Câteva idei pentru cei care încă nu au planuri pentru vacanța de 1 mai

Home $ Articole $ Câteva idei pentru cei care încă nu au planuri pentru vacanța de 1 mai

by | Apr 26, 2018 | Articole

La citirea acestui titlu, avem două posibilități de reacție. Una ar fi să ne panicăm, să ne gândim ce am făcut în aceste ultime 4 luni ale anului, să ne gândim la trecerea timpului și nemurirea sufletului. Alta ar fi să exclamăm – ”Frate, cei de la ClujLife chiar ne-au salvat de multe ori de la plictiseală”, și să citiți rapid propunerile noastre pentru vacanța de 1 mai, în caz că nu v-ați făcut planuri până acum sau doriți să le completați, și să #ieșițidincasă.

Vremea se anunță a fi superbă, așa că n-ar trebui să aveți nicio scuză la dispoziție. Avem multe sugestii #cool, outdoor, numai voi lipsiți.

Vineri

Probabil vacanța multora va începe mâine la ora 17.00 – 18.00. Nu are sens să mergeți direct la somn, cel mai bine ar fi să profitați de tot timpul pe care îl aveți și să vă destindeți puțin, să simțiți cumva că a venit weekendul. Dacă nu ați fost până acum la laser tag, ar fi o ocazie excelentă să adunați grupul de prieteni. Cei care mai rămân în oraș, căci este deja cunoscut faptul că mulți și-au luat zborul deja sau pleacă în seara aceasta spre diverse locuri din România sau străinătate. Nouă ne place mult la Laser Hunt, recomandăm cu drag locul. Dacă ai rămas doar tu și un prieten, n-ai motive de întristare, vă puteți distra foarte bine în doi, la o partidă de squash (aici îți oferim și o doză serioasă de motivație ca să încerci acest sport) sau de snooker. Eu am fost de câteva ori, chiar am povestit aici despre cum a fost prima dată.

Laser Hunt Bar & Loading Room. #laserhunt #lasertag #cluj

A post shared by Laser Hunt (@laserhunt) on

Sâmbătă

Am o bănuială că mulți vor vrea să facă măcar o ieșire din oraș în aceste zile libere, așa că e de datoria mea să vă îndrum. Am scris la un moment dat, în perioada Untold-ului, despre 5 locuri aproape de Cluj, care pot fi vizitate în jumătate de zi. Probabil toate vă sunt cunoscute, măcar după denumire, dar sigur nu ați ajuns să le vedeți live pe fiecare în parte. Acum pare a fi șansa voastră, nu? Sau poate vă simțiți mai aventurieri și ați vrea să încercați tirul cu arcul, săritul cu parapanta, echitație sau să mergeți cu cortul în pădure? Noi vă susținem complet.

A post shared by Dana Sarosi (@dana.sarosi) on

Duminică

Eu mereu am simțit duminica ca pe o zi în care e musai să te relaxezi, dar într-un mod productiv, adică să simți că ai învățat ceva, să te pui în pat cu zâmbetul pe buze pentru că ai vizitat un loc nou sau ai aflat ceva. Nu doar să lași ”ziua de odihnă” să treacă pe lângă tine, ca și cum ai fi un simplu obiect de decor, care doar face umbră pământului. Din acest motiv, vă propun să faceți un tur ghidat, alături de cei de la Cluj Guided Tours. Aceste tururi au loc zilnic, de la ora 11 sau 18.00, în limba engleză, iar pentru a participa este necesară o rezervare pe care trebuie să o faceți cu 24 de ore în avans, cel puțin. Trebuie să fiți un grup de minim 10 persoane, colega noastră Corina a participat la un moment dat la unul și a scris despre întreaga sa experiență aici, dacă sunteți curioși să citiți. De asemenea, nu uitați că duminică aveți intrare liberă în Grădina Botanică dacă aveți o carte la voi. Suntem siguri că mulți nu i-ați trecut pragul anul acesta.

Sau, dacă găsești ciudată ideea unui tur ghidat în propriul tău oraș, atunci îți poți ridica următoarea întrebare – chiar ai vizitat tot ce era de interes, toate muzeele și spațiile de artă? Probabil nu. De exemplu, cât de des mergi în locuri care sunt în afara centrului orașului, cum ar fi Fabrica de Pensule sau H33? Sau… tu știai de toate locurile din lista aceasta sau muzeele mai puțin cunoscute ale Clujului?

A post shared by Bálint Botond (@botiika) on

Luni

Pentru că nimic nu se compară cu sentimentul de a nu face nimic într-o zi de luni, vă propunem o zi de leneveală completă. Da, ați citit bine, încurajăm leneveala, dar nu și pierderea timpului. Credem că este ocazia perfectă să vă scoateți gașca de prieteni din casă și să stați câteva ore în natură sau să porniți prin oraș singur, petreceți niște time voi, cu gândurile voastre. Știți vorba aceea – time you enjoy wasting is not wasted time. Puteți fie să scoateți bicicleta din garaj / balcon / pod, fie să dați câteva ture cu skateboard-ul sau longboard-ul. Dar dacă credeți că aceste lucruri ar necesita prea mult efort fizic, puteți la fel de bine să luați hamacul sau o păturică și să mergeți în parc, să vă bată un pic soarele și vântul. Apropo, dacă constatați vreo defecțiune care vă strică planurile cu bicicleta, am scris aici despre câteva locuri în care puteți să o duceți la reparat și o primiți ca nouă înapoi.

Și dacă tot ieșiți la iarbă verde, sperăm că aveți măcar un joc la voi, că până și bârfele se termină la un moment dat. Puteți trece zilele acestea pe la magazinul Cutia.ro și să vă faceți ”provizii”. În articolul de aici puteți afla cu ce am plecat noi de la ei, sperăm ca weekendul acesta să apucăm să scoatem noile achiziții undeva în parc și să ne bucurăm de ele.

A post shared by Crisan Marius (@mariussyka) on

Marți

Acum, după atât de multe activități relaxante, doar nu credeți că plănuim să vă lăsăm să vă întoarceți la muncă odihniți sau ceva de genul. Nu, nu. Chiar de 1 mai avem pentru voi două concerte foarte tari din care puteți alege – Jojo Mayer / Nerve în Form Space sau City of the Sun & Swarms and the Sun în Atelier Cafe. Despre Jojo Mayer ne-a povestit Corina Brândușan mai multe chiar săptămâna trecută. Ne-a spus că anul trecut, când a făcut posibilă venirea lui pentru prima dată pe scena Jazz in the Park, fanii au vrut să o răsplătească cu bere, atât de fericiți au fost. Prețul biletului este de 70 lei și poate fi achiziționat de aici.

A post shared by NERVE (@jojomayernerve) on

Ei bine, tu ce planuri ai pentru această mini-vacanță de 1 mai?

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!