Student Night.

JOI

Copiii învață la Teatrul Puck cum să dea viață unei păpuși, iar noi, adulții, aflăm la Mayor’s Coffee care-i treaba cu magia de la fantasticul domn Green, apoi ne mutăm în Diesel pentru o senzație de balamuc (teatru de club). Tot joi încep și Zilele Filmului Francofon 2014 la Cinema Victoria, așa că ne grăbim să prindem locuri în sală! Încheiem seara în Euphoria Music Hall, cântând alături de Grimus!

VINERI

Fetele se lasă răsfățate cu shoturi în Spațiu Cafe Pub, în timp ce boys will be boys în Grua, la un party cu Sllash & Doppe. „Early 80′s synth orientated italo, obscure disco, late 80′s house to contemporary quality releases”. Traducere: Disco Sigaretta în The Shelter. Pe Steve Lawler & Mihigh în găsim în Midi, în beciul Casei Tiff se întâmplă Last of the famous, iar în Club XS mergem dacă vrem să ne simțim norocoși.

SÂMBĂTĂ

Învățăm cum să nu fim bridezillas ci mirese calme și frumoase, îl vedem pe Dragoș Pop la Teatrul Național, mai apoi pe Elena Gheorghe în SIN Social Club. GUTS ne propune o seară hip-hop / rap în Boiler, iar Unusual Suspects îl prezintă pe TC. La After Eight ne îmbrăcăm în sexy asistente, dar seara o încheiem în straie casual la (H)All Stars All Night Long.

DUMINICĂ

Nu facem tare multe, mai un House of Cards, mai un 300 la mall, un Excentric la Euphorion sau un concert în stilul anilor `20 – ’30 în The Soviet. Și odihnă. Și poate și un picnic, dacă ne ajută soarele. Că de luni…punct și de la capăt!

Pentru o „investiție” de timp liber mai complexă consultă programul evenimentelor pe fiecare zi în parte și downloadează aplicația Nappoca.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!