5 idei care te vor inspira ce să faci cu banii economisiți dacă câștigi tu premiul #ClujLifeAwards

Home $ Articole $ 5 idei care te vor inspira ce să faci cu banii economisiți dacă câștigi tu premiul #ClujLifeAwards

by | Jan 7, 2019 | Articole

My favourite time of the year it`s here! Și nu, nu am rămas ancorată undeva în urmă cu 2 săptămâni și vorbesc despre Crăciun. Am trecut peste. Cu greu, dar am trecut. Vorbesc despre cea mai activă perioadă din an pentru noi, echipa ClujLife, căci în fiecare ianuarie notăm trecerea unui alt an plin de aventuri și organizăm ClujLife Awards! Chiar astăzi am spus ”Start vot”, așa că iată-ne ajunși la cea de-a noua ediție. Pentru cei care aud pentru prima dată de ClujLife Awards și pentru cei care au nevoie rapid de o împrospătare a memoriei, facem o scurtă trecere în revistă, vă spunem care este premiul de anul acesta pentru un norocos votant, dar și toate lucrurile pe care le puteți face cu banii dacă veți fi declarat câștigător.

ClujLife Awards reprezintă modalitatea prin care comunitatea clujeană răsplătește munca organizatorilor de evenimente, managerilor și proprietarilor de localuri, marketerilor și specialiștilor în domeniul ospitalității din Cluj. Voi vă puteți exprimă feedback-ul prin vot online în perioada 7 ianuarie – 1 februarie, alegându-vă preferații dintr-o serie de nominalizați împărțiți în două categorii: localuri și evenimente. Votând, puteți participa la tragerea la sorți pentru premiul #clujlifeawards, care te va scoate din casă tot restul anului: 100 de curse #clevertaxi (100 vouchere a câte 15 RON fiecare – total 1500 RON) și acces la cele mai tari festivaluri și petreceri din Cluj din 2019: one day pass la Electric Castle, abonament dublu la Ghibstock, abonament la MOX, abonament la Smida Jazz Festival, full pass la Hi Fi Fi, summer pass la toate evenimentele Alandala din această vară, premiu special la Jazz in the Park, abonament la Mioritmic, 10 intrări la filmele din cadrul TIFF ++

Pentru a intra în tragerea la sorți, este necesar ca înainte de vot să completați formularul cu o adresă de email validă, iar după finalizarea votului, share-uiește pe Facebook (postarea trebuie să fie publică) acest link: https://www.clujlife.com/awards. În caz contrar nu vei fi eligibil(ă) pentru extragerea finală. Regulament complet aici. Acum, dacă încă mai aveți nevoie de convingere, haideți să vedem ce puteți face cu banii dacă destinul și random.org vă pun vouă în brațe premiul acesta.

La ediția precedentă #clujlifeawards au fost înregistrate >10.000 de voturi.

1. Fă puțin mai multă mișcare.
Știm că ți-ai trecut asta și pe rezoluții. Din 2012 tot îți treci. Și chiar dacă faci progrese în fiecare an, mereu e loc de mai bine. De ce să nu profiți de frumușica sumă de bani care va rămâne în buzunarul tău? Pe lângă un abonament la sala pe o durată de 6 sau 12 luni (vorba aia, dai banii, nu mai ai cum să dai înapoi), există loc de puțină creativitate când vine vorba de metodele de a te împinge singur spre o viață mai activă. De exemplu, poți să încerci squash-ul, un sport foarte tare și care te va cuceri din prima, sau să rămâi la bătrânul tenis, să vizitezi pârtiile din împrejurimi cât mai ai ocazia sau să înoți pe timp de vară. De asemenea, dacă ești genul care poate fi mișcat cu mare greu, poți merge la ore de yoga sau să iei lecții de dans. Îți vor plăcea atât de mult încât nu vei simți niciun efort.

2. Susține artiștii locali.
Când vine vorba de ”artiști locali”, majoritatea oamenilor se gândesc la trupe, muzicieni în general. Da, susțineți-i pe aceia și mergeți la concertele lor în localurile din oraș, căci pe lângă faptul că veți avea o seară foarte reușită în oraș, veți descoperi și tineri foarte talentați și pasionați de ceea ce fac. Dar nu vă limitați la aria muzicală, căci artiști avem în toate domeniile, pornind de la pictori și sculptori și ajungând la meșteșugari, artizani și designeri. Cel mai ușor îi veți întâlni la târguri de profil sau vă va povesti cineva despre munca lor. Oricum ar fi, negreșit îi veți descoperi. Eu sunt de părere că cine a zis că the best way to support a friend it is to buy their work a avut mare dreptate și vă încurajez să le comandați produsele și să duceți vorba mai departe despre ei, căci fac o treabă foarte bună. De Oana Hajos și ale ei colorate obiecte știați oare? Dar de studioul lui Adrian Bălcau, care vă va îmbogăți locuința cu elementul de design lipsă? V-am zis că aveți multe de descoperit.

3. Completează-ți colecția.
Colecțiile și pasiunile personale ar trebui luate foarte în serios. Mi se pare că ne dau acel imbold de care avem nevoie pentru a face lucruri. Fie că vorbim de vinyluri, cărți citite, timbre, antichități, board games, șervețele și alte chestii la care eu nici nu mă pot gândi la această oră, toate sunt la fel de importante și nu trebuie să vă simțiți nicicum dacă ceea ce vă motivează astăzi să vă ridicați din pat e că mergeți în căutarea unor timbre. Good for you! Important e să #iesidincasa, it is a beautiful place out there.

4. Abonează-te la cunoștințe noi.
Poate că 2019 este în sfârșit anul în care vei înceta să trăiești ca un parazit pe contul de Netflix al unui frate sau al unui prieten și îți iei abonamentul în mâini. Oricât de fain ar fi să nu scoți niciun ban din buzunar, parcă vezi mai liniștit un film când știi că ai plătit pentru el. Împrieteniți-vă cu secțiunea de documentare și nu vă limitați doar la seriale, căci veți fi chiar șocați – plătiți și învățați ceva. La fel de bine puteți să vă abonați la Decât o Revistă sau la National Geographic România, e o investiție bună în propria să afli ceva nou în fiecare zi. Și ca să vedeți că nu e numai gura de mine, chiar acum mi-am făcut și eu abonament la DoR. #GoodMonday.

5. Învață.
Frumusețea verbului ”a învăța” e că (aproape) orice ai pune alături de el, sună bine. Învață o limbă nouă, învață să cânți la un instrument, învață să desenezi, învață să sculptezi, învață să fotografiezi, învață să programezi, învață să gătești, învață să înoți, învață să dansezi, învață să râzi, învață să ierți, învață să iubești. Și partea bună e că pentru toate acestea există un curs, un mentor, o carte, o persoană care te poate ajuta. Uneori acea persoană e un psiholog și da, trebuie plătit, #hahahelp.

Credem că v-ar prinde tare bine premiul acesta și orice va decide câștigătorul să facă cu banii care îi rămân, îi va prinde tare bine. Ai votat?

ClujLife Awards 09 este organizat de clujlife.com cu susținerea Clever Taxi / Daisler Print House / HipMenu / Alikof / Safeway International / Street Food Festival.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!